Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az orosz-kínai vagy a holland-...

Az orosz-kínai vagy a holland-svájci modell hívei vagytok?

Figyelt kérdés

A covid idején a vakcinák felvételénél én két fő modellt láttam.

Az egyik az, ahol erővel köteleznek mindenkit, hogy vegye fel a korona-vakcinákat. Akár akarja, akár nem. Tehát akarata ellenére is kötelezve lehet valaki. Ennek a lényege, hogy a tested felett az állam rendelkezik, nem pedig te. Tehát az állam dönti el, hogy a te testedbe mit injektálnak bele.

Mivel Kínában és Oroszországban ez volt, ezért ezt úgy nevezem "orosz-kínai modell".

A másik amely szerint minden felnőtt ember saját maga dönti el, hogy felveszi-e. Azaz ez pusztán döntés kérdése, és senkit nem lehet erőszakkal ráerőltetni, hogy vegye fel. Azaz a tested felett te döntesz nem pedig az állam. A te egészséged, a te döntésed.

Mivel Hollandiában és Svájcban sosem köteleztek senkit a vakcinák felvételére, ezért ezt úgy nevezem "holland-svájci modell".

Orbán Viktor és a balliberális ellenzék (DK, Momentum stb) az orosz-kínai modell hívei. Érdekes módon ebben semmiben sem tért el a véleményük. Az óvodások nemi átalakító műtétén és egyéb a lakosság 0.001%-át érintő ügyekben vérre menő vitákat folytatnak, viszont egy olyan dologban ami a teljes lakosságot érintő fontos kérdés érdekes módon nem tért el az álláspontjuk.

Magyarország a holland-svájci modell híve a Mi Hazánk.

Egyébként a személyes elem ebben az, hogy pont Hollandiában éltem ekkor. Amikor a holland kollégáimnak mondtam, hogy Magyarországon kötelező felvenni a vakcinákát és aki nem veszi fel azt kirúgják az állami helyekről, meg hogy pl kollégiumokban is sokszor körlevelet küldenek, hogy vagy felveszed a vakcinát vagy mehetsz a híd alá meg egyéb ilyen dolgokat amik Magyarországon történtek. Szóval amikor ezeket meséltem a hollandoknak, mind csak ámultak és bámultak, és nehezen akarták elhinni, hogy a 21. században léteznek ilyen országok Európában amik mások teste felett kényszert alkalmazva hoznak döntéseket. Ezt kb ilyen kínai szintű diktatúrának képzelik el. Anno láttam is, hogy ki volt írva valahol hollandul, hogy "Az oltások felvétele mindenkinek a saját személyes döntése és mi ezt tiszteletben tartjuk."

Tehát Hollandia álláspontja, meg az átlag hollandé is kb egy az egyben megegyezett a Mi Hazánkéval.

Egyébként se Svájcban, de még Franciaországban sem volt kötelező.

Ezekben az országokban sem erőltették. Franciákkal is dolgoztam (Rhône-Alpes régió) és mind mellveregetve mondták, hogy ő soha nem vették fel és soha nem is fognak semmiféle oltást. Amikor elmondtam nekik, hogy Magyarországon ezt a Kormány dönti el helyetted, hogy felveszed-e vagy sem, akkor ledöbbentek és még felháborodva vissza is kérdeztek, hogy képes ilyesmire egy ország? Mondták, hogy ők már mind tüntetnének ha Magyarországon lettek volna.

Ez a személyes elem a sztoriban. Más országokról nem tudok nyilatkozni, mert nem éltem bennük.

Viszont te személy szerint melyik modell híve vagy?

Annak aminek a Fidesz és a ballibek (DK, Momentum stb) is azaz az orosz-kínai modellnek, vagy pedig a Mi Hazánkkal értesz egyet, azaz a holland-svájci modell?

ápr. 9. 17:29
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
31%

"15 év telik el, de ha gyorsak akkor is 10 év kell."

Az mRNS vakcinákat már 20 éve kutatja Karikó Katalin, a többi oltás pedig már jóval régebb óta használt technológián alapul

ápr. 9. 23:18
 12/53 A kérdező kommentje:

Itt most kizárólag a covidról van szó, ami 2019-ben lett egyáltalán felfedezve. Tehát így igen nehéz már 20 éve kutatni.

ápr. 10. 05:40
 13/53 anonim ***** válasza:
33%
10)Felnőtteknek milyen kötelező oltàsok vannak?
ápr. 10. 07:27
 14/53 anonim ***** válasza:
26%

"Itt most kizárólag a covidról van szó, ami 2019-ben lett egyáltalán felfedezve"

Na, ezzel ki is derült, hogy lövésed sincs arról, hogy működik az mRNS vakcina

"Felnőtteknek milyen kötelező oltàsok vannak?"

