Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jön a Tisza-Megafon?

Jön a Tisza-Megafon?

Figyelt kérdés

Magyar Péter mai Facebook-posztjában kifejtette, hogy ő közvetlenül akar kommunikálni az emberekkel, nem pedig a Gyurcsány- és az Orbán-médián keresztül. Olyan médiát akar, amit ő szervez meg. Amiben ő dönti el, hogy mikor, miről és mit mond. Amiben nem kap olyan kérdéseket, amelyek esetleg kellemetlenek is lehetnek számára. Olyan stábbal, amely egytől egyig megbízható Tisza-szavazó.

Előre várom azt a pillanatot, amikor Magyar a Fidesszel egyforma szavazatot fog leadni egy csomó kérdésben, majd meghívják a BBC-be, és elmondja kb. ugyanazt, amit anno Varga Judit. Izgalmas éveknek nézünk elébe.

2024. jún. 25. 10:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

A házastársad a legközvetlenebb szeretteid közé tartozik.

A fideszes szavazó is félreteszi az elveit, amikor a korrupció, az egészségügy és az oktatás állapota ellenére is leszavaz a Fideszre. Mivel különb akkor egy Tisza-szavazó, ha csak az elvei feladása árán szavaz Magyarra? Vagy ha nem köpi szembe az elveit a Tisza-szavazó, akkor milyen elvek mentén szavaz? Politikus és újságíró között bűn a lehallgatás, családon belül nem? A saját médiabirodalom építése a Fidesznek bűn, a Tiszának nem? A hazudozás a Fidesznek bűn, a Tiszának nem?

2024. jún. 26. 11:18
 22/63 anonim ***** válasza:

#21: A házasságuk végén voltak akkor már, válófélben.

Én nem különb akarok lenni, hanem eredményeket szeretnék. Meg szeretnék szabadulni ettől a kormánytól és majd utána visszatérhetünk az elvekhez.

De hogy egy különbséget is mondjak, én biztos nem tartanék évtizedekig hatalomban egy hazug, korrupt pártot. A Fidesz-szavazó viszont ezt teszi.

2024. jún. 26. 12:04
 23/63 A kérdező kommentje:

A tárgyaláson elmondta, hogy Judit élete nője. Ráadásul tök mindegy, hogy válófélben voltak-e. A gyermekei anyjával csinálta ezt.

Úgy szeretnél eredményeket, hogy közben ugyanúgy félrepakolod az elveidet, mint a fideszes szavazók. Végülis mi a problémátok a Fidesszel? A hazudozás? Magyar egyfolytában hazudik, és még csak fel sem tűnik nektek. Korrupció? Magyar NER-lovag volt a kezdetek óta, a nagy semmiért kapta a milliós fizetést a te pénzedből, és mélyen hallgatott az összes mocskos mutyiról.

2024. jún. 26. 13:29
 24/63 anonim ***** válasza:
#23: Mit nem lehet azon megérteni, hogy ha szeretnéd a jövőben az elveidet érvényesíteni, akkor egyetlen választásnál ezt félre kell tenned, hogy megteremtsük ennek alapjait? Nem jobb most egy Tisza győzelem, utána pedig egy koalíciós kiegyensúlyozottab kormányzás, mint egy végtelen Fidesz-uralom? Lehetnek az elvek a szemed előtt, de miért nem lehet ezt egyúttal ésszel is csinálni és hosszabb távon gondolkodni? Épp, hogy én teszek azért, hogy az elveim hosszabb távon érvényre juthassanak, míg te ezzel a tiltakozással tulajdonképpen beletörődsz, hogy ez nem fog megvalósulni.
2024. jún. 26. 13:44
 25/63 A kérdező kommentje:

Mit nem lehet azon megérteni, hogy ugyanazokat az elveket teszi félre a fideszes szavazó, mint te? Semmi különbség nincs köztetek. Esetedben hol van abban a logika, hogy a Fidesszel szemben megtartod az elveidet, de a Tiszával szemben ugyanezeket az elveket elveted? Azokkal akarod megvalósítani az elveidet, akik rábírtak arra, hogy félretedd őket?

2024. jún. 26. 15:35
 26/63 anonim ***** válasza:

#25: A fideszes szavazók nem teszik félre az elveiket, nekik ezek az elveik. Emiatt a végtelenségig kitartanak a Fidesz mellett.

Én a kormányváltás kedvéért szavaznék a Tiszára, hogy aztán szavazhassak arra, akire akkor a legjobbnak látom. A kormányváltás fontosabb, mint az én személyes preferenciám. Sajnálom, hogy nem érted.

2024. jún. 26. 15:58
 27/63 A kérdező kommentje:

Dehogynem, a fideszes is félreteszi az elveit, amikor a lopás, az egészségügy és az oktatás lerohasztása ellenére is leszavaz a Fideszre.

