Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés. Mekkora hiba a...

Cigánykérdés. Mekkora hiba a tudatlanság és a szűklátókörűség, mennyiben járul ez hozzá a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Vajon a szélsőségesek, rasszisták tudnak e arról, hogy Pécsen létezik a Ghandi gimnázium, ahol az ott tanuló romák, akik megfelelő lehetőséget kapnak, ugyanolyan arányban jutnak be az egyetemi képzésekbe mint bárki más?

Ezenkívül tehetségesek is:

http://www.youtube.com/watch?v=9webTBSuRz8

Hallottak-e szélsőségeseink valaha Zerkula Jánosról, aki cigány ember volt. Ezenkívül az erdélyi, gyimesi magyar tradicionális népzene egyik utolsó közvetítője?

Ennek a cigányembernek több tudás volt a kisujjában a magyar kultúráról, mint a legtöbb "magyarnak".

Így köszöntötték a 80. születésnapján az erdélyiek:

http://www.youtube.com/watch?v=6OXXlnWtmAE&feature=related

Esetleg tudnak-e arról, hogy az 1956 os forradalomban is vettek részt cigányok?

[link]

2011. ápr. 4. 10:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/168 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

Mint említettem én félig cigány vagyok!

De nekem is az a véleményem hogy van cigánybűnözés.

Az már csak részletkérdés hogy esetleg lehetne a cigányokra jellemtő bűnözési formáknak nevezni. " ami túl hosszú" Ahogy azt is tudom hogy a cigányság egy jelentős része olyan normákban él és gondolkodik ami már már ösztönösnek nevezhető, és a többségi társadalom számára " legyen az a hozzám hasonló" teljesen elfogadhatattlan! Engem ami idegesít az egészben, hogy a társadalom nincs felvilágosítva arról, hogy a cigányság idevezető útjának alapjait, medrét" a többségi társadalom alkotta.

És ez a veszélyes, mert sokan főleg a fiatalabbja, azt hiszi hogy a cigányok ilyennek születtek.

És nem érti, hogy ahoz hogy a múltrendszerben olcsó tégla vagy beton panel legyen, elengedhetettlen volt a tanulatlan cigány!

A poén az hogy abból a házból ír, amit akkor a cigányok keze emelt.

2011. ápr. 4. 14:10
 42/168 anonim ***** válasza:

""Sándor 417 válasza:

Kedves Sándor!

Te csak azt fírtatod ami most van, és nem érted hogy ez nem exponálisan lett így, hanem egy hosszú folyamat része ami épp most itt tart.

Egy pld!

Vegyél egy 2db 2 hónapos pitbult és az egyiket engedd a gyermekeid közzé, éljen úgy ahogy a családtagként egy kutya számára még elfogadható. A másikat meg zárd egy szűk kenelbe, sötétíts el, amikor enni adsz neki mindíg üss eggyet oda.

Ez a szocializálódás leg egyszerűbb példája!

Az egyik annyira jámbor lessz hogy a gyerekeid a nyelvét húzgálhassák " sajátpélda" a másk meg mindenkinek neki fog menni.

Kb ez történt a cigánysággal is.

2011. ápr. 4. 14:18
 43/168 anonim ***** válasza:
85%
Te mindenképp azt akarod bebizonyítani hogy mi vagyunk a rosszak nem TI! Szállj már le a földre ezért utálunk titeket, kihozod az emberből az utálatot nem csak te a fajtád most mutattad meg hogy nem vagy különb mint a fajtádból bárki!
2011. ápr. 4. 14:22
 44/168 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként jó gondolat az állatokhoz hasonlítani magad... Nem én mondtam....
2011. ápr. 4. 14:25
 45/168 anonim ***** válasza:
56%

Te mindenképp azt akarod bebizonyítani hogy mi vagyunk a rosszak nem TI! Szállj már le a földre ezért utálunk titeket, kihozod az emberből az utálatot nem csak te a fajtád most mutattad meg hogy nem vagy különb mint a fajtádból bárki!

