Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hamburger adó? Csipsz adó?...

Hamburger adó? Csipsz adó? Szénsavas üdítőital adó? Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

A tvben volt, hogy ilyen adókat akarnak bevezetni....ez már szerintem tényleg sok...azért akarják bevezetni, hogy ezzel ösztönözzék az embereket, hogy egészségesebben étkezzenek....ja persze...ez is csak arról szól, hogy minél több pénzt elvegyenek tőlünk. Akkor inkább az egészségesebb ételeknek az árát kellene csökkenteni ha tényleg ez lenne a céljuk.

Ti mit szóltok hozzá, mi a véleményetek?

2011. febr. 17. 11:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
testcsonkító büntetések...
2011. febr. 17. 12:15
 22/38 anonim ***** válasza:
26%
Végre valami normális intézkedés! Én üdvözlöm!!!
2011. febr. 17. 12:20
 23/38 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez egy jó gondolat, már több ország is be akarta vezetni, csak a kivitelezés, azzal gondok lesznek. nem egy olyan embert ismerek aki a fél fizetését energiaitalokra, kólára, vagy más felesleges élelmiszerekre költötte, aztán furcsállták, hogy én még félre is tudtam tenni. a hamburgert, pizzát, és a csipszet otthon is előlehet állítani, sőt egészségesebb is lesz mint ha gyors étteremben vennénk.
2011. febr. 17. 13:07
 24/38 anonim ***** válasza:
"Értem itt a gazdagokat, sikeres vállalkozókat, sikeres nagyvállalatokat." Én is ebbe a körbe tartozom, és fogalmad sincs mennyit adózom egy évben. Többet mint amennyi pénzt te láttál valaha is egyben. Nehéz megérteni végre hogyha a cégeket, nagyvállalkozókat sújtanák még magasabb adókkal akkor a munkanélküliség és az alulfizetettek száma még jobban nőne? De úgyis hiába magyaráznám.
2011. febr. 17. 14:17
 25/38 anonim ***** válasza:
51%

Ennyi erővel legyen dagiadó :)

Aki a megfelelő testmagasság/testsúly arány felett vagy alatt van az fizessen , mert kockázatot jelent az államnak .

Úgy hülyeség ahogy van , nincs olyan hogy egészségtelen étel , csak olyan hogy egészségtelen életmód .

2011. febr. 17. 14:49
 26/38 anonim ***** válasza:
51%

Két dolog:

1.) A hamburger szerintem tök egészséges. Tele van salátával nyers hagymával, paradicsommal, néha uborkával vagy savanyúsággal.

2.) Magával a céllal egyetértek, és még mindig jobb ez a megoldás, mint pl. az amit Finnországban vezettek be, hogy aki lead pár kilót, az kilónként kap vásárlási utalványt, amit elkölthet pl. fittnes-bérletre. Ez tök igazságtalanság, mivel nekem, aki odafigyelek arra, hogy mit eszem, sportolok, nem lenne rá esélyem, hogy kapjak ilyen utalványt, mert nincs rajtam súlyfelesleg. Miért a tékozló bárányokat kell jutalmazni???

Ebben a szabályozásban az nem tetszik, hogy egészségtelennek jelölnek ki ételeket.

Nem értem, hogy miért kell extra adót fizetnem azért, mert nyáron meg akarok enni egy jégkrémet. Az én életmódom mellett ez még belefér.

Ráadásul nem mindenki a chipstől meg a jégkrémtől, csokitól hízik. Van, aki csécsi szalonnát eszik zsíros kenyérrel. Na az ilyenek pl majd körberöhögik a "hamburger adót".

2011. febr. 17. 15:22
 27/38 anonim ***** válasza:
50%

Az USA-ban forgatták a super size me című filmet, a gyorséttermi kajákról. Egy faszi 1 hónapig csak ezeket a sz@rokat ette,előtte és utánna is volt egy részletes orvosi kivizsgáláson hát volt"némi" külömbség!!

Nézzétek meg a filmet érdemes.

2011. febr. 17. 15:25
 28/38 anonim ***** válasza:

A dagiadó tényleg jobb ötlet. És a dohányos adó is.

És ez nem diszkrimináció, mert sehol sincs az előírva, hogy valakinek daginak vagy dohányosnak kellene lenni. Persze vannak kivételek, akik pl. gyógyszermellékhatások miatt kövérek, de ők kaphatnának mentességet.

És nem is lenne újszerű a dolog. Az ilyenek sokkal magasabb összegű életbiztosítást kell, hogy kössenek a nagyobb kockázatok miatt.

2011. febr. 17. 15:34
 29/38 anonim ***** válasza:

"És a dohányos adó is. "

A dohányos fizeti a jövedéki adót, amikor megveszi a cigarettát... Nem csak az a dohányos fizet, aki aztán tüdőrákot kap.

A hamburgeradó tökugyanez.

2011. febr. 17. 15:51
 30/38 anonim ***** válasza:

Na mert szerinted a dohányzás csak a tüdőrák kockázatát növeli???

Drága egyszerűség! Mindenféle rák kockázatát növeli, csökkenti az erőnlétet, gyengíti az immunrendszert, lerakódásokat okoz az érfalakon ezáltal növelve a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. Stb.

Fizessenek csak a jövedéki adó felett is, mert az sem jelent elég visszatartó erőt.

2011. febr. 17. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!