Miért tartják Trianont igazságtalannak?
'nem mi voltunk a főkolomposok, "csak rossz oldalra álltunk"'
hát komolyan, mint az óvodában: "A Józsi sokkal jobban rossz volt, én meg csak ott voltam :("
a háboruba azért kellet részvenünk mert a habsburg birodalom része voltun az a név hogy ostrák-magyar monarchia nem jelentet semmit nem volt nagy beleszolásunk a háboruba
mégis harcoltunk a keletifronton és az olasz fronton
de amikor véget ért a háboru azt nem nézte senki hogy magyarorszak csak nagyon kicsit szolhatot bele a haboruba és elenezte azt
és mégis minket büntetek a legjoban minden elvetek amit csak tudtak az 1947-es párizsi béke meg teljesen megalazta amugyis kics orszagunkat
ugy hogy szerintem igazsagtalan
IGAZSÁGOT MAGYARORSZAGNAK
A háborúba azért kerültünk bele, mert az 1867-es kiegyezéskor három dolog maradt a császár ill. a bécsi kormány kezébe: hadügy, külügy, pénzügy. Na már most, ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy amikor Ferenc Jóska 1914-ben hadat üzent (ultimátum útján), azt az egész Monarchia nevében tette. Nekünk igazából nem volt ebbe beleszólásunk.
Mégis területileg mi vesztettük a legtöbbet (arányban). Az osztrákok is kaptak tőlünk, pedig ők vittek bele. Ez trianon talán legfelháborítóbb része.
Ráadásul nem is etnikai alapon ment a dolog, hanem többek között a körgyűrűs vasutat is elcsatolták. Így sok teljesen vagy legnagyobb részben magyar lakta terület is határon túlra került. Éppen ezért is tartják trianont igazságtalannak.
ma 15:12
Amiket felsoroltál, pont azok voltak a közös ügyek!
Bár a hadsereggel inkább Ferenc Jóska bírt. Azért léptünk be, mert féltünk a Szerbektől, hogy Szláv túlsúly lesz a monarchián belül így Trialista államformára vált a Monarchia.Azaz a mi szavunk ismét nem fog érni semmit!
14:40
ez igaz csak egy igazi magyar érzi átt trianont
Kérdező ajánlanám figyelmedbe a "vörös térképet"! (lehet, hogy ti már nem tanultátok -.-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!