Jön a Tisza-Megafon?
Magyar Péter mai Facebook-posztjában kifejtette, hogy ő közvetlenül akar kommunikálni az emberekkel, nem pedig a Gyurcsány- és az Orbán-médián keresztül. Olyan médiát akar, amit ő szervez meg. Amiben ő dönti el, hogy mikor, miről és mit mond. Amiben nem kap olyan kérdéseket, amelyek esetleg kellemetlenek is lehetnek számára. Olyan stábbal, amely egytől egyig megbízható Tisza-szavazó.
Előre várom azt a pillanatot, amikor Magyar a Fidesszel egyforma szavazatot fog leadni egy csomó kérdésben, majd meghívják a BBC-be, és elmondja kb. ugyanazt, amit anno Varga Judit. Izgalmas éveknek nézünk elébe.

Nem tudom, hogy nekem (#7) írtad-e a válaszodat, de ha igen, akkor közlöm, hogy Magyar esetében nincs szükség karaktergyilkosságra. Az EP választások után két botrányba is keverdett, így világossá vált, hogy hasonlóan lobbanékony természetű, mint Jakab. Vagyis vezetőnek alkalmatlan.
Márki-Zay Péter jobb vezére volt az ellenzéknek. Ő legalább egy komoly ember.

#12: Az én értékrendem szerint egy politikus akkor kerül botrányba, amikor az országot elárulja, mint ahogyan azt a jelenlegi kormány teszi.
Nem érdekel a magánélete és a bulvár.
Hogy lobbanékony természetű? És akkor mi van? Egyrészt ezen lehet finomítani, másrészt vannak ennél sokkal fontosabb szempontok. Például legyen becsületes és ne lopja meg az embereket, ahogyan a Fidesz teszi. Magyar Péter ezzel szemben mit csinál? Felajánlja a fizetése felét jótékonysági célból. Ez az, ami számít, illetve ez az, aminek számítania kellene.
Magyar Péter 14 évig mélyen hallgatott a Fidesz hazaárulásáról a feleségével együtt. A magánélete engem sem érdekel, csak feltételezni merem, hogy aki a feleségét képes volt elárulni, az bárkivel képes ezt megtenni. Azok után pedig, hogy az adófizetők pénzéből havonta több millió forintot tett zsebre a nagy semmiért, nehogymár tapsoljak neki, ha felajánlja a fél fizetését. Meg se kottyan neki.

A #14-es komment szerintem korrekt válasz a felvetésedre.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy én nem vagyok biztos benne, hogy Magyar pálfordulása valódi volt. Lehet, csak menekül egy süllyedő hajóról.
Felőlem bízhatsz ebben az emberben, a te dolgod.
Ha már ellenzék, akkor az a sajnálatos, hogy Vona Gábor fele annyi figyelmet sem kap, mint Magyar, holott jóval komolyabb ember nála

#14: Szerintem nem a feleségét árulta el, hanem a rendszert, amelyik kivetette magából Varga Juditot is. Elmondása szerint felajánlotta neki, hogy menjenek be együtt az ügyészségre, de Varga Judit ezt visszautasította.
Egyébként el tudom képzelni, hogy fokozatosan fordult a rendszer ellen és egy ideje ez már érlelődött benne. Régebben én is fideszes voltam, nem azért, mert rosszat akartam a hazának, hanem mert akkor valóban azt láttam jónak. Nem egyik napról a másikra álltam át, hanem fokozatosan, ahogy telt az idő és megláttam, hogy milyenek is valójában.
A fizetése felének felajánlása miatt nem kell tapsolnod neki, de azért még el lehet ismerni, hogy ez egy jó lépés volt.
#15: Vona Gábort én sem értem, nekem nincs vele problémám és szimpatikus a jellemfejlődése is. Hogy sokkal komolyabb lenne azt nem tudom, annyi látható, hogy más vérmérsékletű és próbál higgadtabbnak mutatkozni. Ez nem egy rossz tulajdonság, de amint már írtam, számomra másodlagos, illetve tanulható is.
Ha a házastársad titokban felveszi a veled folytatott privát beszélgetéseteket a saját otthonotokban, majd ezt kiposztolja Facebookra, azt te minek mondanád? Akinek ez erkölcsileg belefér, az ne papoljon a Pegazusról, ne papoljon a tisztességről, ne papoljon családbarát kormányzásról.
Én is sok mindent tudok elképzelni, de sajnálatos módon csak a tények számítanak. A tények pedig azt mutatják, hogy Magyar Péter csak akkor mutatott bármiféle ellenzékiséget, amikor már kirúgták a NER-es állásaiból. Addig nem volt ellenzéki, addig egy fideszes NER-lovag volt.
A fizetése felének felajánlása egyszerűen farizeizmus. Tipikusan a "látjátok, milyen jó vagyok?" kategória. Aki őszintén akar jótékonykodni, az nem kürtöli világgá.

#17: Politikai előnyt kovácsolni egy jótékonykodásból még nem bűn.
Amennyiben ezzel az országnak segíthetnék, úgy készítenék hangfelvételt a valófélben lévő feleségemről igen.
Egyébként felháborodhatsz, de az a helyzet, hogy vagy a Fidesz marad, vagy a Tisza, másra nincs esély. Vagy várhatsz még 10-20 évet, míg talán lesz.
A politikai haszonlesésből való jótékonykodás nem jótékonykodás.
Hogyha szerinted jó cselekedet az, hogy valaki a legközvetlenebb szerettei közül sunyiba felvesz valakit, és haszonlesésből kiposztolja a vele folytatott magánbeszélgetést, akkor kívánd azt, hogy bárcsak veled is megtenné ezt valamelyik családtagod.
Én is szeretnék kormányváltást, de nem az elveim szembeköpése árán. Nem vagyok hajlandó egy olyan emberre leváltani a kormányt, aki bárkit bármikor képes elárulni, és mindig az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit mond.

#19: Nem gondolom, hogy akkor még a legközvetlenebb szerettei közé tartozott.
Szép dolgok az elvek, de ebben a rendszerben semmire se megyünk ezzel a hozzáállással.
Többet érnél vele, ha egy időre félretennéd, aztán egy kormányváltás után már lehetnének igazságosabb és arányosabb választások is, amikor már lehetne elvek mentén választani. Az a baj, hogy mindent egyből akarsz, emiatt lehet, hogy nem kapsz, illetve nem kapunk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!