Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tartják Trianont igazság...

Miért tartják Trianont igazságtalannak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 06:48
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

[link]

Azért az összetétel. Nem olyan sok helyen voltunk.

2010. nov. 4. 23:01
 32/40 anonim ***** válasza:

"Miért tartják Trianont igazságtalannak?"

Ennyi erővel én is feltehetnék egy kérdést,hogy miért gondolják azt,hogy igazságos volt Trianon?

Egyértelmű,hogy igazságtalan volt.A területünk 72%-át elvették!Németországtól csak 13%-ot vettek el!

2011. jan. 9. 19:07
 33/40 weisz félix ***** válasza:

Erről nem rég egy esszét írtam,és kutatásaim sok más igazságtalanság mellett a határ"szakértők"nagyon rasszisták voltak!Engeggyenek meg a beszámolómbol egy részletet írni:

A határkérdés "szakértője"

A magyar-csehszlovák határokat kialakító bizottság egyik brit tagja naplót vezetett.Hozzá nem értésének ékes bizonyítéka ennek egyik bejegyzése:"mindenben egyetértünk,kivéve a Pozsony és Sátoralja(újhely) közötti szakaszt"Másutt elismerte"a magyarokra heves utálattal(...)tekintek".

2011. máj. 14. 20:21
 34/40 bumbi02 ***** válasza:

el tudod küldeni a kutatómunkádat Félix? érdekelne, mert a többi hozzászólásodból ítélve hát nemtom....

én is elég sokat foglalkoztam a témával, Kárpát medencei versenyen is voltam ebből témából, ahol kb 300 indulóból 25. lett a csapatunk.

Trianon igazságtalan volt, és ennyi. Igazságtalan volt. Tovább kell lépni, mohácson mér nem problémázik senki se? Az se jött jól a magyaroknak.

2011. máj. 14. 21:42
 35/40 weisz félix ***** válasza:

Ha érdekel akkor valahogy megpróbálom,bocs a kérdésért,de hogyérted hogy a hozzám hasonlók?

Egyp.grat,Mi is voltunk ilyen versenyen asszem vagy3-4 éve az pesten volt mi 125-ből 8.-ak lettünk!:D Nállatok milyen kérdések voltak?

2011. máj. 14. 22:08
 36/40 bumbi02 ***** válasza:
volt mindenféle, elhelyezni melyik visszacsatolásnál mekkora területet hány százalékban magyar lakta területet kaptunk vissza, Lord Rothermehre írásához volt feladat, meg elég sok mindenhez, október 22.én volt, fejből meg nem mondom az összes feladatot:) De elég erős verseny volt.Még töri tanárunk is azt nézte hogy ezt kéne tudnunk.
2011. máj. 14. 22:12
 37/40 weisz félix ***** válasza:
Hú,az nem semmi,tényleg erősek voltak!:),voltak olyanok is hogy a 2.Világháború után milyen településeket szakítottak még le Csonka Magyarországról,meg hogy sorold fel a Wilson elveket,meg ilyesmi:D
2011. máj. 15. 21:12
 38/40 anonim ***** válasza:
na,szerinted miért,te komcsi?
2011. szept. 1. 19:05
 39/40 anonim ***** válasza:
74%

Nem olvastam el a kommenteket. Ezt csak magamtól írom.

Én azért tartom igazságtalannak, mert ha a Magyar Királyságot alkotó nemzetek önrendelkezéséről szólt (ahogy sokan hazudják), akkor miért nem az etnikai határok mentén (amennyiben megállapíthatóak) húzták meg a határokat?

Ebből a szempontból a Bécsi döntésekkor megítélt határok sokkal elfogadhatóbbak.

2012. febr. 13. 15:35
 40/40 anonim ***** válasza:

"A területünk 72%-át elvették!"

De ebben benne volt Horvátország is, amihez aztán etnikailag tényleg semmi közünk, csak megszállóként voltunk ott jelen. Csak azért hogy elmondhassuk hogy általuk volt tengerpartunk, meg szebben néz ki így a régi Magyarország határvonala? Jó lesz az 66-67%-nak is.

2013. aug. 2. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!