Vármegyerendszer visszaállítása? (lent)
"A túlzott hagyományőrzés káros az országra nézve."
Pl. Nagy-Britannia? Ha őrzöd a hagyományaidat, és büszke vagy a múltadra az miért lenne káros?
"A kádárista oktatási rendszerben képzett diplomások jó része magas szintű tudást szerzett."
Összehasonlítás kérdése, a maihoz képest minden képen, de nem ebből kell kiindulni.
"A túlzott hagyományőrzés káros az országra nézve."
Mi az a túlzott hagyományőrzés? Mi dönti el, hogy mi túlzott? És mitől lesz ez káros?
Angliában például demokratikus monarchia van. Káros-e ez az országra? Nem, mert a monarchia fenntartása miatt sokkal több túristát kapnak, mintha egy sima "Angol köztársaság" lennének egy tökátlagos európai kormánnyal.
Hollandiában is monarchia van. Valamiben középkorias tőle az ország? Nem, annyit füvezel és k*rvázol amennyit akarsz, a világ legliberálisabb országa.
Svédországban is monarchia van, a világ legélhetőbb és legtudományosabban gondolkodó országa.
Nálunk meg mégcsak monarchiát se akarnak, csak pár k*b*szott dolgot akarnak visszahozni ami többszáz évig nemzeti jellegzetesség volt, hogy ne csak úgy tekintsenek ránk a külfödiek, és mi se csak úgy tekintsünk magunkra, mint egy volt szovjet érdekszférba tartozó porfészek, hagyományok és múlt nélkül.
"Pl. Nagy-Britannia? Ha őrzöd a hagyományaidat, és büszke vagy a múltadra az miért lenne káros?"
Szövegértési problémáid vannak? Én a TÚLZOTT (értsd: mindent erre építő) hagyományőrzésre gondoltam.
De tudod mit: szeretnék én egy Nagy-Britannia féle hagyományőrző országban élni.
"Én a TÚLZOTT (értsd: mindent erre építő) hagyományőrzésre gondoltam."
Ilyen meg úgysem lehet, mert az Alkotmányos Emberi Jogokkal ütközne, és kivágnának minket az EU-ból, mint macskát sz*rni, és talán szankciókat is bevezetnének ellenünk.
Tudni legalább gyorstalpaló szinten, hogy milyen alaptörvényei vannak annak a helynek ahol élsz (Európai Unió), és, hogy az ENSZ és a NATO már 1990 óta mit tesz az olyan országokkal ahol az alkotmányos emberi jogokat nem tartják be, tekintve, hogy nem a 30-as években élünk.
"Mi változna ezzel egy állam működéséban?"
Az adminisztrációs költségeket leszámítva semmi. Pont ez a lényeg! ha nem változik semmi, akkor minek? még csak azt se mondhatjuk, hogy jobb lett tőle valami.
Pézkidobás? Minden pénzkidobás. Az állam költségvetésén nem látszana meg.
De ez már egy jó érv,nem azt mondom hogy erős de érv.Gazdasági szempontból biztos nem 100forint,de a költségek elhanyagolhatóak.
Viszont itt nem ezen parádéznak a majmok, hanem hogy micsoda középkori diktatúra lesz itt:) Csak mert más neve lesz:):) mondtam ez bulvár. egy okos ember nem ugrik ilyenekre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!