Az orosz-kínai vagy a holland-svájci modell hívei vagytok?
A covid idején a vakcinák felvételénél én két fő modellt láttam.
Az egyik az, ahol erővel köteleznek mindenkit, hogy vegye fel a korona-vakcinákat. Akár akarja, akár nem. Tehát akarata ellenére is kötelezve lehet valaki. Ennek a lényege, hogy a tested felett az állam rendelkezik, nem pedig te. Tehát az állam dönti el, hogy a te testedbe mit injektálnak bele.
Mivel Kínában és Oroszországban ez volt, ezért ezt úgy nevezem "orosz-kínai modell".
A másik amely szerint minden felnőtt ember saját maga dönti el, hogy felveszi-e. Azaz ez pusztán döntés kérdése, és senkit nem lehet erőszakkal ráerőltetni, hogy vegye fel. Azaz a tested felett te döntesz nem pedig az állam. A te egészséged, a te döntésed.
Mivel Hollandiában és Svájcban sosem köteleztek senkit a vakcinák felvételére, ezért ezt úgy nevezem "holland-svájci modell".
Orbán Viktor és a balliberális ellenzék (DK, Momentum stb) az orosz-kínai modell hívei. Érdekes módon ebben semmiben sem tért el a véleményük. Az óvodások nemi átalakító műtétén és egyéb a lakosság 0.001%-át érintő ügyekben vérre menő vitákat folytatnak, viszont egy olyan dologban ami a teljes lakosságot érintő fontos kérdés érdekes módon nem tért el az álláspontjuk.
Magyarország a holland-svájci modell híve a Mi Hazánk.
Egyébként a személyes elem ebben az, hogy pont Hollandiában éltem ekkor. Amikor a holland kollégáimnak mondtam, hogy Magyarországon kötelező felvenni a vakcinákát és aki nem veszi fel azt kirúgják az állami helyekről, meg hogy pl kollégiumokban is sokszor körlevelet küldenek, hogy vagy felveszed a vakcinát vagy mehetsz a híd alá meg egyéb ilyen dolgokat amik Magyarországon történtek. Szóval amikor ezeket meséltem a hollandoknak, mind csak ámultak és bámultak, és nehezen akarták elhinni, hogy a 21. században léteznek ilyen országok Európában amik mások teste felett kényszert alkalmazva hoznak döntéseket. Ezt kb ilyen kínai szintű diktatúrának képzelik el. Anno láttam is, hogy ki volt írva valahol hollandul, hogy "Az oltások felvétele mindenkinek a saját személyes döntése és mi ezt tiszteletben tartjuk."
Tehát Hollandia álláspontja, meg az átlag hollandé is kb egy az egyben megegyezett a Mi Hazánkéval.
Egyébként se Svájcban, de még Franciaországban sem volt kötelező.
Ezekben az országokban sem erőltették. Franciákkal is dolgoztam (Rhône-Alpes régió) és mind mellveregetve mondták, hogy ő soha nem vették fel és soha nem is fognak semmiféle oltást. Amikor elmondtam nekik, hogy Magyarországon ezt a Kormány dönti el helyetted, hogy felveszed-e vagy sem, akkor ledöbbentek és még felháborodva vissza is kérdeztek, hogy képes ilyesmire egy ország? Mondták, hogy ők már mind tüntetnének ha Magyarországon lettek volna.
Ez a személyes elem a sztoriban. Más országokról nem tudok nyilatkozni, mert nem éltem bennük.
Viszont te személy szerint melyik modell híve vagy?
Annak aminek a Fidesz és a ballibek (DK, Momentum stb) is azaz az orosz-kínai modellnek, vagy pedig a Mi Hazánkkal értesz egyet, azaz a holland-svájci modell?
*akármelyik egészségügyi dolgozó elmondhatja (elírás)
Úgy látszik alap érveléstechnikai dolgokkal nem vagy tisztában.
Az egy dolog, hogy oltottak bekerültek, illetve meg is haltak - nem vonom kétségbe édesanyád állítását (az én bátyám orvos btw.). De ebből nem következik az, hogy az oltás semmit nem ér, meg teljesen hatástalan, meg hogy nem akadályozza meg a súlyos megbetegedést sem. Nyilván sajnálatos, hogy vannak, akiknél hatástalan.
