Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hamburger adó? Csipsz adó?...

Hamburger adó? Csipsz adó? Szénsavas üdítőital adó? Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

A tvben volt, hogy ilyen adókat akarnak bevezetni....ez már szerintem tényleg sok...azért akarják bevezetni, hogy ezzel ösztönözzék az embereket, hogy egészségesebben étkezzenek....ja persze...ez is csak arról szól, hogy minél több pénzt elvegyenek tőlünk. Akkor inkább az egészségesebb ételeknek az árát kellene csökkenteni ha tényleg ez lenne a céljuk.

Ti mit szóltok hozzá, mi a véleményetek?

2011. febr. 17. 11:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
19%

És fizessen az is aki egészségtelen cuccokat töm magába :)

Styloo

2011. febr. 17. 18:53
 32/38 anonim ***** válasza:

A Calcium Sandoz, az Aspirin plus C pezsgőtabletták is szénsavasan pezsegnek el, arra is vonatkozna?

Az otthon szifonnal készített szódavíz?

És a házilag otthon készített hamburger?

Én tudom, hogy ezek nem egészséges ételek meg italok, de néha nincs más, főleg a rohanó ember életében.

Az én munkahelyemen például nincs büfé, étterem, kisbolt csak épületen kívül van, 6 órás munkanapra nem biztosítanak étkezési szünetet (pedig jogszabály szerint már 4 óra után kéne), és ki se lehet menni az épületből olyankor (ez a pénteki nap esetemben), az irodában (pedig még ügyfél se teszi be a lábát) csak olyan ételt lehet enni, aminek "nincs szaga", a legtöbben ezt zacskós kajákkal oldják meg (nálam például ropi van).

2011. febr. 17. 21:35
 33/38 anonim ***** válasza:

18:12 - A dohányzás cukorfüggőséget is okoz, érdemes ennek is utánanézni, merthogy nem azért esélyes az elhízás leszokás után, amire egyesek szeretnek hivatkozni, hanem valami a cigarettában ilyen függőséget okoz, és ezt a hiányt "pótolná" a szervezet, ha valaki elhízik leszokás után.

Mellesleg más (ez már nem neked):

Volt egy műsor a Viasaton, hogy egy hájas és egy nagyon sovány embert "versenyeztettek", hogy x idő alatt eljussanak egy egészségesebb életmódhoz és ezáltal normálisabb súlyt érjenek el. Az egyik részben meglepő módon pont a csontsovány volt az, aki gyorskajákat, zabált (rohanó életmódja miatt), és pont nem túlsúlyos lett, hanem még fogyott is, merthogy ezekben az ételekben nincs megfelelő tápanyag, a szervezete pont a legszükségesebbeket nélkülözte és önmagát "emésztette", a dagi pedig pont az állítólagos egészséges ételeket (pl. saláták... stb.) fogyasztotta, mitől is hízott el akkor, attól, hogy a mennyiséget túlzásba vitte nulla mozgás mellett. Pont időben jutottak a műsor által szakemberhez, és mondjuk úgy, mindketten megmenekültek 1-1 súlyos betegségtől, ami a korai halálukhoz vezetett volna.

Ételeket kijelölni marhaság, inkább arra kéne az embereket "nevelni", hogy találják meg az egyensúlyt a különféle ételek között (szükség van zsírra a zsírban oldódó vitaminok miatt, szükség van sóra a szervezetben lévő vízháztartás miatt, szükség van cukorra - biztos mindenki volt már olyan helyzetben, amikor leesett a vércukra, szédült, elájult... - és még lehetne sorolni, a mértékre kell egyedül odafigyelni, meg a kiegyensúlyozott mozgásra), plusz érdekeltté kéne tenni a munkahelyeket abban, hogy a dolgozóiknak minden körülmények között biztosítsák a szükséges energiabevitelt, mert energiát az étel ad, energia nélkül romlik a munkateljesítmény, nekem például ha nincs valami rágcsálnivaló, és csúszik az ebédidő, remeg a kezem, és ezt szédülés, hányinger, fejfájás követi.

2011. febr. 17. 21:54
 34/38 anonim ***** válasza:

"Na mert szerinted a dohányzás csak a tüdőrák kockázatát növeli???

Drága egyszerűség! Mindenféle rák kockázatát növeli, csökkenti az erőnlétet, gyengíti az immunrendszert, lerakódásokat okoz az érfalakon ezáltal növelve a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. Stb.

Fizessenek csak a jövedéki adó felett is, mert az sem jelent elég visszatartó erőt."

Persze, felőlem 1 doboz kerülhet 1500Ft-ba is, nem dohányzom... Csak épp pont a gyorskaja ami növeli az elhízás esélyét, de felvet más egyéb problémát is. A legtöbb embernél. Nem mindenkinél, mint ahogy az erős dohányos is elélhet 120 évig. Tehát mi a gond? A hamburger, a chips, a kóla élvezeti cikk, mint a dohány, az alkohol...

2011. febr. 18. 00:07
 35/38 anonim ***** válasza:
Nos, én péntekenként azért veszek egy kólát munka után, mert ezen a napon csak 6 óra a munkaidő, viszont nem biztosítanak étkezési szünetet, az épületet nem lehet elhagyni, bent nincs büfé, amit bent lehet enni, az nem laktat megfelelően, tehát munkaidő végére hányingerem van az éhségtől, amit a kóla csillapít.
2011. febr. 18. 15:10
 36/38 anonim ***** válasza:

A kóla éhséget csillapít? Sok más mellett pepszin van benne ember. Pont, hogy segíti az emésztést.

120 éves dohányost még nem láttam, de látom a nagyanyámat, meg a nagynénémet. Nagyi 72 és sose dohányzott, nagynéni 51 és nem elég napi 1 doboz cigi, és már vagy 17 éves kora óta szívja.

Az eredmény: a nagyinak nem olyan ráncos a bőre és nem olyan a lába az elzáródott erektől, mint egy elefántnak (szürkéslila és vastag). De persze egy dohányos sem ismerné be, hogy valamit nagyon elrontott az életében.

2011. febr. 19. 11:20
 37/38 anonim ***** válasza:
11:20 - hányingert... esetleg olvasni megtanulhatnál...
2011. febr. 19. 13:07
 38/38 fibbrizzo válasza:
én azt mondom hogy orbán dögölj meg !ebbe legalább igazam van ..
2011. szept. 1. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!