Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hamburger adó? Csipsz adó?...

Hamburger adó? Csipsz adó? Szénsavas üdítőital adó? Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

A tvben volt, hogy ilyen adókat akarnak bevezetni....ez már szerintem tényleg sok...azért akarják bevezetni, hogy ezzel ösztönözzék az embereket, hogy egészségesebben étkezzenek....ja persze...ez is csak arról szól, hogy minél több pénzt elvegyenek tőlünk. Akkor inkább az egészségesebb ételeknek az árát kellene csökkenteni ha tényleg ez lenne a céljuk.

Ti mit szóltok hozzá, mi a véleményetek?

2011. febr. 17. 11:00
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon helyes. Végre valami segítene, hogy az egészségesebb étel legyen olcsóbb, vagy hogy egészségeset is áruljon már valaki! Azon kívül szerintem ez a "hamburgeradó" főleg a cigit-piát sújtja.

Elég baj, hogy most az egészségtelent támogatja az állam, és az egészséges a drága.

Gondolom, aki egészségtelent árul, ha azt nem tudja olyan jól eladni már, akkor bepróbálkozik az olcsóbb egészségessel majd, nemde?!

Egyébként a cigi/pia/festékescukros üdítő egyáltalán nem életszükséglet, 100 évig el lehet lenni nélküle.Sőt, nélküle inkább, mint vele. Nagyon finom egészséges italok, ételek vannak - drágán. Fordítva jobb lenne.

És miért fizessek én ugyanannyit(tb) mint aki direkt rontja a saját egészségét? Nekem sokba kerül őrizni a magamét, és az én tb-met alkoholistákra, türőrákosokra, stb. költöm, pedig kellene máshová is - aki önhibáján kívül beteg, arra. Oda szívesebben adnám.

2011. febr. 17. 11:42
 12/38 anonim ***** válasza:
Hogy mi egészséges,és mi egészségtelen az nagyon relatív.A cukorra például szüksége van a szervezetednek,de nagy mennyiségben káros.És ez még nagyon sok élelmiszerrel így van.Ezen kívül,meg ha megadóztatják a nassolnivalókat,gyorskajákat,egyebeket,attól még az egészségesnek mondott ételek nem lesznek olcsóbbak.
2011. febr. 17. 11:45
 13/38 anonim ***** válasza:
38%

azért az élvezeti cikkek, gyorskaják, műételek tényleg feleslegesek! Akinek a pénztárcája érzékeny, az eddig sem ezt ette. Akinek meg jut egészségrontásra, az csak tegye!

Legyen csak az egészséges olcsóbb, mint az egészségtelen. Végre! Ez a normális hozzáállás.

Majd ha a lisztet-káposztát-hagymát adóztatják, akkor sírok én is.

2011. febr. 17. 11:46
 14/38 anonim ***** válasza:
45%

"ttól még az egészségesnek mondott ételek nem lesznek olcsóbbak." abszolúte nem, de relatíve lehet hogy olcsóbbak az egészségtelenhez mérve - így már érdemes ezeket is tartani, kínálni.

Vagy az egészségtelent egészségessé tenni új technológiával, vagy összetevőkkel, s így kibújni az adó alól.Persze a festékes vizet nem tudod egészségessé tenni sehogy - de a hamburgert igen. A hamburger pl. eredetileg egészséges, csak másképp kell elkészíteni.

Ha patkányhúst+fűrészport adó sújtja, akkor már lehet nyugodtan marhából-búzából készíteni - mivel az sem drágább adó nélkül, mint a műkaja adóval.

Cigizni meg nem cigizünk úgyse.

2011. febr. 17. 11:50
 15/38 anonim ***** válasza:
45%

Támogatom. Jobban támogatnám, ha az itt befolyt pénzösszeget közvetlenül az egészségügy kapná meg.

Azt egy kicsit túlzásnak tartom, hogy 500 ft-ra emelnék egy átlagos táblás csokoládé árát, szerintem ez irreális.

