A doni katasztrófa margójára: ennek a fényében miért gondolják egyesek, hogy "megint rossz oldalon állunk"?
I. Világháború: Itt még egy dualista rendszerben, de másodhegedűsként mentünk a német háborús politika után. Hatalmas véráldozat, vesztes háború, az országot megnyomorító területvesztés.
II. Világháború: Mentünk a német háborús politika után. A kérdésben említett, sajnos épp ma évfordulós katasztrófa: több mint 200.000 magyar halála. Emellett a Holokauszt magyarországi áldozatai. Vesztes háború, majd 50 év kommunizmus.
Jelen: Kérdés ezután mit gondol, aki azt írja, hogy "MEGINT" a rossz oldalon állunk? Egyáltalán egy jelenlegi semleges jellegű politika miben hasonlít a két világháború politikáihoz?
Kíváncsi vagyok pár baloldali érvelésre, hiszen ez egy túlnyomóan balos közeg.
Mit jelent számotokra, amikor ezt ti magatok mondjátok, vagy mástól halljátok: "már MEGINT rossz oldalon állunk"?
De remélem egyben mindenképpen egyetértünk: Emlékezzünk a Magyar 2. hadsereg mártírjaira.
18: az megvan, hogy a törököknél és a szerbeknél is csak ez a státusz van azóta is? Na ennyi értelme van az ukránnak is. Aztán minden ország kormányánál adott, hogy erről őszintén nyilatkozik, vagy ferdít.
Az észérveket meg én, és más válaszoló is már jóval ezelőtt leírta. (Csak elzúgott melletted.) Magyarország óriási támogatásokat nyújtott Ukrajnának. Mind pénzügyileg, mind humanitárius módon. Tény.
21: ha a státusznak nincs értelme, akkor miért tiltakozott tíz körömmel ellene a kormány? Követitek vakon a vezért gondolkodás nélkül.
Az óriási támogatást láttam a saját szememmel a pályaudvarokon 2 éve: azt a civil szervezetek biztosították az első 1-2 hónapban csak megsúgom. A pénzügyi támogatást meg látjuk most, hogy egyedül vétózza meg a kormány az EU-nál (50 milliárd eur kölcsön 4 évre). Lehet itt lózungokat bedobni, de a valós tények amiket felsoroltam makacs dolgok.
"Majd ha körvonalazódik, hogy mi az ami marad, mint ukrán állam, akkor lehet felkerül az asztalra ténylegesen a kérdés." - idéznélek. Ebben a végletekig cinikus, aljas és rosszindulatú fideszes narratívában benne van az, hogy HA marad valami egy megtámadott országból.
Emlékezzünk a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájára akkor: amikor Horthy elküldte titkos megbízottját a szövetségesekhez a békekötésről és visszaküldték volna az embert azzal, hogy nézzük meg először hogy mi marad Magyarországból először, aztán beszéljünk itt különbékéről a világ legnagyobb aljassága lett volna a "nemzethy" gondolkodásban (tegyük hozzá, hogy mi támadtuk meg a szovjeteket, nem ők minket). Nézd vissza Orbánt a belinkelt videóban, hogy 2007-ben mennyire teli szájjal (jogosan!) szidta putyint meg az oroszokat, majd most 180 fokot fordulva az orosz narratívát mondja és tedd fel a kérdésedet: "már MEGINT rossz oldalon állunk?"
23: Nekem mondhatod mindezt, nem vagyok Orbán-hívő. Nem tudom honnan vetted.
Amúgy Ukrajna már most de facto elvesztett számos értékes területet. Teljesen jogos kérdés, hogy mi marad belőle. Mi az ami csatlakozik, mi lenne egy EU és NATO külső határ. Ebben semmi cinikusság nincs, csak racionalitás.
Fordítani itt már csak akkor fordul a helyzet, ha a NATO nyíltan, frontálisan beszáll a háborúba. Ezt szeretnéd személyesen?
A Horthy párhuzam elég furcsa. Zelenszkij ki akar "ugrani"? Ég és föld a két sztori.
21: Ez a része a politikai csata. Ha a szerbeknél is egy tuskó magyarellenes vezetés lenne, akkor az ő csatlakozásukat sem támogatnánk.
Csak a nálunk lévő Óvodában van körülbelül 8 ukrán (ukrán anyanyelvű) gyerek. Egy fővárosi kerület önkormányzati óvodájában.
Az egyikük családját ismerem is. A magyar állam segítségét kapták segélyben, munkahely szerzésben, lakhatásban. Civil szervezet nélkül.
"Ha a szerbeknél is egy tuskó magyarellenes vezetés lenne, akkor az ő csatlakozásukat sem támogatnánk." - a szerbeknél tuskó de nem magyarellenes vezetés van éppen akik bármikor belesodródhatnak egy Koszovó elleni háborúba. Cseppet sem érettek az uniós tagságra.
"A magyar állam segítségét kapták segélyben, munkahely szerzésben, lakhatásban. " -konkrétan milyen lakhatási támogatásban részesültek, részletezd már kérlek, de ne a hallomásokból, hanem konkrét támogatási tervekből, mert ilyen de facto nem létezik. Nyilván a 30e segély szép dolog meg az is ha részt vehetnek az állami munkaügyi hivatal állásajánlásában, de ez nagyon messze van a többszázmilliárdos támogatás ideájától.
Szerintem a kérdés felvetés sem jó.
1914-ben és 1939-ben még senki sem tudta, hogy melyik a rossz oldal (ha volt egyátlalán olyan).
Most viszont tudjuk. Bármennyire nem szimpatikus az ukrán nép, szerintem nem jó, ha a szomszédunk lesz egy jelenlegi Oroszország, ahol kiesnek az ablakon azok az emberek, akik nem tetszenek a vezetésnek (meg random börtönbe zárnak embereket, diákokat vegzálnak, stb stb).
29: Igazad van, nem kell szeretni az ukránokat, de egy nagy orosz birodalom nem lesz itt jó se nekünk, se a maradék kárpátaljai magyaroknak sem.
Azért 1939-ben tudta pár reálpolitikus hogy melyik a rossz oldal: lásd Bethlent vagy Telekit (aki később öngyilkos is lett a jugók elárulása után 1941-ben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!