Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Feminista embertársam, hány...

Feminista embertársam, hány férfit sikerült már meggyőznöd a saját ideológiádról?

Figyelt kérdés

2023. máj. 27. 12:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

De miket mondtak nektek arra?

Én pl. környezetvédő vagyok, és ha arról elkezdek valakivel beszélni akkor az frankón megy. Általában nem értenek mindenben egyet, de számos dologban igen! Meg legalább megismerjük egymás érveit, nézetét!... :)

2023. jún. 4. 18:03
 22/65 anonim ***** válasza:
82%
Én pl ilyen választ kaptam egy "értelmiségi" férftól a szexuális zaklatás témájában, "hogyha valóban ilyen durva lenne a helyzet, akkor többen beszélnének róla", miközben éppen a saját tapasztalatomat mondtam el, ezzel kb azt mondva, hogy biztos nem igaz amit mondok. De a női egészségüggyel kapcsolatban a gyerekvállalás témáján keresztül egy csomó olyan hiteltelenítő választ kaptam, ami kb teljesen ignorálja az én saját élményeimet és tapasztalatomat, mindössze annyival, hogy "az biztos nem úgy van", bármiféle érv nélkül. Biztos nincs úgy...
2023. jún. 4. 18:10
 23/65 A kérdező kommentje:

Kedves 22-es, szerintem azt a személyt nem érdekelte a te témád sajnos.

Simán lehet, hogy korábban negatív tapasztalatai voltak magukat feministáknak mondó nőkkel. Ezért már ''csukva tartja az ajtót''.

2023. jún. 4. 20:57
 24/65 anonim ***** válasza:
89%
#23 szerintem ez simán intelligencia kérdése. Annak a jelentkezőnek meg éppen nem volt. Mert ez nem mentség. Ha valaki egy traumatikus tapasztalatot oszt meg, arra nem mondod azt, hogy biztos nem is úgy volt, mert akkor beszélnének róla. Egy olyannak, aki éppen róla beszél, és megosztja a saját történetét.
2023. jún. 4. 22:55
 25/65 A kérdező kommentje:

24-es, teljesen egyetértünk ebben... Magam sem mondhattam volna jobban.

Másrészt, az ahogyan megosztja az ember a problémáját, az nagyon sokat számít.

Nekem például, van egy mentális problémám, amivel küszködök. De ez nem jogosít fel engem arra, hogy bárkinek, vagy bármikor, vagy bármilyen helyzetben felhozzam azt, azért mert ,,Éppen ez van most a szívemen!''. Szükséges és illendő tekintettel lenni a másik emberre is. Így működik a világ.

Ezt örülnék, ha ti feministák megértenétek és elfogadnátok.

2023. jún. 8. 22:51
 26/65 A kérdező kommentje:
És ez szintén intelligencia kérdése. Emellett ráadásul érzelmi intelligencia kérdése is.
2023. jún. 8. 22:53
 27/65 anonim ***** válasza:
82%
az enyém egy olyan helyzetben volt, amikor a nők elleni erőszak került szóba, a saját tapasztalatom pedig pont odaillett, magamtól nem hozom fel boldog-boldogtalannak.
2023. jún. 9. 09:20
 28/65 anonim ***** válasza:
40%

1.: "Sosem próbáltam meggyőzni senkit, csak elmondom, ha téved vagy nem ért valamit."

Mert ugye csak az lehetséges, hogy aki nem ért veled egyet, az vagy téved vagy nem ért valamit (ami egyébként ugyanaz). Az fel sem merül a kis kobakodban, hogy esetleg te vagy az, aki téved, nem, hiszen a Mérő Vera megmondta, hogy patriarchátus van, akkor az onnantól igaz. :D

2023. jún. 9. 20:08
 29/65 anonim ***** válasza:
48%
#28 nem hiszem hogy az egyenlő jogok, fizetés, esélyek olyan radikális nézet lenne, amiben a nem adjuk, az érthető és jó válasz lenne.
2023. jún. 9. 20:58
 30/65 anonim ***** válasza:
33%
Az is sokat elmond valakiről, hogy szerinte aki nem az ő ideológiáját követi, az csak egy kőbunkó ősember lehet. Ezeknek a válaszolóknak inkább magukon kellene elgondolkozni.
2023. jún. 9. 22:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!