Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tartják minimum öt...

Xitness kérdése:

Miért nem tartják minimum öt évre itthon a frissen végzett orvosokat? " ha a nép kifizette az oktatás költségeit nem érdemelné meg, hogy cserébe gondoskodást kapjanak? )

Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 03:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%

Semmi értelme sem lenne hosszabb távon. Meg kell fizetni őket.

Ha itthon tartanák erővel őket, akkor nem választanák ezt a pályát, vagy eleve külföldön tanulnának.

Az a baj, hogy ez az ország lassan olyan, mint a honvédség. Ami kerek azt viszik, ami szögletes azt gurítják, de csak addig amíg a sarkai lekopnak, mert utánna azt is viszik.

Mindent fordítva akarnak csinálni, nem a dolog logikája szerint....

2010. dec. 16. 09:06
 12/40 anonim ***** válasza:
32%

Jaja nem elég neki 300ezer, kell neki a millió!:D MErt milyen röhej fizetés az a 300ezer...

Segítek, az orvosok igenis jól keresnek, a szomszédom az élő példa rá! 1bmw, 1honda a lánynak, + 1 subaru imprezza + 1 1400ccm-es kawasaki motor. Medence, tó, nagy ház, minden ami kell. Egyébként jó fejek, nem sajnálom tőlük. Csak hogy értsd, aki akar megél, aki nem az pedig ráfogja a csúnya rendszerre.

2010. dec. 16. 09:18
 13/40 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó, nagyon rosszul tudod... Igaz, hogy "hivatalos" tandíja csak a költségtérítéses hallgatóknak van (ami 1 millió/félév), de rengeteg a rejtett tandíj. Az elsőéveseknek CSAK a kötelező tankönyv 150ezer forint körül van, amik nélkül meg van lőve az ember. Ezen felül jönnek még a nem kötelező, de nagyon ajánlott könyvek költségei, a nyári kötelező gyakorlatok költségei, a kollégium, vagy az albérlet költségei etc., szóval az orvosi még államilag támogatott hallgatóknak is baromira drága. Ráadásul nem vagytok tisztában a finanszírozással. Igen az állam is befizet x összeget a tanulók után, de az egyáltalán nem elég. Nálunk pl. a külföldi hallgatók (akik 3-szor annyian vannak, mint mi) befizetéseiből tartja fenn magát az egyetem, anélkül csődbe menne. Sosem értettem, hogy miért csak az orvosokra ilyen pipa mindenki, ha kimennek. Más, drága képzésből kimenő emberekre miért nem haragszotok? Én személy szerint nem szeretnék külföldre menni a tanulmányaim után, de örülnék neki, ha a kezdő orvosi fizetés nem annyi lenne, hogy még önfenntartásra sem elég. AZ ember ott van 30 évesen (mert 6+5< év a képzés), szeretne családot alapítani, de ennyiből nem tud. Pedig egy orvos is megérdemelne annyit, hogy legalább normálisan el tudja a családját tartani úgy, hogy nem fogad el hálapénzt...
2010. dec. 16. 09:19
 14/40 anonim ***** válasza:
75%
* Az előző oldal utolsójára gondoltam, csak közben sokan írtak. Amúgy amit az előttem lévő ír, azt biztos, hogy nem lehet megkeresni tisztességesen. Egy kórházigazgató keres 300ezret, egy kezdő orvos 80ezret. Csak hogy tisztában legyetek azzal, hogy mit beszéltek.
2010. dec. 16. 09:22
 15/40 anonim ***** válasza:
9%
Persze:D:D:D Akkor vedd számításba az egyéb "juttatásokat" is:) Jol mondták, külföldön fizetsz azárt, hogy tanulhass. Itt lóg az állam csöcsén az értelmiségi, majd kéri a nagy lét, mert én tanultam 162évig. Nagy fszt a szájukba!
2010. dec. 16. 10:49
 16/40 anonim ***** válasza:
83%
Egy kezdő orvosnak hol adsz te juttatást? Vagy egy patológusnak, radiológusnak? Nem lehet mindenki sebész, és szülész-nőgyógyász. Valamint látom, nem igazán olvastad el a válaszom, vagy az értelmezés nehézkes? Amit az állam fizet utánunk, az csak a töredéke annak, amit a külföldi diákok fizetnek, és az egyetem utóbbiból finanszírozza magát, és az oktatást. Szóval ha nem értesz hozzá, nem látsz bele, inkább ne szólj hozzá. Nem az a lényeg, hogy mennyire sok a képzési idő, és mekkora az ismeretanyag, amivel rendelkezni kell, hanem, hogy életek függnek tőlünk, hatalmas a felelősségünk, és ehhez a 80ezres fizetés nem reális. Nem kell 300ezret adni az orvosoknak, sőt 200-at sem, én pl. megelégednék 130-140ezerrel, ha már életeket függnek tőlem.
2010. dec. 16. 11:02
 17/40 anonim ***** válasza:
19%
Ahahaha ittvan a kutya elásva, orvos vagy. Hát persze, hogy így 80ezer a fizetés ahahhaa:DDD Életek függnek sok mindenkitől, még a péktől is. Mégsem fizetnek neki sokat, még sem nyalják ki a seggét.
2010. dec. 16. 11:05
 18/40 anonim ***** válasza:
12%
És rohadtul unom már, hogy ezzel jöttök, felelőség, meg desokat dolgozom. Ha az ilyeneken múlna (és sajnos múlik is) a szerencsétlen segédmunkás éhen döglene. Jelenlegi állapotok szerint éhen is döglik.
2010. dec. 16. 11:06
 19/40 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos igen, egy kezdő orvosi fizetés 80ezer forint, nem több. És ha a pék elront valamit mi történik? Nem lesz finom a kenyér. Ha mi elrontunk valamit mi történik? Meghal egy ember. Szerinted a kettő egálban van? Ha igen, akkor elég érdekes értékítéleted van... Egy munkásnak is jár a tisztességes fizetés, hogy el tudja magát tartani, igen. De azért ne legyünk már irreálisak a felelősségvállalással kapcsolatban.
2010. dec. 16. 11:16
 20/40 anonim ***** válasza:
16%
Jójó nyilván túloztam. De unalams, hogy a felelőséggel takaróztok, amikor sok más szakma is van, ahol hasonló felelősség van. Nem direkt modón hanem közvetlenül. De köszönöm hogy felvilágosítottál ezentúl sajnálom szegény orvosokat! Nem is értem, hogy nem halnak éhen!!!
2010. dec. 16. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!