Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jön a Tisza-Megafon?

Jön a Tisza-Megafon?

Figyelt kérdés

Magyar Péter mai Facebook-posztjában kifejtette, hogy ő közvetlenül akar kommunikálni az emberekkel, nem pedig a Gyurcsány- és az Orbán-médián keresztül. Olyan médiát akar, amit ő szervez meg. Amiben ő dönti el, hogy mikor, miről és mit mond. Amiben nem kap olyan kérdéseket, amelyek esetleg kellemetlenek is lehetnek számára. Olyan stábbal, amely egytől egyig megbízható Tisza-szavazó.

Előre várom azt a pillanatot, amikor Magyar a Fidesszel egyforma szavazatot fog leadni egy csomó kérdésben, majd meghívják a BBC-be, és elmondja kb. ugyanazt, amit anno Varga Judit. Izgalmas éveknek nézünk elébe.

2024. jún. 25. 10:16
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:

"Egyelőre. Egy két hónapos pártról beszélünk"

És pontosan ezért félelmetes ez az őrült személyi kultusz Magyar körül.

"Igen, de ez nem baj szerintem."

Én sem azt mondtam, hogy baj. A kérdésemben is azt írtam, hogy én várom ezt az időszakot. Magyar eddigi mondatai alapján egy csomó kérdésben egyetért a Fidesszel. Ehhez képest a Tisza-szavazók, pláne akik az óbaldalról és speciel a dk-ból jöttek, mindent rossznak ítéltek, amit eddig Orbán csinált. Kíváncsi leszek, hogy beüt-e a kognitív disszonancia, amikor bizonyos ügyek mentén a Fidesszel azonos véleményen lesz a Tisza.

"Szerintem joga van egy politikusnak meggondolni magát"

Nem a jogait vitatom el, hanem az őszinteségét. Ő egy jogász. Pontosan tudta például, hogy a hangfelvétel tartalma alkalmatlan bizonyítéknak, és ettől rohadtul nem fog lemondani a kormány. Egy bűncselekményről való beszélgetés nem bizonyítja a bűncselekményt. Azért lengette be ezt a marhaságot, hogy ti, akiknek már minden mindegy, ráharapjatok, és úgy nézzetek rá, mint egy megváltóra (mission completed). Innentől kezdve nyert ügye van. Ma már senkit nem érdekel a hangfelvétel, ti sem erről beszéltek már, Magyar sem erről beszél, hanem azokról a full általános ellenzéki mantrákról, amiket 14 éve hallgatunk, eredménytelenül. A fenti példák is mutatják, hogy akkor csinál belőletek hülyét, amikor akar. 1,3 millió ember az itthon maradó, pártépítő Magyar Péterre szavazott, ennek ellenére az orbáni nemzeti konzultációk metodikájával megszavaztatta a Facebook-lakókkal (akiknek a száma messze van az 1.3 milliótól), hogy kimenjen. Hozzáteszem, nemrégiben a legnagyobb kamuállásnak tartotta az EP-képviselőséget, most meg érdekes módon egyetlen ellenérvet sem sorolt fel ellene. Csak akkor kamuállás, ha nem ő kapja a pénzt érte.

"Akkor neked lehet, hogy jobban megfelel a Fidesz."

Nem felel meg jobban, csak egyszerűen nincs különbség. A stílus ugyanaz, értékrend ugyanaz, demagógia ugyanaz.

2024. jún. 27. 16:37
 32/63 anonim ***** válasza:

#31: Szerintem neked alapvetően a társadalommal van problémád. Értem, hogy mit szeretnél és én is örülnék, ha ez úgy működne, de ahhoz ki kellene cserélni a lakosságot. A többség nem fog mély elemzéseket folytatni, mindennek utánanézni és ez alapján felelős döntést hozni, amikor választ. Lehetséges egy társadalmi szemléletváltás, de az hosszabb idő és ennek is egy nulladik lépése a kormányváltás. Kormányváltáshoz viszont meg kell győzni az embereket, amit ehhez hasonló figyelemfelkeltések és feltüzelések nélkül a társadalom jelenlegi állapotában egész egyszerűen soha nem fogsz tudni elérni.

