Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaság visszaállítása....

Sorkatonaság visszaállítása. Te mit gondolsz róla?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 15:45
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Most olvasom, sajnos valszeg télleg nem lesz visszaállítva: [link]
2011. ápr. 14. 16:29
 12/43 anonim ***** válasza:
69%

Jézusmária! Hagyjál már ezekkel a jó ötleteiddel! Tényleg minden nemzedéknek mindent újra a nulláról kell kezdeni? Miért nincs kollektív tapasztalat? Mielőtt jössz ezekkel a ragyogó ötletekkel, kérdezd meg az apukádat, vagy ő nem volt sorkatona, akkor engem vagy bárki mást, hogy milyen volt! Régen is teljesen értelmetlen szívatás volt, ma még inkább az lenne. Ki ellen akarsz harcolni a sorkatonáiddal? Hol kell már ilyen tömeghadsereg? Honnan veszed rá a pénzt? Meg még sorolhatnám a kérdéseimet.

És akkor most jön a fő kérdésem: Jó ötlet lenne, ha minden magyar állampolgárt 18-28 év között egy éves nemzeti átnevelőtáborba küldenénk? Na mondjuk ennyire lenne jó ötlet a sorkatonaság is!

2011. ápr. 14. 16:36
 13/43 A kérdező kommentje:

16:29

Hát ha neked nem fontos a haza védelme...

Azt pedig erősen kétlem, hogy egy fegyver kezelése olyan egyszerű lenne. Sokan szerintem azt sem tudják, hogy kell fogni egy pisztolyt vagy egy karabélyt. Vagy hogy kell vele célozni. Sajnos nem ugy működi egy fegyver, hogy beledugom a tárat, és már írtom is az ellenséget.

Arról nm is beszélve, hogy ha az ember a harc közepén fog életébe először fegyvert és mondjuk 3 perc kell neki, mire rájön, hogy mit hogy kell vele csinálnia, értelme nem volt a kezébe vennie, mert 10 másodperc alatt kap egy golyót a fejébe, ellenben ha nem akkor fog először fegyvert, akkor mondjuk 5 mp alatt harcra kész lesz.

2011. ápr. 14. 16:40
 14/43 anonim ***** válasza:
38%
Már mindegy :(
2011. ápr. 14. 16:41
 15/43 anonim ***** válasza:
63%
16:29 hurrá! én nem akarok katona lenni.
2011. ápr. 14. 16:43
 16/43 anonim ***** válasza:
83%
ha rendesen csinálják, akkor nincs ellenemre, de ha úgy, mint anno, akkor semmi értelme. abban meg nem hiszek, hogy 18 éves embereket nevelni lehetne. ahhoz akkor már régen késő.
2011. ápr. 14. 16:44
 17/43 anonim ***** válasza:
80%
hogyha érdekel titeket a haza védelme akkor ne a hadsereg meg külföld felé kacsingassatok hanem nézzétek meg mi történik a szívében. sajnos belülről rohad az egész. valamit ott kéne csinálni de nagyon gyorsan.
2011. ápr. 14. 16:45
 18/43 anonim ***** válasza:
90%
Az a baj, hogy amíg itt bent sokan kívülre figyelnek, és arra várnak, hogy onnan történjen valami(jó vagy rossz), addig a benti állapotokkal nagyon kevesen törődnek. Sorkatonaság? Hiszen egy sereg megoldatlan gond van itt, és a korrupt honvédségre akarnál költeni? Mi értelme lenne? Mit számít az, ha egy világháborúban 15 képzett hadosztályt ki tudunk állítani? Hogy legyen egy újabb Don-kanyar? Ez egy kicsi, szegény ország, aminek arra kellene inkább koncentrálnia, hogy visszaszerezze becsületét, megerősítse gazdaságát, és lerázza a hitelbéklyót. Mire megyünk a haza védelmével, ha nincs mit megvédeni, hiszen már régen másé?
2011. ápr. 14. 16:51
 19/43 A kérdező kommentje:

16:36

1. Nem az én ötletem, hanem egy fideszes országgyűlési képviselőé. Csak el kellett volna olvasni, amit az előbb belinkeltem és akkor tudnád.

2.Nem tudom miről beszélsz, semmit nem kellene a nulláról kezdeni.

3. Apám 20 évig volt hivatásos katona, jó ember, nem rég lett nyugdíjas, de mellette dolgozik is, mert nem akar semmittevő élősködó lenni.

4. Aki fenyegeti/megtámadja a hazámat, az ellen akarok. De én sem azt mondom hogy a sorkatonák legyenek az elsődleges hadsereg, hanem ha ugy adódik, akkor ők is bevethetők legyenek.

5. Sajnos mivel technikailag és minőségileg hatrányban vagyunk, így érdemes a mennyiségre hajtani, ezért kell "tömeghadsereg".

6. Pénzt onnan lehetne elvenni erre, ahol értelmetlenségekre költik. Ilyen pedig nem kevés van az orzágban.

7. Igen, jó ötlet lenne, mivel ahogy már írtam, nagyon sokakra ráférne pontosan ebből a korosztályból. A fiatalabbakról meg már ne is beszéljünk, akik 12 évesen isznak meg dohányoznak.

2011. ápr. 14. 17:02
 20/43 anonim ***** válasza:
27%
Hát őszintén szólva nem hoznám vissza a régi formájában. Én valami minimálist hoznék vissza, hogy 18. életév után mondjuk a nyári szünetben lenne egy 2,5-3 hónap amikor bent is vagyunk a laktanyában, utána esetleg még egy évben egy ilyen 3 hónap, utána meg már csak mondjuk havi rendszerességgel 2-3 nap, ez szerintem a fegyverkezelés megtanulására és az alapokra elég lenne, fegyelmet is tanulnánk, viszont a tanulmányainkban sem hátráltatna, egyszóval a káposzta is megmarad....
2011. ápr. 14. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!