Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés. Mekkora hiba a...

Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?

Ezenkívül tehetségesek is:

http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?

Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".

Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:

http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related

Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?

[link]

2011. ápr. 4. 10:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/168 anonim ***** válasza:
0%
Elég sok minden lehet. Amíg nem tudtok túllépni Hitleren és a diktatúráján, elvein addig nincs is miről beszélnünk.
2011. ápr. 4. 11:06
 22/168 anonim ***** válasza:
75%
Ja és ne gyertek azzal hogy bezzeg a kommunizmusban mindenkinek volt munkája...persze hogy volt mikor még arra is külön ember volt hogy egy mappát odébb rakjon fél méterrel.
2011. ápr. 4. 11:09
 23/168 anonim ***** válasza:
68%

Erre van a default válasz, hogy nekik nem ám a romákkal van bajuk, hanem "csak a rosszakkal. "

Nincs ilyen default válasz. Sosem diszkriminálok, mindet egyformán gyűlölöm.

2011. ápr. 4. 11:10
 24/168 anonim ***** válasza:
27%

11:05,

nem szeretem a goromba és gusztustalan beszédet. A kis semmiség műveltséget sem, márpedig neked ez van.

Persze nekem sem kell szeretni téged.

És igen, nem cigány vagyok.És igen, nem liberális.

Konzervatív és ember.

2011. ápr. 4. 11:11
 25/168 anonim ***** válasza:
95%

Csatlakozom par elottem szolohoz:

Ahhoz, hogy a tarsadalom elfogadja a ciganysagot a ciganyoknak kene elfogadni a tarsadalmat!

Barhova mesz a vilagban a helyi torvenyek kotelezo ervenyuek rad, akar turista vagy, akar letelepedsz ott.

A ciganysag itt el evszazadok ota, megsem tudott beilleszkedni a mai napig, es nem is akar! Ez a legfobb problema.

Nezd meg a kozossegi oldalakon a ciganyok nagyreszenek az adatlapjat, hemzseg az eroszakos, magyarellenes kepektol es megnyilvanulasoktol. Buszken hirdetik ha nem jarnak iskloaba, nincs munkajuk, es "zsivanysagbol" elnek. A csajok "rajok", a sracok "menok" meg gengszterek akarnak lenni. Egyiket sem lattam meg egy bekeretezett diplomaval pozolni az iwiw-en, de szamurajkarddal annal tobbet.

Ezt miert kene elfgadnom?

Nem csak a ciganyoktol, de mastol sem. Csak sajnos ok vannak tobbsegben ebben a kategoriaban, na meg a videken, ahol tobbsegben vannak a romak, elciganyosodo magyar fiatalok is, akik inkabb egyutt vonitanak a farkasokkal, mintsem ellensegge valjanak, igy ok is beletartoznak ebbe a "ciganybunozo" kategoriaba, borszintol fuggetlenul.

Amig nekik mi csak "parasztok" vagyunk, es azon kivul, hogy mi tartjuk el szinte az osszeset, meg az eletunket is felteni kell toluk, miert kene szeretnem oket?

Az az 1%, aki pedig nem ilyen, nem fogja tudni megvaltoztatni az emberek velemenyet. Inkabb probalja megvatoztatni a sajat nepet!

2011. ápr. 4. 11:40
 26/168 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon nem mindegy ám , h hova pottyantja az embert a gólya.Nem mindegy , h mit lát otthon és mit tapasztal közvetlen környezetében.

Mert ha azt mondják neki otthon , h ;ne edd magad fiam avval a tanulással , mert né ,apád írni olvasni se tud oszt milyen jó elvan mégis a bőrében(állat részegen).Vagy ha azt mondják neki , h; mé ásod fel a kerted ? láttál már cigányt kertet művelni?Bolond vagy? és röhögik.

Erről egy vicc jut az eszembe:

Megállít a rendőr egy csapat cigányt és megszólíja őket:-Hova lesz a menet Gazsi?

-Megyünk a muziba kapitány úr, megnízzük a :Milliomos cigányokat.

-Ne azt nézzétek ti Gazsi hanem a ;Cigányok dolgozni mennek-et.

Jáj , kapitány úr nem szerettyük mi a szájensz fiksünt:)

Amikor van köztük néhány család aki normálisan , tisztességesen munkából él, azt majmolja többi is és próbálkoznak vele ők is.

De amikor azt látják , h lehet másképp is még jobban élni, mindenféle törvénytelen dolgokból azt még inkább majmolja a többi.

Nem kellene meghagyni a lehetőséget a kényelmes tudatlanságra és a törvénytelenségekre.Sokkal nagyobb szigor kell a büntetésekben a törvényszegésekért és nagyobb lehetőség a tanulásra a tanításukra.Megérje nekik normálisnak lenni.Mert a semmihez sem értő szakképzetlen , szorgalom és becsület nélküli emberek az éhenhalást kockáztassák, bármilyen is legyen az etnikumuk vagy a bőrük színe.

2011. ápr. 4. 11:44
 27/168 anonim ***** válasza:
78%
55%-os egyetértek veled.Hiába van nekem 9 fekete hollóm és 1 fehér attól még a holló fekete.
2011. ápr. 4. 12:15
 28/168 A kérdező kommentje:

Hogyan lehetne beilleszkedni abba a társadalomba, amelyik nem fogad be?

Egy eleve elutasító közösségbe lehetetlen beilleszkedni.

Ezenkívül mit dolgozzon ott egy cigány, ahol a magyaroknak sem jut munka?

2011. ápr. 4. 12:32
 29/168 anonim ***** válasza:
34%

"55%-os egyetértek veled.Hiába van nekem 9 fekete hollóm és 1 fehér attól még a holló fekete."

ha van 9 egészséges és egy rohadt almád akkor mondhatod, hogy 10 egészséges almád van?

2011. ápr. 4. 12:34
 30/168 anonim ***** válasza:
92%

Találtam egy-két érdekességet a Helmet által felvetett Gandhi (és nem Ghandi!) Gimnáziumról.

- A végzős gandhis cigányok érettségi átlaga kettes fölé

- Lopott és gyilkolt az ösztöndíjas roma (2008)

- 95%-ban mi, magyar adózók fizetjük a középiskolát (az állam - az adófizetők - hatszor-hétszer több pénzt fizetnek, mint egy normális, nemcigány középiskola után)

- Tiszai János... ( [link]

- irdatlan lenyúlások folynak a Gandhiban – hihetetlen pénzeket pumpálnak bele abba az iskolába, többszörösét annak, amit egy normal gimnázium megkap. Finoman szólva: nem gazdaságos az egész

- [link]

Csak a teljesség kedvéért írtam le ezeket, mert a szomorú igazsághoz mindezek hozzátartoznak. :-(

2011. ápr. 4. 12:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!