Támogatnád, hogy az állam kötelezze az lakásbérbeadókat, hogy az általa meghatározott bérleti díj nem lehet több, mint a bérlő fizetésének az 50%-a?
Természetesen most legális bérbadásokról van szó. A banki lakáshitelnél a banknak néznie kell az adós jövedelmét, aminek olyan nagynak kell lennie, hogy a havi törlesztő max. a havi fizetés 50%-át vigye el.
Támogatnád, hogy hasonló szabályok vonatkozzanak a lakásbérbeadókra is vagyis vagy találnak magasabb fizetésű bérlőt vagy nem emelhetik az árat csak a bérlő fizetéséhez igazítva.
#29 "Nézd, ahogy korábban írtam itt a szocializmus óta nem volt politikai akarat bérlakások építésére. "
Látom a válaszok nem ingatnak meg a hülyeségedben.
Konkrétan leírtam neked, hogy VOLT bérlakás építési program 2000-től. Azt is leírtam mi lett az eredménye.
#32 Tényleg el sem olvastad ezek szerint a korábbi válaszomat. semmiféle romakérdés nincsen idehozva. Egy szót sem mondtam a romákról.
Bérlakás építésről beszéltem. Volt.
Ezzel a bölcselettel a kevésbé tehetőseket még inkább sikerülne kizárni azok köréből, akik lakást bérelhetnek!
Ha kitűzött célomul tűzöm ki, hogy leadózás után 150 ezer bevételem legyen az albérletből havi szinten, akkor bizonyára fog érdekelni, hogy valakinek csak 250 ezer a havi jövedelme! Nem fog érdekelni, - szerződöm olyannal, akinek marad ugyanannyi az albérlet kifizetését követően, hogy az általad kiagyalt feltételnek megfeleljen! Nem fog érdekelni, hogy ki nem tud megfelelni a te feltételednek!
Lángelme vagy - kérdező!
Nem lenne igazságos, mivel mindenki másképpen keres. Viszont olyat lehetne, hogy például a lakás állapotától függően 3 kategóriára bontva mennyi lehetne.
Nekem full egyszerű és retró 45-ös területű másfél szobás lakásom van, baráti társaságként 3 személyt tudnék kényelmesen elképzelni, 120E-150E között kérnék. (Rezsi nélkül.) De inkább csak 120E. Nincs is értelme többet kérni, mert senki nem jönne. Vagy ha csak a kisszobát adnám ki, akkor egy embernek 30E vagy 40E.
TV-vel és nettel együtt 35E a havi kiadásom a lakásra. Nem lehetne elvárni másoktól sem többet, mégis megteszik.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!