A közoktatás ezentúl a nyári ingyen tábort/gyermek gondozást is elláthatja?
Olvasgattam a státusztörvényt és van egy nagyon jó része. Sokan ugyan szidják, de még nem tudni mi lesz benne. Van egy rész ami nagyon tetszik, mint szülő. Meghosszabbíthatják a tanévet julius 15-ig. Utána 15 napra berendelhetik a pedagóust. Gondolom ez a táboroztatás a 15 nap. A felemelt bérükben benne lesz az is. Ez nagyon jó lenne nekünk szülőknek, hisz így nem kellene kisebb vagyonokat táborra költeni és értelmes társaságban kupálódna a gyerek
A tanév jul 15-ig pedig gondolom nem száraz természettudományok biflázásából állna, hanem "Honvédelem" tantárgy kereteinek gyakorlásából. Olyan lenne, mint egy hagyományőrző tábor. Oktatnák az íjjászatot vagy amit éppen egy táborozáson lenne. Fizika, kémia órán elmesélik milyen deformációk, erőhatások érik az nyilat, íjjat, milyen pályát ér a lövedék, közegelhajlás stb szupcsi lenne és mindez nem terhelné a szülő zsebét, mert a közoktatás keretein belül lenne.
Jól értem?
49
Ezzel most a postásokat akarod lealacsonyítani?
Képzeld a postás az aki télen nyáron fagyban kánikulában kiviszi a tanárnak az internet tv telefon áram víz gáz csekkeket hogy betudja fizetni mert még nem jutott el sok tanár az e-számla fogalmához
51
Én elhiszem, hogy a postás állás is szopó, de akkor legyen a tanárnak is szar?
Lealacsonyítás?
Viszonyítás kérdése.
Egy átlagos fiatal és középkorú tanár képes lenne elvégezni egy postás munkáját.
Egy átlagos postás nem lenne képes elvégezni egy tanár munkáját.
.
Mi kell a postás állás betöltéséhez?
8 általános, max érettségi, meg egy erkölcsi bizonyítvány, meg hogy tudj gyalogolni/biciklizni/robogózni és, ne ess össze 50 fokban, ne fázz meg -15 fokban, vagy esős időben.
A tanároknak diplomája van, általában több is.
Ja és menjél tanárnak, ha a postás élet szar.
"a postás az aki télen nyáron fagyban kánikulában kiviszi a tanárnak az internet tv telefon áram víz gáz csekkeket"
És aztán hazamegy és élvezi a szabadidejét, nem úgy, mint a tanár, akiről csak azt hiszik sokan, hogy akkor kezdődik a munkaideje, amikor belép az iskola kapuján reggel és addig tart, amíg ki nem lép rajta.
"hogy betudja fizetni mert még nem jutott el sok tanár az e-számla fogalmához"
1. Az ilyenek adnak munkát a postásoknak. Baj?
2. Nem tudhatod, hogy miért kérik papíron a számlát.
A gyerekek biztos rajongani fognak ezért, hogy 40 fokban is katonai táborban legyenek betenírozva az iskolába.
Meg biztosan a dolgozni vágyó középiskolásoknak is nagyon tetszeni fog a fideszék agyszüleménye, hogy ahelyett hogy dolgoznának és pénzt kereshetnének, július 15-én is bent az iskolában kell rohadniuk a honvédelemről tanulva.
Mi ez a nyári honvédelem-gondolat?
Ez ugyanolyan választható tantárgy lesz, mint pl. a sakk, ami csak abban az iskolában lesz a tananyag része (és ott sem nyáron, hanem év közben), amelyik beleveszi a pedagógiai programjába.
Akkor sem oké, hogy július 15-ig lehetne a tanév. Még ha csak sakkozni is kell.
A kisgyerekeknek pihenniük kell, a serdülők is pihenjenek már olyankor, a tinik meg menjenek pénzt keresni.
Meg a tanárok is szabadságoljanak július közepén.
"Akkor sem oké, hogy július 15-ig lehetne a tanév. Még ha csak sakkozni is kell."
De sakkozni sem nyáron kell, épp ezt mondom: amelyik iskolának benne van a pedagógiai programjában, annak szeptemberől vannak sakkórái, nem csak a tanév végén (bármikor van is a tanév vége).
..."amelyik iskolának benne van a pedagógiai programjában, annak szeptemberől vannak sakkórái,..."
A pedagógiai program miatt sem kell aggódni többé, ha a státusztörvényt bevezetik. Hiszen szerepel benne, hogy minden intézmény ugyanazt a ped. programot kell, hogy alkalmazza.
"minden intézmény ugyanazt a ped. programot kell, hogy alkalmazza"
Én nem így tudom, hanem úgy, hogy a KLIK fogja összeállítani, nem az iskola. De attól még lehet, hogy valamennyire lesznek különbségek az egyes iskolák, vagy legalábbis az egyes tankerületek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!