Mi abban a baj, hogy szerződéssel vettek el területet tőlünk? (trianon)
Egy világháborút és minden háborút- után általában van egy szerződés ami a győztes félnek jó a vesztesnek nem. Mi vesztetünk, de azért még mi vagyunk felháborodva, hogy elvesznek valamit. Még jó, hogy nem mi kértünk kártérítést.
Nem adtuk volna oda szép szóval akkor meg jönnek és jobb esetben csak azokat a területeket foglalják el. Rosszabb esetben pedig az egész országot. Így legalább vér nélkül történt meg. Úgy se mi győztünk volna.
Nem akartam írni, csak olvasni, de Te aztán tájékozott lehetsz:
"Ha mi nyertünk volna akkor azt mondtuk volna a vesztesnek, hogy jól van semmi baj tartsd meg a területeidet. Mi is ugyanúgy elvettük volna azokat csak ugye nem mi nyertünk így tőlünk vették el."
Azok a területek a MI területeink voltak. Miért mondtukl volna győztesként azt, hogy tartsd meg a MI területeinket? Megnyerek egy háborút és örömömben szétosztom a területeimet vagy hogy gondoltad?
"Nem akartam írni, csak olvasni, de Te aztán tájékozott lehetsz:
"Ha mi nyertünk volna akkor azt mondtuk volna a vesztesnek, hogy jól van semmi baj tartsd meg a területeidet. Mi is ugyanúgy elvettük volna azokat csak ugye nem mi nyertünk így tőlünk vették el."
Azok a területek a MI területeink voltak. Miért mondtukl volna győztesként azt, hogy tartsd meg a MI területeinket? Megnyerek egy háborút és örömömben szétosztom a területeimet vagy hogy gondoltad?
"
Másnak a területekre gondoltam. Csak rosszul írtam.
De egyébként a múltban mikor mi lovon mentünk és foglaltunk el területeket akkor az is igazságos, mert mi csináltuk? Más emberek laktak ott.
Mi kellet volna tenniük, mert vesztetünk? Megvigasztalni? Mi is akartunk volna más vesztes országok területét.
Nem.
De még mindig az a kérdés, hogy a vesztessel mit kellet volna tenni? Feltehetőleg ha nyerünk akkor nekünk lett volna igényünk mások területére. Ez nem álszentség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!