Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi abban a baj, hogy szerződés...

Mi abban a baj, hogy szerződéssel vettek el területet tőlünk? (trianon)

Figyelt kérdés

Egy világháborút és minden háborút- után általában van egy szerződés ami a győztes félnek jó a vesztesnek nem. Mi vesztetünk, de azért még mi vagyunk felháborodva, hogy elvesznek valamit. Még jó, hogy nem mi kértünk kártérítést.

Nem adtuk volna oda szép szóval akkor meg jönnek és jobb esetben csak azokat a területeket foglalják el. Rosszabb esetben pedig az egész országot. Így legalább vér nélkül történt meg. Úgy se mi győztünk volna.

2010. nov. 26. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 A kérdező kommentje:

"Azelőtt az Osztrák-magyar Monarchia egy erős nagyhatalom volt"

És itt merül fel a kérdés, hogy ki irányította ezt. Az osztrákok vagy mi?

2010. nov. 26. 17:26
 32/85 anonim ***** válasza:
Nem tudták volna elvenni az országot, az elcsatolt területeken is sokáig tartott míg megszilárdult a hatalmuk, ha az egész országot elcsatolják azzal folyamatos instabilitásban lettek volna ezek a műállamok körülöttünk.
2010. nov. 26. 17:26
 33/85 anonim ***** válasza:
Mondtam már hogy az osztrákok irányították, benne voltunk ugyan mi is. Tehát egy állam tagjai voltunk amit nem mi irányítunk, ezért mondtam hogy különösen ezért volt szemét, hogy minket is szétszabdaltak.
2010. nov. 26. 17:27
 34/85 anonim ***** válasza:
Kis ország vagyunk.. Épp azért szedtek szét, hogy ne lehessen nagyhatalom itt. Szerinted ha az OMM kis ország volt, akkor már értem miért értetlenkedsz ennyit..
2010. nov. 26. 17:28
 35/85 anonim ***** válasza:

Rossz helyre tetted fel a kérdésedet!

Ma csak az a hazafi,aki síránkozik Trianon miatt,reviziót követel,síránkozik az elcsatolt területeken élő magyarok sorsán. De a legkevésbbé sem érdekli,hogy a határainkon belül a lakosság többsége létminimumon él,vagy éppen éhezik.

A két világháborút elvesztettük,tehát velejárt a retorzió. Az ország elvesztette természeti kincsei legjavát,és olyan területeket,ahol a magyarok kisebbségben voltak. Addig az ott élő népeket nyomták el a magyarok,a háború után ez megfordult.Az elcsatolt területeken levő magyaroknak ez természetes,hogy fáj,sőt az itthon élőknek is. De ma már arra kellene törekedniük,hogy megszerezzék az autonómiát. Ehhez azért az is kellene,hogy egységesek legyenek,és ne torzsalkodjanak egymással 3-4 párt híveiként.

Az egész ma már elég értelmetlen,amióta mindenki az Únió tagja,oda költözhet,ahova akar.

Elég sok mindent megéltem már,nem vagyok egy pártnak sem a hívem,és magyarnak is érzem magam.

Először azokon segítsünk,akik itt élnek és dolgoznak,(vagy dolgoznának,ha lenne hol),azután törődjünk a hazán kívül élőkkel.

A sok nagy hazafi is először a családjának ad enni,a szomszédnak csak akkor,ha neki fölöslege van.(Még akkor sem mindig)

Ennek nagyban is így kellene működnie!

2010. nov. 26. 17:33
 36/85 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a történelemtanárodat.... Egyébként reálisan átgondolva rájössz Te is.

Pont a leghasználhatóbb területeinket vették el, bányák....stb.

2010. nov. 26. 17:33
 37/85 A kérdező kommentje:
Mi akkor lettünk volna erősek ha mi irányítottuk volna az OMM.-t.
2010. nov. 26. 17:34
 38/85 A kérdező kommentje:

"Egyébként reálisan átgondolva rájössz Te is.

Pont a leghasználhatóbb területeinket vették el, bányák....stb."

Mi nem ezeket a területeket vettük volna el másoktól?

2010. nov. 26. 17:35
 39/85 A kérdező kommentje:

Ha valakinek nem tetszik az ottani élet miért nem költözik ide át? Erre van az EU. Fogod magad és Szlovákiából átjössz.

Bár az osztrákok tuti nem jönnének át. Ott jobb mint itt.

2010. nov. 26. 17:38
 40/85 anonim ***** válasza:

"Ha valakinek nem tetszik az ottani élet miért nem költözik ide át?"

Van olyan, hogy hazaszeretet, nem tudom, hallottál-e róla.

2010. nov. 26. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!