Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volna értelme levédetni a...

Volna értelme levédetni a magyar konyhát?

Figyelt kérdés
Jelenlegi állapotában. Vagy nem, mivel folyton változik?
ma 15:46
A kérdező szavazást indított:
Levédeném
Nem védeném le
Nem lehet ilyen egyszerűen megoldani
11 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Mit értünk magyar konyha alatt? A főzőlapot, vagy a perkeltet?
ma 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet
ma 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

A magyar konyha egyáltalán nem olyan nagy szám, ahogy szeretik mondogatni. Mi szeretjük, mert ezen nőttünk föl, de alapvetően egy paraszti kulinária, viszonylag szűk nyersanyagkészlettel, kevés friss beütéssel, sok füstöléssel tartósított alapanyaggal.

A magyar konyha tényleg világhírű, de csak határainkon belül.

ma 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha étterembe mész, akkor azt kapd, amit rendeltél...
ma 16:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Azt adják, amit rendelsz. Mi a baj? Rossz tapasztalat?
ma 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Például, ha töltött káposztát rendelek, jogosan követelem-e vele a kaprot?
ma 16:08
 7/13 A kérdező kommentje:

A kaprot leginkább a magyar konyha északi területein, például a Dunántúlon és Észak-Magyarországon használják a töltött káposztához. Ezeken a vidékeken gyakran előszeretettel fűszereznek kaporral, mivel jól illik a káposzta ízéhez. A kapros töltött káposzta különösen népszerű a népi hagyományokban, de sok helyen máshol is elterjedt.

Ezt mondtad:

Mi értesz Észak- Magyarország alatt

A ChatGPT ezt mondta:

ChatGPT


Észak-Magyarország alatt a következő tájegységeket értem: a Mátra, a Bükk, a Zemplén, valamint a hegyvidéki területek, mint például a Hollóházi vagy a Kékes környéke. Ezen kívül ide tartozik a Bodrogköz, és a Tokaj-Hegyalja vidék is. Ezek a területek gazdag gasztronómiai hagyományokkal rendelkeznek, és sokféle ízesítést használnak az ételekhez, beleértve a kaprot is a töltött káposztában.

ma 16:13
 8/13 Leclerc ***** válasza:

Nem nagyon létezik olyan hogy original recept, mert nem létezik kezdőpontja az főzésnek sem. Jokai mor az 1800as évek közepén, mikor kezd elterjedni a paprika, meg a lisztes rántás, ezeket külföldi hucutságnak titulálja. A 200 évvel azelőtti magyar ételeket, meg nem emberi gyomornak valónak.

Most érted, akkor ebből melyik az eredetei magyar?


[link]

A témával kapcsolatban érdemes meghalgatni.

ma 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezt adott étteremtől lenne érdemes megkérdezni
ma 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Az a baj ezzel, hogy kb 2 fajta ételünk van, amire rá lehet fogni, hogy magyar -és szerintem a többségnek fogalma sem lesz, mi ez a 2 étel-.

Az összes többit, meg lehet találni a környező országok konyhájában, ráadásul a paprika, sem magyar, hanem mexikói, merthogy onnan hozták be annak idején.

2 ételt meg le lehet védetni, de nincs sok értelme, már, ha egyáltalán tudod, hogy melyik ez a 2.

ma 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!