Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudnátok mesélni a Gyurcsány...

Tudnátok mesélni a Gyurcsány korszakról milyen volt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok embernek rossz élményei vannak, ha nem így lenne nem lenne ennyi 2/3.

Tudnátok sorolni pár dolgot hogy mit szenvedtetek meg a Gyurcsány éra alatt? Mi vett el tőled? Mi az ami miatt zsigerből elutasítod őket?

Én 8 éves voltam, nem emlékszem sok mindenre, de szüleim jól belém nevelték hogy Gyurcsányra és társaira sosem szavazzak. Emiatt ösztönösen mindig undorodtam tőlük. Most is, mert látom hogy kampányolnak, de érdekelne miket csináltak. Köszönöm!

jún. 17. 20:57
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
60%
Az a nettó 200 akkoriban majdnem az átlagbér duplája volt. Olyan, mintha ma keresnél 1.3 milliót. Ha ennyit keresnék ma, én sem szidnám az aktuális kormányt.
jún. 17. 22:04
 12/58 MolotovPunk ***** válasza:
63%
Emlékszem én 2007-ben középsuli elvégzése után kezdtem el dolgozni, nem volt túlságosan jó korszak, de lényegesen demokratikusabban működött az ország és a közmédia is, emlékszem naponta hívtak be ellenzéki politikusokat a politikai műsorokba, működtek az országban a fékek és ellensúlyok. PL. A köztársasági elnök akkoriban jobboldali volt, tehát nem MSZP-s pártkatona. Azért azt se felejtsük el, hogy 2010 előtt azért mentek nagyon lassan a fejlesztések az ország minden területén, mert akkoriban még negyed annyi pénzt sem kapott az EU-tól az ország, mint 2010-2011 után, tehát a fidesz szerencsésen jókor vette át a kormányzást, mikor már elkezdett ömleni a lóvé az országba. A sok pénzből pedig szépen ki is tudta építeni a hatalmát, médiákat vásároltak fel később.
jún. 17. 23:21
 13/58 MolotovPunk ***** válasza:
46%
Egyébként lényegesen erősebb valuta volt 2010 előtt a forint, továbbá a baloldali kormányoknál igazságosabb többkulcsos adórendszer volt, a gazdagabb réteg többet adózott, az alacsony keresetűeknek pedig havonta járt a fizu mellé adójóváírás.
jún. 17. 23:24
 14/58 anonim ***** válasza:
56%
Igen, jóval igazságosabb volt a többkulcsos adórendszer. Kár, hogy kb. mindenki, aki nem minimálbéren volt, az 38% SZJA-t fizetett...
jún. 17. 23:33
 15/58 MolotovPunk ***** válasza:
54%

14/ Személyi jövedelemadó mértéke Magyarországon 2009-ben, (Bajnai kormány)

0-1,700,000 Ft-ig: 18%

1,700,000 Ft felett: 36%

Tehát simán hazudtál.

jún. 17. 23:44
 16/58 anonim ***** válasza:
22%

Ezt bebuktad pubi.

Gyurcsányról volt szó. Gyurcsánynál úgy nézett ki, hogy 18, 28 és 38%. Amit Bajnai csökkentett 2%-al.

jún. 17. 23:47
 17/58 MolotovPunk ***** válasza:
33%
16/ És adójóváírás is járt az alacsony keresetűeknek, amit a fidesz szépen elvett 2010 után.
jún. 17. 23:50
 18/58 anonim ***** válasza:
100%

Na, de még én se tudtam jól, mert többször is változott.

Gyurcsánynál 18, 26, 38% volt, majd ezt 2005-ben változtatta 18, 38%-ra, megszüntetve, majd 18, 36%-ra.

Az egésszel továbbra is az volt a gond, hogy mindenki a legmagasabb adókulcsba esett. Nálunk a cégnél úgy nézett ki, hogy a legalacsonyabb beosztásban lévők az alsó adókulcsba estek, az egyel magasabbak viszont már a magasabbikba. Emiatt sokan nem is vállalták a magasabb beosztást, mert kevesebb pénzt vitt haza amiatt a +20% szja miatt. És ezek a sima dolgozók voltak. A kezdő diplomások már mind a 36-38%-ot fizették.

jún. 17. 23:54
 19/58 MolotovPunk ***** válasza:
49%
Akkor nézzük ezzel szemben a "jóságos" fidesz mit csinált 2010 után bevezette az egykulcsos adórendszert a szegényebb réteg kárára, magánnyugdíj pénztári befizetések államosítása, emellett az új munkatörvény könyvvel csorbította a melósok jogait, a családi pótlékot sem emelte az évek elteltével egy dekát sem. Összességében kiszámíthatatlan gazdaságpolitika lett az új út.
jún. 18. 00:04
 20/58 MolotovPunk ***** válasza:
61%
14 év fideszes kormányzás után elérték, hogy a V4-ek között is utolsók lettünk. Mellesleg Európai unió tagjai között Magyarországon vannak a legalacsonyabb bérek, igazából már csak Bulgária van mögöttünk.
jún. 18. 00:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!