Törökország valóban kifejezetten mellettünk állt és ellenezte Trianont?
Ezt a hozzászólást olvastam egy oldalon egy videó alatt:
"Ennyi év távlatából is köszönjük nektek,hogy a Trianoni "béke" létrejöttekor egyedül Ti tiltakoztatok hazánk szétdarabolása ellen.Magyar ember nem felejt!"
én úgy tudom, hogy nem.
a törökök érdekesek voltak, mert ők is ott voltak abban az időben tárgyalni, de a háborúban Törökország még mint Oszmán Birodalom szerepelt. A szultáni küldöttség ugyaláírta a békeszerződést, ami egy a magyarhoz nagyon hasonló feldarabolást eredményezett volna, de közben az országban felkelések kezdődtek, majd egész függetlenségi háború bontakozott ki, ami gyakorlatilag semmissé tette azt a békeszerződést.
szerintem, csak szeretnék egyesek azt hinni, hogy a törökök ellenezték. szerintem le sem sz*rták, el voltak foglalva a saját bajukkal.
3#
Trianon egy kényszer szerződés volt nem tudtunk mit csinálni a törökök még időben léptek és nekik még megvolt a hadseregük nekünk meg nem volt semmink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!