Sorkatonaság visszaállítása. Te mit gondolsz róla?
Én sem tartom rossz ötletnek, feltéve ha megfelelő eszközökkel és módon csináljuk.
Például ráférne a lakosságra egy kis fegyverismeret (legalább férfiaknak) és nem ártana az sem, ha a magyar ember tisztában lenne, hogy a Kárpát-medence környezetében hogyan és miből lehetne túlélni egy inségesebb időszakot, ugyanis nagyon könnyen bekövetkezhet egy ilyen.
Én meg kifejezetten örülök, hogy nem kell már bevonulni. Szerintem nem ott kellene megtanulni a fegyelmet, ez a szülők dolga lenne. Nem érdekelnek a fegyverek és mivel NATO tagok vagyunk, valószínűleg háború esetén sem kellene harcba állni. (A háborúk kimenetele meg manapság amúgy is a technikán múlik). A magyar laktanyákban meg kb olyan viszonyok lehetnek, mint a börtönben.
Ha mozogni szeretnék elmegyek sportolni, megtanulok kung-fuzni vagy krav magázni, de ne akarjanak már olyan dolgokra kényszeríteni, aminek semmi hasznát nem látom.
A legnagyobb bajom pedig az lenne, hogy egy csomó értékes idő elmenne a semmire, amíg bent kell élni a laktanyában.
Szerencsére nagy valószínűséggel nem fogják visszaállítani a sorkatonaságot.
18/F
Ez így van. Egyébként szerintem el sem kellett volna törölni.
Amugy Európa legtöbb országában már nincs is, de hát nyílván náluk megfelelő hadsereg van, arra az esetre, ha valaki/valami fenyegetné az országukat. Nálunk ez kevésbé mondható el szerintem, ezért is lenne értelme, nameg a már említett mai fiatalság megrendszabályozása miatt is.
"Szerintem nem ott kellene megtanulni a fegyelmet, ez a szülők dolga lenne."
Ez igaz, csak sajnos nem tudják megtenni, mert jobb esetben reggeltől estig dolgoznak és amúgy a baráti kör és például a televízió sokkal gazdagabb ingerekkel hat a gyerek gondolkodásmódjára, mint a szülői hozzáállás.
"Nem érdekelnek a fegyverek és mivel NATO tagok vagyunk, valószínűleg háború esetén sem kellene harcba állni."
Ezt soha nem tudhatod biztosan. Még akár polgárháború is kitörhet. Svájcnak miért olyan erős a honvédelme? Igaz, hogy nem NATO tag, de csak NATO tagok veszik körül, így támadás nem igazán érhetné őt, csak a NATO részéről, aminek nem sok értelme lenne. Mégis erős katonaságot tartanak.
"(A háborúk kimenetele meg manapság amúgy is a technikán múlik)"
Ez sem teljesen igaz. Az valóban úgy van, hogy sokkal könnyebb megsemmisíteni az ellenség harcjárműveit, hadihajóit, tengeralattjáróit, repülőit, helikoptereit egy fejlett technológiával rendelkező hadsereggel, de utána még megszállva is kell tartani a területet, amit elfoglaltunk. Ha a lakosság részéről nem tapasztalunk együttműködést, kérlelhetetlenül engedetlenek, akkor semmire sem megyünk a fejlett technológiánkkal.
"A magyar laktanyákban meg kb. olyan viszonyok lehetnek, mint a börtönben."
Apám rengeteg barátot szerzett katonaévei alatt, akikkel mind a mai napig tartja a kapcsolatot és nagyon tisztességes emberek, örülök, hogy apámnak ilyen barátai vannak. Ráadásul az csak rajtunk múlik, hogy milyen laktanyákat alakítunk ki, nem kell azoknak börtönöknek lenniük.
"Ha mozogni szeretnék elmegyek sportolni, megtanulok kung-fuzni vagy krav magázni, de ne akarjanak már olyan dolgokra kényszeríteni, aminek semmi hasznát nem látom."
Lehet, hogy te igen, de a legtöbb embert kötelezni kell rá, mert különben az életben nem csinálná meg. Az önvédelem oktatása pedig tényleg jó ötlet, ez eszembe sem jutott volna nélküled.
"A legnagyobb bajom pedig az lenne, hogy egy csomó értékes idő elmenne a semmire, amíg bent kell élni a laktanyában."
Ha most elmész egyetemre, főiskolára, vagy csak elvégzel egy szakmai képzést, akkor rájösz, hogy annak sem volt sok értelme, mert ha kapsz egyáltalán munkát a végzettségedhez illően, akkor sem olyan tevékenyésget fogsz művelni, amit tanultál az iskolában, így lényegében értéke sem volt annak az anyagnak, amit megpróbáltak a fejedbe verni. Erre rengeteg példám van, de most nem sorolom fel őket, mert hosszú lenne.
15:57esnek
Igen, ott a lényeg: a szülő dolga LENNE, csak épp manapság a gyereket jobban neveli a TV meg az internet. És hát ezek nagy arányba nem jó irányba befolyásolják gyereket/fiatalt.
Az egy dolog, hogy NATO tagok vagyunk, háborúban mindenki leginkább csak magára számíthat, ha valamelyik más ország meg ugy csinál mintha segítene, annak valami hátsó szándéka van. (Lásd most Líbiában, az amcsik meg az európaiaik sem a szegény, ártatlan civilek miatt vannak ott, hanem az olaj miatt.)
Igen, manapság a technikán múlik szinte minden, így mi máris hátrányból indulunk, pont ezért kellene, hogy minden férfiember legalább meg tudjon tölteni egy fegyvert, ha esetleg tényleg csak magunkra számíthatnánk.
szóval nem hszontalan dolgokat tanulna ott az ember, így tehát nem is feleslegesen menne a drága időd.
Amugy meg senki nem fog kényszeríteni, szerzel egy orvosi igazolást, hogy alkalmatlan vagy és kész. Csak aztán ha jön az ellen, ne sírjon a szád, hogy "Jaj, most mit kell csinálni??".
Nameny, nagyon egy rugóra jár az agyunk! :D
Pedig nem is láttam a hsz-edet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!