Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy gyereket miért kellene...

Egy gyereket miért kellene külön felvilágosítani arról, hogy léteznek melegek?

Figyelt kérdés

2023. júl. 17. 01:56
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/169 anonim ***** válasza:
84%
54: Nem, nem derült ki, hogy hány évesekre "volt célozva". De már az elején nyilvánvalóvá tettük, hogy a felvilágosítás alapvetően kamaszkorban szükséges, azelőtt pedig semmilyen (se hetero, se homo) szexualitással nem kell traktálni a gyerekeket.
2023. júl. 18. 09:07
 62/169 anonim ***** válasza:
22%
Az iskolai felvilágositas sz*rt sem ér én mindent kb Netflix sorozatokból tanultam meg
2023. júl. 18. 12:35
 63/169 anonim ***** válasza:
91%
Mivel nem volt fel világítás ezért kiskoromban azt hittem a sz*x fájdalmas mert folyton nyogtek közben lol😂
2023. júl. 18. 12:38
 64/169 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolai felvilágosítás nagyon elmaradott. Még akkor is fertelem rossz, ha azt mondjuk, hogy csak a heteroszexualitásról szabad beszélni. Túl későn beszélnek adott témákról, túl prűden, túlságosan csak a biológiai következményekről. Had osszam személyes tapasztalataimat, azt hiszem elég aktuális, lévén 2022-ben végeztem a gimnáziumi tanulmányaimmal.

Nálunk a menstruációról először hetedik végén beszéltek, nagyon aktuális volt, eskü(khm, irónia), 14-ből 13-nak már megjött akkorra. Emlékszem, egyik barátnőm volt az első az osztályban, akinek megjött, ráadásul a suliban történt még ötödik őszén. Neki otthon egy kva szót nem beszéltek, amikor megtörtént, bepánikolt, hogy meg fog halni.

Általánosban egy évvel később volt a kettes számú felvilágosítás, szintén nagyon aktuális, ha azt nézzük, hogy 12-től felfelé a kiskorúak már dughatják egymást a törvény szerint. Bejön a védőnő, elmondja, hogy kell védekezni, elmondja, hogy abortusz=rósz, lehetőleg ne szexelj, mert ab. lesz a vége. Tisztán emlékszem felsorolt egy csomó fogamzásgátló módszert, és dumált valami hüvelybe felkenhető krémről, hogy az kinyírja a spermákat, de ő ezt nem ajánlja, mert annyira nem hatékony, meg ami ENNÉL IS NAGYOBB BAJ, hogy 20 percig várni kell az aktus és a felkenés között, ÉS EGY LÁNY NEM VÁRHATJA EL A FIÚTÓL, HOGY 20 PERCET VÁRJON. És ezt egy védőnő mondta 14 éves gyerekeknek.

Biosz órákon meg fullba skippeltük a vonatkozó anyagot.

Gimiben tizedikben (ami nálunk harmadik év volt az előkészítő miatt) bejött az öreg sulis agyturkász néni, kivetített egy ppt-t, szexuális felvilágosítás fantázianév alatt. Egy csomó mindent ki se mert mondani, például azt, hogy pénisz, csak pironkodva közölte, hogy olvassuk el a diáról, majd időt se hagyva átlapozta.

Tizenkettedikben, érettségi előtt pár héttel meg a végzős osztályok DÖK tagjait behívták a tudja a rák hová, a kezükbe lett nyomva egy nagy kartonnyi koton, hogy osszátok szét az osztályotokban, oszt heló.

Holott egy csomó mindenről kéne beszélni a homoszexualitáson kívül is. Mi az a kölcsönös beleegyezés, érzelmi oldala a dolognak, intim higiénia, hogyan előzd meg a zaklatást, mit csinálj, ha zaklattak, erőszak áldozata lettél, hogy ismerd fel a zaklatást. Csak hogy így hirtelen mondjak pár dolgot.

És persze lehet mondani, hogy a "szülő dolga", DE a gyermekvállalás előtt semmi érdemleges szűrő nincs. Lényegében annyi kell, hogy legyen egy termékeny faszi, belelógatja a pucuját egy termékeny nőbe, a kis sperma beúszik a petesejtbe, fejlődik, majd világra jön az utód aztán amennyiben nem nagyon durván veszélyesek a gyerekre nézve, nevelhetik. Nem kell alkalmasnak se lenniük. ÉS tényleg nem is alkalmas minden szülő arra, hogy gyereket neveljen. Ezért kell lehetőséget adni a gyerekeknek arra, hogy megbízgató forrásból (=nem random netes oldalakról, meg egymástól összekukázva) infót szerezzenek az élettel kapcsolatos dolgokról, így a szexualitásról is. Nem mindenkinek beszélnek erről a szülei, nem mindenkinek van internethozzáférése(vagy épp van, de ezekkel a csuda szűrőkkel, vagy épp nem a megbízható helyeken keresgél). Nem fair, hogy hátránya legyen azoknak, akiknek ez a szülőtől nem adatik meg.

2023. júl. 18. 14:47
 65/169 anonim ***** válasza:
82%
Kérlek ne OFFoljátok szét a témát, a kérdező már kifejtette, hogy a kérdést úgy értette, hogy Steiner Kristóf miért nem tüntet nyíltan a Drag Queen-ek ellen. ;)
2023. júl. 18. 15:41
 66/169 anonim ***** válasza:
32%
Kicsit túl van gondolva ez az egész. Általános ötödikben már nálunk mindenki tudta, hogy léteznek melegek és leszbikusok, felvilágosítás nélkül (elég volt hozzá egy okosteló, internettel). Nyolcadikra már páran túlestünk az első orálon, hetero alapon.
2023. júl. 18. 23:49
 67/169 Waff ***** válasza:
0%
Az a baj hogy abból indulunk ki hogy a melegek, transzok, pedofilok, lezbikusok,nekrofilok stb stb, "annak születtek". Senki sem születik sem melegnek, sem transznak, sem pedofílnak, sem betörőnek, sem gyilkosnsk....stb stb. Ezek bizony mind útközben ragadnak ránk...hogy kire hogyan, milyen hatások miatt...fogalmunk sincs. De az biztos h minden ember lelke egészséges születésekor. A fertőt, betegséget, eltévedt életutakat ünnepelni, reklámozni, mitöbb a gyerekek elé vinni...ez maga az őrület.
2023. júl. 19. 06:52
 68/169 anonim ***** válasza:
100%

"pontosan, jól látod :)"

Akkor már tényleg csak az a kérdés, hogy miért kezdesz ott kommunikációt, ahol te magad 0%-ban látod értelmét. :)

2023. júl. 19. 10:00
 69/169 Waff ***** válasza:
25%
Nem veled kezdtem kommunikációt, ne áltasd magad. A kérdezőnek válaszoltam, hozzád a kutya sem szólt. Te jöttél a "náczi" dumával, holott senki sem kérdezett.
2023. júl. 19. 10:11
 70/169 anonim ***** válasza:
100%

" A kérdezőnek válaszoltam, hozzád a kutya sem szólt."

Ok, ebben ott a pont.

Megjegyzem: én egy harmadik (pontosabban negyedik, ha a kérdezőt is belevesszük) szereplő vagyok, nem én náciztalak.

2023. júl. 19. 10:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!