Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Luisser az német, holland...

A Luisser az német, holland vagy svájci név?

Figyelt kérdés

2023. márc. 30. 06:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Inkább francia szerintem hangzás tekintetében.
2023. márc. 30. 06:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nemet, de Ausztriaban van beloluk a legtobb.
2023. márc. 30. 08:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Sem Nemetorszagban, sem Svajcban, sem Hollandiaban nincs ilyen nevü bejegyezve, sem az eredete. De mivel a legtöbb a vilagon Ausztriaban 93 van, igy lehet mondani, hogy onnan ered. Kanada 27, USA 25, Magyarorszag 2, Kenya 1. Ez a statisztika- en sem tudtam, de utananeztem egy nemet oldalon.
2023. márc. 30. 13:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
3-as vezetéknév statisztikát nézek, van Hollandiában is ilyen nevű és Franciaországban és Svájcban is és még felsorolt több nemzetet is, de legtöbb Kanadában és Amerikában van. Te szerintem a Lussier névvel kavartad össze.
2023. márc. 30. 19:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja nem a vezeték név statisztika kereső Lussiernek listázta. Luisser-t nem is listázott, én néztem be, javítom 3-as.
2023. márc. 30. 19:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Jól írtad, most én is beírtam a keresőbe, és Ausztriába írja hogy ott vannak ilyen nevűek legtöbben, utána Kanada, Amerika, Magyarország, Kenya.
2023. márc. 30. 19:26
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

En inkabb hollandnak mondanam mert hasonloan hivnak egy kezilabdazo not. Igaz o Nusser. De a hangzasa ugyanaz.

Raadasul a hollandban nem ritka ez a "ui"

2023. márc. 30. 20:26
 8/14 anonim ***** válasza:
A hollandban gyakori a -ui- diftongus. De mást nem tudok.
2023. márc. 30. 20:26
 9/14 anonim ***** válasza:
7-es amúgy nekem is először a holland jutott eszembe, de én is utánanéztem és nem holland név hanem ausztriai.
2023. márc. 31. 08:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a kiejtés alapján amúgy szerintem a Louisa női névből képződött, aminek a régi germán Chlodovec férfi névből képződött, ami meg az ősgermánból hluda+wiga. Amúgy a Lajos férfi név francia változatáról van szó. Szerintem anyai eredetű vezetéknév, valamelyik ősöd egy Lujza nevű ősanyukádnak a gyermeke volt. Kerestem ilyen helységnevet is Ausztriában de manapság már nem találtam, de nem jelenti azt, hogy régen nem volt ilyen nevű település, lehet helységnévre vonatkozó név is. De amúgy rengeteg ilyen cégnevet dobott a térkép Ausztriában. Amúgy az Ancestry írja, hogy 1891-ben 5 Luisser család volt Angliában Londonban, és 1891 és 1920 között Angliába és Amerikába voltak ilyen nevűek.

Sanszos, hogy az az 5 család Ausztriából vándorolt Angliába, és Ausztriából vándoroltak Amerikába is.

2023. márc. 31. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!