Miért tartják Trianont igazságtalannak?
"Miért tartják Trianont igazságtalannak?"
Ennyi erővel én is feltehetnék egy kérdést,hogy miért gondolják azt,hogy igazságos volt Trianon?
Egyértelmű,hogy igazságtalan volt.A területünk 72%-át elvették!Németországtól csak 13%-ot vettek el!
Erről nem rég egy esszét írtam,és kutatásaim sok más igazságtalanság mellett a határ"szakértők"nagyon rasszisták voltak!Engeggyenek meg a beszámolómbol egy részletet írni:
A határkérdés "szakértője"
A magyar-csehszlovák határokat kialakító bizottság egyik brit tagja naplót vezetett.Hozzá nem értésének ékes bizonyítéka ennek egyik bejegyzése:"mindenben egyetértünk,kivéve a Pozsony és Sátoralja(újhely) közötti szakaszt"Másutt elismerte"a magyarokra heves utálattal(...)tekintek".
el tudod küldeni a kutatómunkádat Félix? érdekelne, mert a többi hozzászólásodból ítélve hát nemtom....
én is elég sokat foglalkoztam a témával, Kárpát medencei versenyen is voltam ebből témából, ahol kb 300 indulóból 25. lett a csapatunk.
Trianon igazságtalan volt, és ennyi. Igazságtalan volt. Tovább kell lépni, mohácson mér nem problémázik senki se? Az se jött jól a magyaroknak.
Ha érdekel akkor valahogy megpróbálom,bocs a kérdésért,de hogyérted hogy a hozzám hasonlók?
Egyp.grat,Mi is voltunk ilyen versenyen asszem vagy3-4 éve az pesten volt mi 125-ből 8.-ak lettünk!:D Nállatok milyen kérdések voltak?
Nem olvastam el a kommenteket. Ezt csak magamtól írom.
Én azért tartom igazságtalannak, mert ha a Magyar Királyságot alkotó nemzetek önrendelkezéséről szólt (ahogy sokan hazudják), akkor miért nem az etnikai határok mentén (amennyiben megállapíthatóak) húzták meg a határokat?
Ebből a szempontból a Bécsi döntésekkor megítélt határok sokkal elfogadhatóbbak.
"A területünk 72%-át elvették!"
De ebben benne volt Horvátország is, amihez aztán etnikailag tényleg semmi közünk, csak megszállóként voltunk ott jelen. Csak azért hogy elmondhassuk hogy általuk volt tengerpartunk, meg szebben néz ki így a régi Magyarország határvonala? Jó lesz az 66-67%-nak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!