Egy gyereket miért kellene külön felvilágosítani arról, hogy léteznek melegek?
Az iskolai felvilágosítás nagyon elmaradott. Még akkor is fertelem rossz, ha azt mondjuk, hogy csak a heteroszexualitásról szabad beszélni. Túl későn beszélnek adott témákról, túl prűden, túlságosan csak a biológiai következményekről. Had osszam személyes tapasztalataimat, azt hiszem elég aktuális, lévén 2022-ben végeztem a gimnáziumi tanulmányaimmal.
Nálunk a menstruációról először hetedik végén beszéltek, nagyon aktuális volt, eskü(khm, irónia), 14-ből 13-nak már megjött akkorra. Emlékszem, egyik barátnőm volt az első az osztályban, akinek megjött, ráadásul a suliban történt még ötödik őszén. Neki otthon egy kva szót nem beszéltek, amikor megtörtént, bepánikolt, hogy meg fog halni.
Általánosban egy évvel később volt a kettes számú felvilágosítás, szintén nagyon aktuális, ha azt nézzük, hogy 12-től felfelé a kiskorúak már dughatják egymást a törvény szerint. Bejön a védőnő, elmondja, hogy kell védekezni, elmondja, hogy abortusz=rósz, lehetőleg ne szexelj, mert ab. lesz a vége. Tisztán emlékszem felsorolt egy csomó fogamzásgátló módszert, és dumált valami hüvelybe felkenhető krémről, hogy az kinyírja a spermákat, de ő ezt nem ajánlja, mert annyira nem hatékony, meg ami ENNÉL IS NAGYOBB BAJ, hogy 20 percig várni kell az aktus és a felkenés között, ÉS EGY LÁNY NEM VÁRHATJA EL A FIÚTÓL, HOGY 20 PERCET VÁRJON. És ezt egy védőnő mondta 14 éves gyerekeknek.
Biosz órákon meg fullba skippeltük a vonatkozó anyagot.
Gimiben tizedikben (ami nálunk harmadik év volt az előkészítő miatt) bejött az öreg sulis agyturkász néni, kivetített egy ppt-t, szexuális felvilágosítás fantázianév alatt. Egy csomó mindent ki se mert mondani, például azt, hogy pénisz, csak pironkodva közölte, hogy olvassuk el a diáról, majd időt se hagyva átlapozta.
Tizenkettedikben, érettségi előtt pár héttel meg a végzős osztályok DÖK tagjait behívták a tudja a rák hová, a kezükbe lett nyomva egy nagy kartonnyi koton, hogy osszátok szét az osztályotokban, oszt heló.
Holott egy csomó mindenről kéne beszélni a homoszexualitáson kívül is. Mi az a kölcsönös beleegyezés, érzelmi oldala a dolognak, intim higiénia, hogyan előzd meg a zaklatást, mit csinálj, ha zaklattak, erőszak áldozata lettél, hogy ismerd fel a zaklatást. Csak hogy így hirtelen mondjak pár dolgot.
És persze lehet mondani, hogy a "szülő dolga", DE a gyermekvállalás előtt semmi érdemleges szűrő nincs. Lényegében annyi kell, hogy legyen egy termékeny faszi, belelógatja a pucuját egy termékeny nőbe, a kis sperma beúszik a petesejtbe, fejlődik, majd világra jön az utód aztán amennyiben nem nagyon durván veszélyesek a gyerekre nézve, nevelhetik. Nem kell alkalmasnak se lenniük. ÉS tényleg nem is alkalmas minden szülő arra, hogy gyereket neveljen. Ezért kell lehetőséget adni a gyerekeknek arra, hogy megbízgató forrásból (=nem random netes oldalakról, meg egymástól összekukázva) infót szerezzenek az élettel kapcsolatos dolgokról, így a szexualitásról is. Nem mindenkinek beszélnek erről a szülei, nem mindenkinek van internethozzáférése(vagy épp van, de ezekkel a csuda szűrőkkel, vagy épp nem a megbízható helyeken keresgél). Nem fair, hogy hátránya legyen azoknak, akiknek ez a szülőtől nem adatik meg.
"pontosan, jól látod :)"
Akkor már tényleg csak az a kérdés, hogy miért kezdesz ott kommunikációt, ahol te magad 0%-ban látod értelmét. :)
" A kérdezőnek válaszoltam, hozzád a kutya sem szólt."
Ok, ebben ott a pont.
Megjegyzem: én egy harmadik (pontosabban negyedik, ha a kérdezőt is belevesszük) szereplő vagyok, nem én náciztalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!