Ott van például a 2RK, ők fordítva szeretnék, először a szemléletváltást tűzték ki célnak. Hát sok sikert nekik ehhez, őszintén, de kétlem, hogy sikerrel járnak. Ne legyen igazam.

2024. jún. 27. 17:11
 33/63 A kérdező kommentje:

Nem fog szemléletváltást hozni egy olyan párt, amely ugyanúgy működik, mint a Fidesz. A demagógia gyakorlása nem hozza el a demagógiára való rálátást.

2024. júl. 1. 08:22
 34/63 anonim ***** válasza:

#33: Nem tudom, hogy mi alapján jelented ki, hogy hogyan működik a párt, amikor egyelőre azt se tudjuk, hogy kik lesznek a pártban.

Lehet, hogy nem lesz tökéletes, de nekem nincs még egy életem, hogy olyasmire várjak, amire egyelőre semmi esély nincs.

2024. júl. 1. 17:46
 35/63 A kérdező kommentje:

A nyilatkozatai, a stílusa, a viselkedése, az életvitele, mindene NER-üzemmódban van. A TISZA tagjai, szavazói tudnak ezzel szimpatizálni és azonosulni. Ezért mondom, hogy ugyanúgy működik ez a párt, mint a Fidesz.

Szíved joga azt mondani, hogy bárki jobb, mint Orbán. Én szimplán azt nem értem, hogy hol van az érdemi különbség Magyar Péter és Orbán Viktor között. Mindkettő szektavezér. Mindkettő kiépíti a saját médiabirodalmát. Mindkettő az ellenkezőjét csinálja annak, amit megígért. Ideológiai kérdésekben nulla a differencia. Mindkét ember kommunikációja zömében demagóg populizmus. Nem tudok hinni annak, aki 3 hónap alatt felzárkózott a Fideszhez stratégiailag.

2024. júl. 2. 11:16
 36/63 anonim ***** válasza:

#35: Nem gondolom, hogy bárki jobb, mint Orbán. Toroczkai, Thürmer vagy Gyurcsány pl szerintem rosszabbak.

Azt szintén nem gondolom, hogy ideológialag nulla lenne a különbség. Vannak hasonlóságok igen, ahogy különbségek is. Például EU-barátibb álláspontot képvisel. Kritikus, de konstruktív, nem úgy, mint Orbán, aki mindenkiben az ellenséget látja, illetve keresi.

Nem kezd el uszítani csoportok ellen, Oroszországgal pedig távolságtartóbb. Ez csak néhány példa, ne mondd már nekem, hogy ezekben nincsenek különbségek, mert ez nem igaz. Azt el tudom fogadni, hogy ez még mindig nem az, amit te szeretnél, de még mindig jobb, mint ami van.

2024. júl. 2. 12:09
 37/63 A kérdező kommentje:

"Nem gondolom, hogy bárki jobb, mint Orbán. Toroczkai, Thürmer vagy Gyurcsány pl szerintem rosszabbak."

Akkor mégsem a kormányváltás a legfontosabb?

"Azt szintén nem gondolom, hogy ideológialag nulla lenne a különbség."

Nem gondolni kell, hanem a nyilatkozatokat elolvasni, meghallgatni.

"Például EU-barátibb álláspontot képvisel."

Ez miben mérhető?

"Nem kezd el uszítani csoportok ellen, Oroszországgal pedig távolságtartóbb."

Dehogynem, egy csomó médiaorgánumot betámadott már. A Klubrádióban pedig relativizálta Oroszország felelősségét a háború kirobbanásáért.

2024. júl. 7. 12:00
 38/63 anonim ***** válasza:
#37: Nem kell a körítés, megértettük, hogy neked a Fidesz kell. Minden más csak kifogás.
2024. júl. 7. 13:58
 39/63 A kérdező kommentje:

Te szavaztál egy demagóg, hazug NER-lovagra, nem én. Nem is értem, mi a bajotok a NER-rel.

2024. júl. 7. 15:53
 40/63 anonim ***** válasza:
#39: Neked semmi bajod a NER-rel, aki esélytelenekre szavaz, az a NER-nek segít.
2024. júl. 7. 17:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!