A közoktatás ezentúl a nyári ingyen tábort/gyermek gondozást is elláthatja?
Olvasgattam a státusztörvényt és van egy nagyon jó része. Sokan ugyan szidják, de még nem tudni mi lesz benne. Van egy rész ami nagyon tetszik, mint szülő. Meghosszabbíthatják a tanévet julius 15-ig. Utána 15 napra berendelhetik a pedagóust. Gondolom ez a táboroztatás a 15 nap. A felemelt bérükben benne lesz az is. Ez nagyon jó lenne nekünk szülőknek, hisz így nem kellene kisebb vagyonokat táborra költeni és értelmes társaságban kupálódna a gyerek
A tanév jul 15-ig pedig gondolom nem száraz természettudományok biflázásából állna, hanem "Honvédelem" tantárgy kereteinek gyakorlásából. Olyan lenne, mint egy hagyományőrző tábor. Oktatnák az íjjászatot vagy amit éppen egy táborozáson lenne. Fizika, kémia órán elmesélik milyen deformációk, erőhatások érik az nyilat, íjjat, milyen pályát ér a lövedék, közegelhajlás stb szupcsi lenne és mindez nem terhelné a szülő zsebét, mert a közoktatás keretein belül lenne.
Jól értem?
Ha jul 30-ig lenne tanítás + tábor, akkor is jól jönnének ki a pedagógusok, hiszen aug 1-20-ig van 3.5 hét amennyi minden dolgozónak van. De ha csak a téli szünet 3 hét + tavaszi+ őszit vesszük, azzal is kijön egy rendes munkás szabadsága
Én postás vagyok és nem kapok annyit mint egy pedagógus, de jóval többet dolgozok. Erre mit léptek?
"És akkor már valóban csak annyi szabadságuk lenne, mint a többi dolgozónak, de már legalább pénzük is lenne"
Imádni valóak ezek a beképzelt szövegek olyanoktól akik tanári munkát csak onnan ismerik, hogy voltak diákok.
"A közoktatás ezentúl a nyári ingyen tábort/gyermek gondozást is elláthatja?"
Hát ha te rábízod a képzeletben létező tanárokra a gyereked akkor akár eddig is csinálhattad volna. Szépen elérik az új törvénnyel, hogy még többen és még gyorsabban lépjenek le. Így nem a nyári szüneten jár majd a szülők esze hanem azon, hogy mit kezdjenek a gyerekkel év közben.
Kérdező, dehogy emelik fel a bért 800 ezerre!
Majd ha nem engedik el szabadságra a pedagógust, nem hogy ingyen tábor nem lesz neked, de még tanév közbeni tanítás sem.
Szomorú, hogy az emberek egy része nem látja át össtefüggéseiben ezt az egészet, csak kiemel egy pontot, ami neki hej de jó lenne.
Tudod a pedagógus is ember ám, bármilyen hihetetlen.
15, autóiparinál, lehet. De én nem autóiparban vagyok:D
Vagy autóiparon kívül már nincs is multi?:D
ma 15:40
Tudod, hogy hány szabadnapot vesz ki év közben egy tanár?
Ismerőseim egészen pontosan nullát.
Mert így is mennek versenyre,osztálykirándulásra, tanulmányi kirándulásra, betegállományba, stb., amikor helyettesíteni kell őket és ilyenkor (még ilyenkor is) vannak olyan kollégák, akik felvetik a helyettesítettek, hogy miattuk kell dolgozni.
"Ha jul 30-ig lenne tanítás + tábor, akkor is jól jönnének ki a pedagógusok, hiszen aug 1-20-ig van 3.5 hét amennyi minden dolgozónak van."
13 MUNKAnap van a aug 1 és 20 között.
"De ha csak a téli szünet 3 hét"
Mondj két dátumot és kiszámolom, hogy az a három hét inkább másfél hét.
Most éppen lehet, hogy volt két hét is, de ha 14 napot veszünk, az nem 14, hanem inkább 10 azaz tíz MUNKAnap napnak felel meg.
"Én postás vagyok és nem kapok annyit mint egy pedagógus, de jóval többet dolgozok. Erre mit léptek?"
Én meg a római pápa vagyok gyermekem, és egy nap szabadidőm sincs.
"mádni valóak ezek a beképzelt szövegek olyanoktól akik tanári munkát csak onnan ismerik, hogy voltak diákok."
Én pedagógus vagyok, Nem csinálunk semmit. Egy mestertanár annyit nem tud megcsinálni, hogy összeírja a gyerekeit ki mikor mehet hata napköziből. Nem ismerik a számítógépet. Csak az alt+ctr+del billentyű kombinációt tudják, de ha foprdítva tette vissza a takarítás után, akkor már azt sem tudja beütni. Csak egyféle anyagból képesek tanítani. Bemegy délbe és hazamegy 15:30-kor vagy bemegy 8-ra de délben már elhúz. Tudnák mesélni....
15, 16
Én autóipari multinál dolgozom és nem stresszes. Ezenfelül tüntetések sem voltak nálunk.
Megcsinálom a dolgomat ahogyan tudom és ha lejárt a munkaidő vagy kicsit utána hazamegyek és onnantól nem foglalkozok vele. De én rugalmas munkarendben vagyok így ha néha napján kicsit tovább bent maradok az kompenzálva van pénzben vagy csúszóban.
Közben látom és hallom miket csinálnak a tanár ismerőseim... Egyrészről én már rég pihenek otthon mikor ők még otthon is dolgoznak. Másrészről pedig amiket a diákoktól el kell viselni és amilyen szituációk előfordulnak ....
Sok szülőnek rettentően szégyellnie kéne magát, hogy mennyire képtelen gyereket nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!