Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés. Mekkora hiba a...

Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?

Ezenkívül tehetségesek is:

http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?

Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".

Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:

http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related

Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?

[link]

2011. ápr. 4. 10:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/168 anonim ***** válasza:
68%
Nagy hiba és teljes mértékben hozzájárul. Az első válasz után tudtam, hogy itt sem lesz érdemi vita...
2011. ápr. 4. 20:07
 62/168 anonim ***** válasza:
68%

A komment megírásának időpontja: ma 10:36

Ez az egyik legjobb komment, amit itt a GYK-n olvastam eddig!

2011. ápr. 4. 20:09
 63/168 anonim ***** válasza:
28%

"Gondolom ezt is törlik mint mindig... :)"

Jól gondolod! Az összes ilyen választ automatikusan bejelentem a moderátoroknak. Nem kell még jobban behülyíteni a népet!

2011. ápr. 4. 20:11
 64/168 anonim ***** válasza:
23%

"csak ott a probléma hogy ezek a cigányvédők nem a védendő cigányokal élnek mert akkor ők sem lennének ilyen cigányvédők."

hallottál arról a tudományterületről, hogy kultúrális antropológia? ha igen, akkor ilyet nem írnál le...

2011. ápr. 4. 20:12
 65/168 anonim ***** válasza:
91%
Na hát ennyi. :) Jelentgesd ha neked ez okoz kielégülést aztán majd ha pár cigány jól szétrúgja a segged akkor játszhatod a nagy esélyegyenlőségi fajvédő akciód.
2011. ápr. 4. 20:13
 66/168 anonim ***** válasza:
28%

"de azt gondoltok amit akartok, felteszitek a kérdést hogy aztán pár liberális összejön egymásnak igazat adnak megveregetik egymás vállát "szép volt fiúk""

Érdekes, ez itt a GYK-n nem így szokott működni, általában minden második kérdésbe bekerül a cigánytéma, még akkor is ha semmi köze hozzá. Azért az beszédes, hogy "az ember színe fehér" komment 80% körül áll..

2011. ápr. 4. 20:15
 67/168 anonim ***** válasza:
28%

"Jelentgesd ha neked ez okoz kielégülést aztán majd ha pár cigány jól szétrúgja a segged akkor játszhatod a nagy esélyegyenlőségi fajvédő akciód."

Neked meg bizonyára az okoz kielégülést, hogy itt ülsz a gép előtt és cigányozhatsz. Azt írtad az ember színe fehér. Gondolom a felsőbbrendűségi elméletben is hiszel: te fosol a cigányoktól! akkor ki is a felsőbbrendű? nem érzed a bukfenceket?

2011. ápr. 4. 20:27
 68/168 anonim ***** válasza:
68%
ja és csak a miheztartás kedvéért: verekedtem már cigánnyal. De verekedtem már bőrfejűvel is. Semelyik esetben sem én provokáltam vagy szóltam oda.
2011. ápr. 4. 20:28
 69/168 anonim ***** válasza:

"Sverdans válasza:

ja és csak a miheztartás kedvéért: verekedtem már cigánnyal. De verekedtem már bőrfejűvel is. Semelyik esetben sem én provokáltam vagy szóltam oda."

Melyiknél volt kés? :)

2011. ápr. 5. 18:12
 70/168 anonim ***** válasza:
95%

Meg lehetne oldani a problémákat a cigányokkal, törvényesen.

1. Olyanná kell tenni a börtönt , h kellően elrettentse őket az odakerüléstől-mert mióta az emberjogi szervezeteknek sikerült kiharcolni a börtönkörülmények javítását sok cigány jobban él ott mint kinn. Többet zabál, tv-zik, cigizik,magyar csicskája van, tiszta szállása és egy csomó lehetősége sportolásra , szórakozásra. (Arra persze nem terjed ki az emberjogi szervezeteknek a figyelme , h becsületben megőszült nyugdíjasok fagynak meg otthonukban mert nem telik fűtésre nekik)

2.Az aki nem tudja gyerekeinek biztosítania minimális életfeltételeket , munkahellyel ,tiszta rendezett lakással és rendszeres jövedelemmel attól el kell venni és szigorú jól felszerelt intézetekbe adni ,hozzáértő nevelési szakemberek keze alá.-Ez a gyermekvédelem most is van csak nagyon elnézőek és az intézetek pedig hagynak nem kevés kívánni valót maguk után.Akinek a gyermekét valakitől elvitték intézetbe köteles havonta x összeggel hozzájárulni a gyermeke taníttatásához.Ha nem teszi - börtön.

3.Az odafigyelés rájuk(ellenőrzés) meg kellene történjen heti szinten úgy a helyi önkormányzatok részéről , mint váratlanul felsőbb szintekről is.-Ez olyan , h kimennek ,háztűznézőbe összeszámolni elbeszélgetni és kb két válaszlehetőség van arra a kérdésre mivel is foglalkozol miből is élsz?első válasz-tanulok,2.válasz- dolgozok.Ha egyik sem akkor kínálni kell neki munkát amit nem lesz joga visszautasítani.Ahol vannak cigányok is a településen ott a vállalkozókat kötelezni kell x létszám felett, h legalább egy cigányt is alkalmazzon.(Romániában törvény van rá , h nem lehet olyan KFT ahol legalább 1 román nemzetiségű sincs alkalmazásban vegyesen lakott területeken).Ha pedig problémák adódnak , pl lop nem végzi dolgát rendesen akkor ki kell cserélni, de azt sem lehet a végtelenségig.Egyéb munkákat is lehetne nekik biztosítani és nem feltétlenül az állam pénzén, hanem kis segítséggel vállalkozásokkal .Erre is van program csak ki kellene használni és felügyelni kellene.

4. Azt szót , h SEGÉLY el kell felejteni. Helyette lesz két másik szó : LEHETŐSÉG a tanulásra vagy munkára amit meg kell becsülni, vagy ÉHKOPP.

Minden esetre hozzá kell szoktatni őket ahhoz , h nem lehet elbújva törvényen kívül élni és felelőtlenül gyerekeket vállalni , minden következmény nélkül és nem megfelelni az általános együttélési normáknak.Már most is megvannak az önkormányzatoknál a hivatalok akiknek dolguk volna evvel foglalkozni. Csak ki se mernek menni hozzájuk.Sőt még a cigányok jönnek be az önkormányzatokhoz , fenyegetőzni hatalmas ribilliókat csinálni a segélyért!Nem is értem honnan a bátorságuk ehhez.És azt se , h marad súlyos következmény nélkül.Egy kis szigorúsággal elejét lehetne venni ennek a fene-nagy bátorságnak , amit köszönhetünk az eddigi liberális kormányoknak.

Persze óhatatlanul sérülnének emberi jogok ,bár nem az a cél.De ha másképp nem megy nincs mit tenni.Mert ahhoz sincs joga senkinek, h a mások nyakán élősködjön, vagy félelemben tartsa környezetét!

Nos ez nem csak cigányokra kellene vonatkozzon mert vannak bizony magyarok is akik beleesnének ebbe .

2011. ápr. 5. 18:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!