Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy az állam...

Támogatnád, hogy az állam kötelezze az lakásbérbeadókat, hogy az általa meghatározott bérleti díj nem lehet több, mint a bérlő fizetésének az 50%-a?

Figyelt kérdés

Természetesen most legális bérbadásokról van szó. A banki lakáshitelnél a banknak néznie kell az adós jövedelmét, aminek olyan nagynak kell lennie, hogy a havi törlesztő max. a havi fizetés 50%-át vigye el.

Támogatnád, hogy hasonló szabályok vonatkozzanak a lakásbérbeadókra is vagyis vagy találnak magasabb fizetésű bérlőt vagy nem emelhetik az árat csak a bérlő fizetéséhez igazítva.

2023. okt. 10. 10:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Állami bérlakás programot támogatnék, ahol a fiatalok olcsón bérelhetnének lakásokat. Nem pedig mindenféle "családtámogatással" az egekbe felverni az ingatlanárakat, hogy a haverok építőipari cégei meggazdagodjanak.
2023. okt. 10. 12:44
 22/37 anonim ***** válasza:
30%
20: azért, mert akkor rosszul csinálták, még lehet ezt jól is csinálni. Olyan lakbért kell megállapítani, amiből fenntartható az épület, felújítással, javításokkal együtt. Aki nem fizet, azt meg kitenni. Ez is csak politikai akarat kérdése lenne, de az nincs, mert sokkal jobb, ha a haverok gyorsan meggazdagodnak. Erről szól a NER.
2023. okt. 10. 12:46
 23/37 anonim ***** válasza:

Erről szólt az egész 2008-as világválság. Megfűszerezve egy kis CDO-val és CDS-sel

Ha érdekel nézd meg ezt a videót.

https://www.youtube.com/watch?v=kI6Z7Jidq-g

A csajszi konyhanyelven elmagyarázza dolgot. (Én kedvelem a stílusát)

2023. okt. 10. 12:50
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból ki sem adom a lakásom mert így sem éri meg. Gondolom akkor még több üres lakás lenne.
2023. okt. 10. 13:03
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

#20 - Én inkább azt csinálnám, hogy kelljen közel rendes lakbért fizetni (pl szerződéskötéskor a piaci átlag 70-80%-a), viszont ennek egy része egy tartalékszámlára kerül. Ha nem tud fizetni az bérlő, akkor pápá, illetve ha lelakja a lakást, akkor meg a tartalékszámlából megy a helyreállítás (ahogy az elmaradt közműdíjak fedezése is)

Kicsit ilyen "csok-de-ésszel" programnak lenne jó, vagyis a fiatal házasok és élettársi kapcsolatban élők előnyt élveznek, és a megtakarítás mértékétől függ valami extra támogatás is.

Ki lehetne ezt találni úgy, hogy működjön.

2023. okt. 10. 14:20
 26/37 A kérdező kommentje:
Alapvetően én is a bérlakásprogramot támogatnám, viszont azok a semmiből nem nőnek ki.
2023. okt. 10. 18:59
 27/37 anonim ***** válasza:
50%
27) 27% áfa az mióta semmi? felfogni sem lehet hogy mennyi pénz ez éves szinten.
2023. okt. 10. 19:02
 28/37 A kérdező kommentje:
Nézd, ahogy korábban írtam itt a szocializmus óta nem volt politikai akarat bérlakások építésére. Kettő: nem a forráshiányra utaltam ezzel, hanem minden másra. Hely, anyag, ember, stb. Pénz lenne rá, ezt tudjuk, mivel elment a stadionokra.
2023. okt. 10. 19:12
 29/37 anonim ***** válasza:

Egy rahedli bérlakása volt az államnak meg az önkormányzatoknak, csak jó magyar szokás szerint amíg nem dőlt a fejükre, addig egy fillért nem öltek beléjük.

Aztán amikor a rendszerváltás idején már nem lehetett volna halogatni a rendbetételüket, akkor gyorsan átpasszolták az összeset az ottlakó bérlőknek bagóért, akik még boldogok is voltak, hogy vehettek egy nagy rakás sz.rt olcsón.

2023. okt. 10. 19:19
 30/37 A kérdező kommentje:
Ja, ezek tények, 29.
2023. okt. 10. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!