Ez a kérdés teljesen irreleváns, de azért válaszolok: a kötelező oltásokat megkapja mindenki 12 éves koráig - ha jól tudom.

ápr. 10. 07:53
 15/53 anonim ***** válasza:
49%
G14)Egyrészről ahogyan te is ìrtad a kötelező olvasókat gyerekek kapjàk,másrészről az olvasók nem összehasonlìthatóak a kovidos génkontélokkal teljesen meggàttoljàk a betegség terjedési,a 70 év alatti gyeremekorvosook 99,9%-ka csak a tankönyvekben találkozott a torokgyíkkal vagy a gyerekbènulàssal,ellenben a génkontél még a hivatalos propaganda szerint is csak a súlyos kimenettel védett még,de később ahogy kimerült még attól se,minden kozmetikazqs ellenére pl 6 Ausztriában eltoroltek a kötelező covid oktas tervet a kórházban kezelt covid beteg 80% -ka "oltott" volt
ápr. 10. 08:06
 16/53 anonim ***** válasza:
15: Tanulj meg írni magyarul, utána beszélhetünk. Az angol is megfelel, de az lehet túl nehéz neked 😀
ápr. 10. 09:58
 17/53 anonim ***** válasza:
29%

16) Te is pontosan tudod, hogy a telefon írta át. Reggel a villamoson írtam.

Érdemben reagálj rá és érvekkel amiket írtam.

ápr. 10. 10:33
 18/53 anonim ***** válasza:
100%

Igen látszik a 15-ös hozzászóláson, hogy gépi átírás, olyan dolgok vannak benne, amikre nem jellemző az aemberi elgépelés. Ezt akarta írni "Egyrészről ahogyan te is ìrtad a kötelező oltásokat gyerekek kapjàk,másrészről az oltások nem összehasonlìthatóak a kovidos génkontélokkal teljesen meggàttoljàk a betegség terjedését,a 70 év alatti gyeremekorvosok 99,9%-ka csak a tankönyvekben találkozott a torokgyíkkal vagy a gyerekbènulàssal,ellenben a génkontél még a hivatalos propaganda szerint is csak a súlyos kimenettel védett még,de később ahogy kimerült még attól se,minden kozmetikazáss ellenére pl 6 Ausztriában eltörölték a kötelező covid oltás tervet a kórházban kezelt covid betegek 80% -ka "oltott" volt."

Amúgy meg igaza van, egy csomó oltott ismerősöm elkapta a covidot, ki súlyosabb, ki könnyebb lefolyással, ellenben nem ismerek senkit, akik torokgyíkot kapott volna el.

ápr. 10. 10:41
 19/53 anonim ***** válasza:
34%

"Egyrészről ahogyan te is ìrtad a kötelező olvasókat gyerekek kapjàk"

Ez irreleváns, még mindig. A kötelező oltás kötelező, függetlenül attól, hogy gyerek kapja vagy sem. Felnőttnek is ugyanúgy elő lehetne írni.

"ellenben a génkontél még a hivatalos propaganda szerint is csak a súlyos kimenettel védett még"

Ez igaz. De mi ennek a relevanciája? Mi az, hogy "génkoktél"? Ilyen baromságra milyen érvvel reagáljak?

"de később ahogy kimerült még attól se"

Nem ilyesmi nem derült ki. Ma már olyan kutatások érhetőek el, amiket több millió oltott ember nyomonkövetésével végeztek el, és egyértelműen kiderült, hogy megvéd a súlyos lefolyástól, ahogy az is, hogy semmivel sem gyakoribbak és komolyabbak a lehetséges mellékhatásai, mint egy mondjuk egy mezei Algopyrinnek.

"a kórházban kezelt covid beteg 80% -ka "oltott" volt"

Forrás?

ápr. 10. 10:43
 20/53 A kérdező kommentje:

Nekem édesanyám is kórházi dolgozó. Ő is mondta, hogy covid ellen oltottak is rendszeresen kerültek be a kórházba koronavírus miatt. Sőt, azt is mondta, hogy meghalni is meghaltak.

Tehát, hogy az oltás ellenére is ugyanúgy elkaphatod ezt akármelyik egészségügyi dolgozó elkaphatja.

De erről nyilván nem mondott semmit az M1. Szóval ha a "forrás" neked az M1 akkor sajnos nem tudom alátámasztani. Viszont ha csak egyetlenegy olyan ismerősöd is van aki dolgozik kórházban vagy egészségügyben megkérdezheted őt te magad is.

Bár tudom én, hogy ez senkit sem fog érdekelni, mivel csak az számít amit Orbán mond. Az, hogy az egészségügyi dolgozók, vagy más ebben dolgozó emberek mit mondanak az senkit nem érdekel.

ápr. 10. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!