Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaság visszaállítása....

Sorkatonaság visszaállítása. Te mit gondolsz róla?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 15:45
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon rossznak tartanám és biztos, hogy mindent megtennék, hogy ne kelljen bemennem, ugyanis rosszul vagyok a katonaságtól, a háborútól, feleslegesen vennének el egy csomó időt az életemből, olyanra kényszerítenének, amit nem akarok.

A mai fiatalságot meg nem fogja megváltoztatni pár év katonásdi amúgy sem.

2011. ápr. 14. 21:44
 32/43 anonim ***** válasza:
88%
Aki azt hiszi,hogy amig kötelező volt ott kőkemény nevelés és fegyverismeret,túlélő technikák voltka teritéken,vagy bármiféle harcban részt lehetne venni az ott megszerzett tudással,anélkül hogy ne lőnének rommá 3 perc alatt a csatatéren,annak javaslom hogy kérdezgesse kicsit aput/idősebb barátot/testvért milyen is volt a sorkatonaság. Mert az egész egy nagy vicc és szopatás,mintsem harcra képzés:D Bár hajtogatni meg krumplitpucolni jól meg lehetett tanulni:)
2011. ápr. 14. 22:22
 33/43 anonim ***** válasza:
28%

Nem olvastam végig az eddigi válaszokat, de én jó ötletnek tartom!

Én személy szerint tervezem a katonai hivatást, és örülnék ha katona is lehetnék. Számomra szimpatikus hogy fegyelem van, és nem vissza/belepofázás mindenbe, amit a hétköznapokban nem igazán tapasztalhat meg sokszor az ember.

Úgy gondolom hogy nagyon sok többletköltséggel nem járna az állam részéről sem, mert régen is önellátó volt a honvédség.

Persze az sem utolsó, hogy akár életre szóló barátságokat is szerezhet az ember, mert a társaira számíthat a legjobban, számomra ez is nagyon fontos.

2011. ápr. 15. 07:12
 34/43 anonim ***** válasza:
44%
Kár, hogy megszüntették a kötelező bevonulást. Én 1969-70-ben voltam sor alatt, akkor volt az algyői olajkitörés, aztán a nagy tiszai árvíz, amihez foghatót azóta sem éltem át. Polgárvédelmi műszaki alakulatnál voltam, így részt kellett vennem mindkét katasztrófánál. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy van miről mesélnem az unokáimnak, egyszóval nem bántam meg, hogy bevittek. Ott az ember kicsit megemberesedik, megizmosodik, megtanulja becsülni a másik embert, önbizalma növekszik stb..stb. Megtanulja, mi a becsület, megtanulja, hogyan segítsen az embertársán, ha az bajba kerül. Ezek a pozitívumok. Vannak negatívumok is: kevés a kaja, a gyengébb embert állandóan cseszegetik, az irigyet megpokrócolják. Szóval az a sok élmény, amit ott kap az ember, felejthetetlen.
2011. ápr. 15. 08:57
 35/43 anonim ***** válasza:
38%

08:57 Nem azért, de én 24 éves vagyok, nem voltam katona, és ugyanígy megtanultam ezeket a dolgokat:)

Véleményem szerint abban az időben maga a rendszer nevelte meg az embereket. Nem mondom hogy jó volt, de azért érdemes összehasonlítani 2011-el, amikor egy gyereknek több joga van mint egy tanárnak.

2011. ápr. 15. 09:16
 36/43 anonim ***** válasza:
29%
A gyerekek elszemtelenedése csak egy sokkal nagyobb probléma következménye, ami nálunk még nem is öltött olyan súlyos mértéket, mint a fejlett országokban. Vajon miért bízzák a britek a gyerekeiket babysitterre? Mert állandóan dolgozniuk kell a magas színvonalú életért. Magyarországon ugyanígy meg kell dolgozni a középszintért is, így a szülőknek egyre kevesebb idejük marad a minőségi nevelésre. Hogyan neveljen a szülő, amikor mindig hajszálon függ a munkahelye, alig keres valamit, és hülyére dolgoztatják? Egy végletekig dolgoztatott ember nem türelmes, nem tud mindig jó döntéseket hozni. Ez a nagy változás oka. Ki a hibás? Kit érdekel? Meg kell oldani a helyzetet, de nem lehet utólagos neveléssel, mert az úgysem használ. Arra kell törekedni, hogy az embereknek ne kelljen végkimerülésig dolgozni a kicsiért is, hanem legyenek civilizált, élhető állapotok. Akkor fog több idő jutni a gyerekre és a helyes nevelésre.
2011. ápr. 15. 13:08
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországnak ütőképes felszerelésre van szüksége,nem 1000000kiskatonára,jobb esetben AK47-esekkel felszerelve! "

Aha mert AK-47-es van nem? Nézz utána a dolgoknak.Nem a legjobb a honvédség,de nem kell leszólni.Imádom mikor olyanok magyaráznak akik az USA haderejéhez hasonlítanak minket,és nem tudnak semmit....

2011. ápr. 15. 14:13
 38/43 A kérdező kommentje:

Azért azt hozzá kell tenni, hogy az AK-47-es a világ egyik legjobb fegyvere a maga nemében. Nem véletlenül használják még ma is, több mint hatvan év után.

A gyereknevelésről meg annyit, hogy aki akarja az tudja nevelni a gyereket munka mellett is. A britek meg szerintem inkább lustaságból bizzák másra a gyereküket, hogy ne kelljen még azzal is bajlódni. De ez már egy teljesen más téma.

Ami a lényeg, a mai fiatalság olyan szinten van, hogy egy kis katonaság mindenképp csak használna nekik. Ha mást nem, legalább krumplit pucolnának drogozás, ivászat és hasonlók helyett.

2011. ápr. 15. 15:07
 39/43 anonim válasza:
9%
Azért a műv. házakban meztelenül tartott sorozásokat visszahoznám a mai ifjúságnak:D
2011. ápr. 15. 16:56
 40/43 anonim ***** válasza:
Nem szoltam le az AK-47-est. Csak nekünk AK-63D,AK-63F van
2011. ápr. 15. 23:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!