Amúgy érdekes, hogy aki nem dohányzik az helyesli, hogy emeljék a cigi árát, hogy ne cigizzenek annyian, de amint egy olyan terméket drágítanak, amit ő is fogyaszt, már "felesleges", "hülyeség".

Itt mindenki a saját érdekeit nézi, mint mindig és nem néz kicsit a dolgok mögé.

Én 6 év cigarettázás után lemondtam a bagóról, mert sokalltam az árát és beláttam, hogy csak magamat cseszem szét vele. Aki sokallja az egészségtelen műkajákra, italokra a pénzt, akkor nem vesz annyit belőle (szerencsére az nehezen okoz függőséget).

Az meg egyenesen rossz hozzáállás, hogy az egészségügyi kezelést drágítsák, fizessen az, aki sok sz@rt zabál, mert lehet valaki életmódtól függetlenül is szív vagy cukorbeteg, esetleg elhízott.

A gyártók természetesen azzal védekeznek, hogy ez bevétel kiesést és elbocsátásokat is okozhat. Biztos elfelejtették, hogy a társasági adójuk közel a felére csökkent a kormányváltás után.

No mindegy én így gondolkodok, ha drágább lesznek ezek a dolgok én úgyis megveszem, mert kb havonta ha egyszer eszek olyanokat és megértem azokat is, akik többet esznek, szeretik és felháborodnak, viszont ha a cigarettáért és kávéért többet kell fizetni, akkor ezért miért ne?

Styloo

2011. febr. 17. 11:52
 16/38 anonim ***** válasza:
63%

Cukorra szükségem van, de finomított iparilag előállított cukorra nincs. Bőven elég a zöldségben - gyümölcsben lévő természetes cukor. Inkább legyen olcsóbb a dinnye, s drágább a kristálycukor - megvagyunk nélküle.Illetve az a kevés, ami kell a hétvégi egy szem sütibe, az ki fog kerülni.

Eleinte a süvegcukrot a mennyezetről lógatták le zsinóron - az alá tartották a hölgyek a kávéjukat, hogy kicsit megédesítsék - mert annyira drága volt! Még így is luxuscikknek számított!így használva nagyon jó a cukor - és ennyi elég is!!!Így nem ártott senkinek.

A dohány az indiánoknak való - ők bírják. Az egész iszlám világ mellőzi az alkoholt: mégis életben vannak.

2011. febr. 17. 11:54
 17/38 anonim ***** válasza:
67%
A csokoládé gyógyszer. Eredetileg a patikában árulták. Megfelelő áron, persze. És aszerint használták. A betegnek vitték, nem tömtek be naponta egy táblával.Az agyoncukrozott-növényi zsíros tábla viszont nem gyógyszer, hiába van benne kakaó is.
2011. febr. 17. 11:56
 18/38 anonim ***** válasza:

,,A dohány az indiánoknak való - ők bírják. Az egész iszlám világ mellőzi az alkoholt: mégis életben vannak."

Tök jó, hogy alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.

2011. febr. 17. 12:10
 19/38 anonim ***** válasza:
mivan, dantes???
2011. febr. 17. 12:12
 20/38 anonim ***** válasza:

"A dohányzás különböző formái mindinkább terjedtek. Kezdetben sok helyen tiltották, voltak azonban pártfogói is. A pártfogók között uralkodók, tudósok és - sajnos - híres orvosok is találhatók!

A tilalomfák, az egyházi átok, a testi fenyítés, a testcsonkító büntetések a dohányzók számát nem csökkentették.

Magyarországra a XVI. században érkezett a dohány és a dohányzás divatja................

1697-ig majdnem valamennyi országgyűlés foglalkozott a kérdéssel és megerősítette az előzőek rendelkezéseit, ill. súlyosbították azokat. A dohány elkobzása, a súlyos pénzbüntetések azonban hazánkban sem jártak eredménnyel, nem hoztak sikert. "

2011. febr. 17. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!