Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tartják minimum öt...

Xitness kérdése:

Miért nem tartják minimum öt évre itthon a frissen végzett orvosokat? " ha a nép kifizette az oktatás költségeit nem érdemelné meg, hogy cserébe gondoskodást kapjanak? )

Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 03:16
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
32%
Akarok mondani közvetve, na.
2010. dec. 16. 12:25
 22/40 anonim ***** válasza:
50%
Menthetetlen vagy... Nem sajnálni kell az orvosokat, hanem legalább elismerni, hogy bizony az egyik legnagyobb felelősséggel járó hivatás (van még ilyen, de ott van az elsők között). És igenis a felelősséget illene megfizetni, legyen az orvos, vagy más (nem milliós, hanem normális fizetésekre gondolok), mert így lenne reális. Általában szakmunkára bárki betanítható, de orvos/mérnök nem mindenkiből lehet, nincs akkora utánpótlás.
2010. dec. 16. 12:37
 23/40 anonim ***** válasza:
22%

"Nem sajnálni kell az orvosokat, hanem legalább elismerni, hogy bizony az egyik legnagyobb felelősséggel járó hivatás (van még ilyen, de ott van az elsők között)."

Te meg miről beszélsz? Mikor hallottad, hogy lecsuktak egy orvost, mert műhibát követett el? Valahogy mindig kihozzák, hogy ne a doki legyen a hibás. Egy buszsofőr előbb kerül börtönbe, ha balesetet okoz, mint egy orvos, aki a betegben felejtette az ollót. A felelősség az orvosoknál csak egy elvi dolog, a gyakorlatban nem létezik.

2010. dec. 16. 12:48
 24/40 anonim ***** válasza:
16%

"És igenis a felelősséget illene megfizetni, legyen az orvos, vagy más (nem milliós, hanem normális fizetésekre gondolok), mert így lenne reális. "

Ja és mellesleg nem a felelősséget kell megfizetni, hanem a rendesen elvégzett munkát, "mert így lenne reális".

2010. dec. 16. 12:50
 25/40 anonim ***** válasza:
75%
Képzeld, igenis került már orvos börtönbe műhiba miatt, szóval létező jelenség, csak azt nem fújja fel úgy a média. Természetesen a fizetésnek alapja a jól elvégzett munka mindenkinél (tehát egy orvos se keressen jól csak azért, mert ez a hivatása), de miután ez a kitétel teljesül, utána a felelősséget kellene mérlegelni.
2010. dec. 16. 12:56
 26/40 anonim ***** válasza:
24%
o6.52 Igen , szükség van kint orvosra és programozóra, de jó orvosra és jó programozóra, mert ott sem darabra mennek a státuszokkal.Azt gondoljátok, hogy rezidensként ott is millákat keresnek és mindenkinek a prof. aszisztál mütétkor.Minden a kiválasztáson mulik,mert könnyen lehetsz diplomával lángossütő,ha nincs vér a prucádba.
2010. dec. 16. 14:42
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez a baj, hogy itthon tartják őket MINIMÁLBÉREN! És ezért sztrájkoltak is a fiatal orvosok és orvosjelöltek, hogy ebből nem tudnak megélni, és már találkoztam olyan orvossal, aki szégyelli elfogadni a hálapénzt (egy rokonom - mikor még lehetett - pont ezért ment ki külföldre, mert ott megfizetik, itthon nem volt pofája a szegényektől elfogadni a pénzt, mert ő is szegény családból származik).
2010. dec. 16. 14:43
 28/40 anonim ***** válasza:
49%

Én úgy gondolom a "ki mint vet úgy arat". Ebben az esetben ki mennyit tanul az annyit kap.

A lényeg egy orvost, mérnököt, informatikust azért fizetnek meg jobban mert nehezebb elvégezni azokat a szakokat.

Melyiket nehezebb elvégezni? Egy betanított munkást vagy egy gépészmérnököt?

De legyen ez akár egy szakmunkás. Ha jól tanult és pro a szakmájában akkor tovább tud lépni.(de nem itthon, mert itt nem becsülik meg, úgy mint az orvosokat)

2010. dec. 16. 15:13
 29/40 anonim ***** válasza:
48%

Ugyan ezen vitáztam egy orvossal anno pár hónapja. Az egyik 30 év körüli dokit meg is kérdeztem mennyit keres havonta . Ő nettó 89ezret mondott úgy, hogy summa cum-laude végzett (nagyon jó fej, abszolute nem beképzelt) az orvosin.

Akivel vitáztam doki meg azon volt kiakadva, hogy Ő is ennyit keres de az a h@lye sógora aki fűtésszerelő az meg 3x ennyit és amíg Ő életeket ment addig az a radiátorokat szereli.

Mondtam neki , hogy okés, majd ha minusz 10 fok lesz elmegyek hozzád és elzárjuk a fűtést megnézzük mennyire menti meg az életedet a radiátor amit egy másik h*lye fűtésszerelő szerelt fel.

Azért mert tanult 6 évet és ingyen elvégezhette az egyetemet az Én adómból volt taníttatva, abból volt a fűtés a tantermekben fizetve , hogy be ne fagyjon a segge ezek után még ha ne adj Isten baja van az embernek még nyomjam neki a zsét mert különben nem is foglalkozik velem (tisztelet a kivételnek !).

Mondtam neki, hogy a másiknak is ugyan úgy meg kell élnie azért mert nem járt egyetemre, azért még nem másodrendű polgár (szerintük az !) ? Mert, hogy Ő egyetemre járt.

Egy külföldi diáknak nálunk 4750$ egy félév. Eltudom képzelni, hogy van olyan ország aki ebből is kap engedményt már ha fizet egyáltalán (Izrael). Biztos rá is vannak szorulva.

Amerikában 5000$/hó a kersetük, a fiatal magyar dokiknak (lehet az "öregebbeknek" se több).

2010. dec. 16. 15:29
 30/40 anonim ***** válasza:
84%

"Amerikában 5000$/hó a kersetük, a fiatal magyar dokiknak (lehet az "öregebbeknek" se több)."

Egy 2003-as cikkben volt, hogy az USaban egy egészségügyben dolgozó 17.5X többet keres mint itthon.

2010. dec. 16. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!