"Én a kormányváltás kedvéért szavaznék a Tiszára, hogy aztán szavazhassak arra, akire akkor a legjobbnak látom."

Azokkal akarod megvalósítani az elveidet, akik rábírtak arra, hogy félretedd őket.

"A kormányváltás fontosabb, mint az én személyes preferenciám."

És amikor azok lesznek kormányon, akik a személyes preferenciádnak nem felelnek meg jelenleg sem, akkor mitől lesz jobb a helyzet? Mi lesz jobb, ha egy másik hazug, korrupt, önimádó exfideszes lesz kormányon? Mi lesz jobb, ha egy olyan ember lesz hatalmon, aki már ellenzékben szektavezér lett? Mi lesz jobb, ha egy olyan ember lesz hatalmon, aki már ellenzékben megcsinálja a saját megafonját?

2024. jún. 26. 16:43
 28/63 anonim ***** válasza:

#27: A Tisza párt nem egy emberből fog állni.

Hogy miben lesz jobb? Például, hogy nem lesz ez a folyamatos uszítás embercsoportok ellen és talán nem lesz ennyire megosztott a társadalom. A diplomáciai kapcsolataink javulhatnak és nem fogunk az egész EU-val, illetve NATO-val értelmetlen szabadságharcot vívni és mindenkit magunk ellen fordítani. A korrupció nem fog megszűnni, de bízom benne, hogy nem fog ilyen kolosszális méreteket ölteni. Illetve remélhetőleg kialakításra kerül egy igazságosabb választási rendszer, hogy a jövőben fel se merülhessen, hogy valakinek ekkora túlhatalma legyen.

És akkor én is megkérdezem, ehhez képest mivel lesz jobb, ha másra szavazol és cserébe marad a Fidesz kétharmad?

2024. jún. 26. 16:54
 29/63 A kérdező kommentje:

Pedig állandóan csak egy ember van profilban.

Uszítás már most is zajlik Magyar részéről, pl. különböző médiaorgánumokkal szemben. Ráadásul olyanokkal szemben, akik nem vádolhatók meg semmiféle részrehajlással. És még csak pár hónapja ismerjük. Mi lesz később?

"A diplomáciai kapcsolataink javulhatnak és nem fogunk az egész EU-val, illetve NATO-val értelmetlen szabadságharcot vívni és mindenkit magunk ellen fordítani."

Ez eldől a következő 2 évben. EP-ben lesz a Tisza, ott szavazni kell majd egy csomó kérdésben, nem lesz elég a nagy általánosságokról beszélni. Oda már határozott álláspont kell migrációval, genderrel, háborúval, energiával, meg mindenfélével kapcsolatban. Nem lesz elég rogánozni.

Mindenesetre eddig bármit mondott, bármit ígért Magyar, mindig az ellenkezője történt meg. Azt mondta, hogy nem lesz politikus, az lett. Azt mondta, nem lesz pártja, mégis lett. Azt mondta, hogy a hangfelvételen elhangzik, hogy "maffiakormány" nem hangzott el. Azt mondta, hogy a hangfelvétel kikerülésekor a kormánynak nem lesz más választása, mint lemondani, azóta sem mondott le. Azt mondta, hogy nem fog kimenni az EP-be, mégis kiment. Aki néhány hónapon belül ennyi zöldséget összehord, abból még annyit se nézek ki, mint a Fideszből.

2024. jún. 27. 13:07
 30/63 anonim ***** válasza:

#29: "Pedig állandóan csak egy ember van profilban."

Egyelőre. Egy két hónapos pártról beszélünk, szerintem adhatnál nekik egy kis időt, hogy meglásd mi lesz belőle.

"Ez eldől a következő 2 évben. EP-ben lesz a Tisza, ott szavazni kell majd egy csomó kérdésben, nem lesz elég a nagy általánosságokról beszélni. Oda már határozott álláspont kell migrációval, genderrel, háborúval, energiával, meg mindenfélével kapcsolatban."

Igen, de ez nem baj szerintem. Kicsit olyan, mintha esélyt se adnál nekik, mert bárhogy szavaznak, te előre eldöntöd, hogy az rossz lesz.

"Mindenesetre eddig bármit mondott, bármit ígért Magyar, mindig az ellenkezője történt meg."

Ez nem igaz, te most célzottan kiemelted ezeket. Szerintem joga van egy politikusnak meggondolni magát, azt pedig nem gondolom, hogy adott pillanatban ezekben szánt szándékkal hazudott volna. Bármelyik politikusról találok neked olyat, amikor ellentmondásokba keveredtek. Engem nem az zavar, amikor egy politikus meggondolja magát és ezt átláthatóan közli is, illetve megindokolja, hanem amikor szándékosan félrevezeti az embereket és ezt el sem ismeri.

"abból még annyit se nézek ki, mint a Fideszből."

Akkor neked lehet, hogy jobban megfelel a Fidesz.

2024. jún. 27. 15:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!