Igen barátom, a földön állatok és növények léteznek, és van egy olyan állatfaj ami gyűjtőnevet is kapott.

Persze ahoz többet kell felmutatni a gyűlöletnél, és az értelemnek is elő kell törnie.

2011. ápr. 4. 14:36
 46/168 anonim ***** válasza:
78%
Majd ha tisztelettel lesztek felénk ha már eltartunk titeket akkor talán nem lesz gyűlölet...
2011. ápr. 4. 14:46
 47/168 anonim ***** válasza:
83%

Nincs kedvem másik hasonló topikot előkeresni, de általában felmerül a Jobbik, jobbikosok részéről, hogy a gyerekek körében bizonyos helyeken erősen többségben vannak a cigányok. Általában a hülyeség, bizonyíték és társai a válaszok. Nos, mai cikk, nem is kurucinfó, hanem index.hu, tehát nem lehet cigányellenességről beszélni:

[link]

Természetesen nem írják le szó szerint a Jobbik kimond:

"Sok roma gyereket óvodába sem visznek szülei, mivel látták, hogy az óvónő és férje is a jobbikos fáklyás menettel vonult. Információi szerint 57 gyerekből csak 15-öt adtak be hétfőn, a szülők a történtek miatt az óvónő munkáltatójához fordultak."

Tehát az ottani 57 óvodás korú gyerekből 42db cigány. Legyen 10% beteg, mert előfordul... Még mindig legalább 37 az 57-ből, ami tezsvírek közt is 65%, 2/3. Jó ez nekünk? Sajnos potenciálisan a fejlődésben visszamaradott, aluliskolázott felnőttek lesznek. Emiatt vagy 18 évesen már rokkantnak nyilvánítják őket, a többiek a munkaerőpiacon szakképzettség hiányában hátrányban indulnak, ezzel hátrányos helyzetbe hozva szakképzett társaikat is. Azt nem mondom, hogy mind munkanélküli lesz, mert előbb-utóbb a munkaképes lakosság kihal, ha előbb nem, akkor kénytelenek lesznek dolgozni. Ezen tessék elgondolkodni, ne három pozitív példát felhozni 60 éves történelemből a napi szintű bűnözés mellett.

2011. ápr. 4. 14:53
 48/168 anonim ***** válasza:

Most ez a három link...?

Linkeljek három elrettentő példát? Könnyebb lenne...

2011. ápr. 4. 15:07
 49/168 anonim ***** válasza:
89%

Ez az amit nem fognak fel!

A romák egyre többen lesznek, a magyarok meg egyre kevesebben, hála a mai politikai helyzetnek, ahol munkából nem lehet megélni, és szinte csak a megélhetési gyerekcsinálók vállalnak gyereket. Ha hozzátesszük az országból elmenekülő magyarokat, és a bűnözők által megölteket is, akkor túlzás nélkül kimondhatjuk, hogy 10-20 éven belül több lesz a segélyes mint a dolgozó, így nem lesz aki befizesse a sok ingyenélő eltartásához szükséges milliárdokat. Ez nem jut egyik libsi eszébe sem?

2011. ápr. 4. 15:42
 50/168 anonim ***** válasza:
91%

Majd akkor védd a cigókat, ha mellettük fogsz lakni. Mi is egy cigánytelep közepén élünk, a lépcsőház szétverve, lopások, verekedések. Költözz ide csak 2 hétre!

Most szerinted szűklátókörű és tudatlan vagyok?

Ismerek nem egy cigányt, aki utálja a saját fajtáját, mert kirabolták, megverték őt. Vannak cigány haverjaim is, de ők normálisak(nem lopnak,csalnak,hazudnak), sajnos ők vannak kevesebben.

A koromat meg ne szóld le!

16/F

2011. ápr. 4. 16:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!