Az orosz-kínai vagy a holland-svájci modell hívei vagytok?
A covid idején a vakcinák felvételénél én két fő modellt láttam.
Az egyik az, ahol erővel köteleznek mindenkit, hogy vegye fel a korona-vakcinákat. Akár akarja, akár nem. Tehát akarata ellenére is kötelezve lehet valaki. Ennek a lényege, hogy a tested felett az állam rendelkezik, nem pedig te. Tehát az állam dönti el, hogy a te testedbe mit injektálnak bele.
Mivel Kínában és Oroszországban ez volt, ezért ezt úgy nevezem "orosz-kínai modell".
A másik amely szerint minden felnőtt ember saját maga dönti el, hogy felveszi-e. Azaz ez pusztán döntés kérdése, és senkit nem lehet erőszakkal ráerőltetni, hogy vegye fel. Azaz a tested felett te döntesz nem pedig az állam. A te egészséged, a te döntésed.
Mivel Hollandiában és Svájcban sosem köteleztek senkit a vakcinák felvételére, ezért ezt úgy nevezem "holland-svájci modell".
Orbán Viktor és a balliberális ellenzék (DK, Momentum stb) az orosz-kínai modell hívei. Érdekes módon ebben semmiben sem tért el a véleményük. Az óvodások nemi átalakító műtétén és egyéb a lakosság 0.001%-át érintő ügyekben vérre menő vitákat folytatnak, viszont egy olyan dologban ami a teljes lakosságot érintő fontos kérdés érdekes módon nem tért el az álláspontjuk.
Magyarország a holland-svájci modell híve a Mi Hazánk.
Egyébként a személyes elem ebben az, hogy pont Hollandiában éltem ekkor. Amikor a holland kollégáimnak mondtam, hogy Magyarországon kötelező felvenni a vakcinákát és aki nem veszi fel azt kirúgják az állami helyekről, meg hogy pl kollégiumokban is sokszor körlevelet küldenek, hogy vagy felveszed a vakcinát vagy mehetsz a híd alá meg egyéb ilyen dolgokat amik Magyarországon történtek. Szóval amikor ezeket meséltem a hollandoknak, mind csak ámultak és bámultak, és nehezen akarták elhinni, hogy a 21. században léteznek ilyen országok Európában amik mások teste felett kényszert alkalmazva hoznak döntéseket. Ezt kb ilyen kínai szintű diktatúrának képzelik el. Anno láttam is, hogy ki volt írva valahol hollandul, hogy "Az oltások felvétele mindenkinek a saját személyes döntése és mi ezt tiszteletben tartjuk."
Tehát Hollandia álláspontja, meg az átlag hollandé is kb egy az egyben megegyezett a Mi Hazánkéval.
Egyébként se Svájcban, de még Franciaországban sem volt kötelező.
Ezekben az országokban sem erőltették. Franciákkal is dolgoztam (Rhône-Alpes régió) és mind mellveregetve mondták, hogy ő soha nem vették fel és soha nem is fognak semmiféle oltást. Amikor elmondtam nekik, hogy Magyarországon ezt a Kormány dönti el helyetted, hogy felveszed-e vagy sem, akkor ledöbbentek és még felháborodva vissza is kérdeztek, hogy képes ilyesmire egy ország? Mondták, hogy ők már mind tüntetnének ha Magyarországon lettek volna.
Ez a személyes elem a sztoriban. Más országokról nem tudok nyilatkozni, mert nem éltem bennük.
Viszont te személy szerint melyik modell híve vagy?
Annak aminek a Fidesz és a ballibek (DK, Momentum stb) is azaz az orosz-kínai modellnek, vagy pedig a Mi Hazánkkal értesz egyet, azaz a holland-svájci modell?
Ahogy látom inkább te nem és neked csak elképzelésed van róla az a marketing és országimidzs alapján amit a svájciak kialakítottak magukról. Mondjuk igaz, betartatják a törvényeket, de csak addig amíg nekik az anyagi hasznot hoz. Pl közlekedési csekkek és társaikat nagyon komolyan veszik. De emígy meg ha külföldi vagy és nincs konkrét anyagi hasznuk ebből, akkor általában nagyívben tojnak rá (ezt sajnos a saját bőrömön is megtalasztaltam). Ilyen szempontból nézve Hollandia messze sokkal jogállamibb.
Franciaországban 2021 októberében kötelező lett az egészségügyi dolgozóknak.
Az információd hiányosak, ha pedig arról szerettél volna tájékozódni, hogy melyik országban tették MINDENKINEK kötelezővé és nem csak úgy hogy a munkáltató tehető kötelezővé az alkalmazottaknak, akkor rossz hírem van, mert Magyarországon ugyanúgy nem volt kötelező ahogyan Franciaországban sem.
Ne arra keress rá, amit találni akarsz hanem a keresés kérdés legyen ne a várt válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!