De, ha veszünk 1000 oltott fertőzöttet, meg 1000 oltatlant, akkor ha az oltatlanokból meghal 50, az oltottakból meg csak 1, akkor egyértelműen a vakcina hatásossága igazolódott. Hiába mutogattok, hogy "látod, az oltott is belehalt!!" Ez nem így működik.
Nekem a forrás nem az M1, hanem tudományos kutatások.
Pl. itt van egy, amit szemlézett a telex, 99 millió oltott személy adatait vizsgálták meg: [link]
Tipikus esete a kormányellenes gyűlölködő konteósnak, amelyik elvakult hazudozásaival rossz hírét kelti Magyarországnak.
Erre szoktuk mondani, hogy maradj kint, veled úgyis csak többen lennénk, de minek.
"Nekem édesanyám is kórházi dolgozó."
De nem orvos, nem szakember, hanem kiszolgáló személyzet, szűk perspektívával.
#20 Édesanyád csak annyit nem ért az egészből, hogy:
- az oltások nem a fertőződést akadályozzák meg (soha nem is tette egyik sem amióta feltalálták az oltásokat), hanem a fertőzés miatt kialakuló tüneteket, szövődményeket azáltal, hogy mivel a szervezet már az oltás miatt ismeri a kórokozót, így gyorsabban, hatékonyabban le tudja győzni. A kórokozónak nincs ideje annyira elszaporodni a szervezetben, hogy komoly kárt tudjon okozni.
- A magyar lakosság kb 80%-a oltott volt leglább egyszer. Ha van 20 fehér és 80 fekete golyód egy zsákban, abból találomra kihúzol 10-et, milyen calószínűséggel húzol feketét? Ha a lakosság 100%-a lett volna oltott, akkor meglepő módon a kórházba kerülők 100%-a oltott lett volna. Kérlek, lepődj meg! Az, hogy egy oltottnak az oltás ellenére súlyos tünetei vannak, annak elég sok oka lehet: az immunrendszere alapvetően f0s, 2 héten belül fertőződött az oltás után, hatalmas volt a vírusterhelése (eü dolgozók), fél évnél régebben kapta az oltást és/vagy az emlékeztető oltást nem adatta be, de még akár az is, hogy ha csak a papírt vásárolta meg, de oltást nem kapott(! sok ilyen volt).
Egyébként végtelenül okosakat írsz, látszik, hogy szakavatott, nagytudású emberrel állunk szemben, nem egy konteóssal, aki a járvány után még 20 évvel is ezen fog csámcsogni...
De milyen jogon erőszakolnak engem arra, hogy felvegyek egy oltást egy vírus ellen amibe kb 0.00001% eséllyel halok bele?
Illetve, hogy lehet az, hogy Magyarországon már évtizedek óta gyakorlatilag nem léteik torokgyík, kanyaró stb, senki nem kapja el ezeket aki be van oltva ellenük, vagy a sárgaláz vakcinát felvevők sem halnak bele a sárgalázba. Míg ugyanezek nem mondhatóak el a covid vakcinára.
Magyarázd el, hogy akkor miért van, hogy a leggöthösebb, leggyengébb, betegebb sem hal bele a torokgyíkba miután beoltotta magát ellene, míg a covidnál Pfizert felvevők is meghaltak covidba?
"Tipikus esete a kormányellenes gyűlölködő konteósnak, amelyik elvakult hazudozásaival rossz hírét kelti Magyarországnak."
- Az ország rosszhírének keltését elintézni a kormány saját magától is.
"De milyen jogon erőszakolnak engem arra"
Még mindig hazudsz, mert senki nem erőszakolt rá, hacsak nem vagy pedagógus, vagy eü-s dolgozó, de ezt eddig nem mondtad.
"hogy lehet az, hogy Magyarországon már évtizedek óta gyakorlatilag nem léteik torokgyík, kanyaró stb, senki nem kapja el ezeket aki be van oltva ellenük, vagy a sárgaláz vakcinát felvevők sem halnak bele a sárgalázba. Míg ugyanezek nem mondhatóak el a covid vakcinára."
Talán azért, mert azok ellen kötelezően beoltanak mindenkit már évtizedek óta? Míg a Covid oltás se nem kötelező, se nem elérhető ennyi ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!