A közoktatás ezentúl a nyári ingyen tábort/gyermek gondozást is elláthatja?
Olvasgattam a státusztörvényt és van egy nagyon jó része. Sokan ugyan szidják, de még nem tudni mi lesz benne. Van egy rész ami nagyon tetszik, mint szülő. Meghosszabbíthatják a tanévet julius 15-ig. Utána 15 napra berendelhetik a pedagóust. Gondolom ez a táboroztatás a 15 nap. A felemelt bérükben benne lesz az is. Ez nagyon jó lenne nekünk szülőknek, hisz így nem kellene kisebb vagyonokat táborra költeni és értelmes társaságban kupálódna a gyerek
A tanév jul 15-ig pedig gondolom nem száraz természettudományok biflázásából állna, hanem "Honvédelem" tantárgy kereteinek gyakorlásából. Olyan lenne, mint egy hagyományőrző tábor. Oktatnák az íjjászatot vagy amit éppen egy táborozáson lenne. Fizika, kémia órán elmesélik milyen deformációk, erőhatások érik az nyilat, íjjat, milyen pályát ér a lövedék, közegelhajlás stb szupcsi lenne és mindez nem terhelné a szülő zsebét, mert a közoktatás keretein belül lenne.
Jól értem?
"pedagógus vagyok"
"tudnák meéslni"
"Nem ismerik a számítógépet. Csak az alt+ctr+del billentyű kombinációt tudják, "
Hány évesek ezek a tanárok?
Felteszem már szépen nyugdíj környékén vagy akár nyugdíjból vissza hívottak.
Na látod és pont ez mutatja a problémát. Nincs utánpótlás!! Akik pedig vannak azok is mennek el. Attól pedig ne várjunk sokat akik féllábbal a sírban vannak már.
Lehet nyugdíjból visszamentél tanítani vagy nyugdíj felé vagy már de vannak akik rendesen dolgoznak még. Lennének többen is ha a fizetés figyelembe venné, hogy diplomás emberekről beszélünk és hogy mennyire fontos munkakör az ország, az emberek és úgy minden szempontjából.
"Felteszem már szépen nyugdíj környékén vagy akár nyugdíjból vissza hívottak."
A nyugdíj közeliektől elvárható, hogy megtanulják, a visszahívott nyuggereknek így örülnek.
25
Nettó 300 felett keresek és mint írtam rugalmas munkarendben.
Mert mi olyan hihetetlen írtam?
Nem operátori munkarendben dolgozom. De ők sem szakadnak meg. A teljesítményt pedig sokszor nem rajtuk lehet számon kérni hanem a gépeken.
Technikusi szinten is maximum a nagyon rossz napokon és az elvetemülten lelkiismeretesen dolgozók szakadnak maximum meg. Rajtuk sem nagyon szoktak számon kérni semmit. Van aki a gépeket javítja és elég bénán dolgozik, nem egyszer inkább elrontotta a gépeket csak még jobban. Még mindig ott dolgozik.
Operátorok is nem egy terméket tettek tönkre ügyetlenkedéssel (bár ahány termék megfordul a kezük alatt nagy az esélye, hogy egyet egyet elejtenek) és őket sem rúgták ki pedig nem olcsó cuccokat gyártunk.
Volt akit kirúgtak de ott már komoly problémák voltak az illető viselkedésében.
Itt próbálják beállítani ezt az egészet egyesek úgy, mintha valami daráló lenne ahol minden nap tökéletesen kell dolgozni vagy kirúgnak és meg kell szakadni pedig nem. Nálunk és ahol eddig dolgoztam ott legalábbis nem.
Dolgozni kell. De legalább annyira dolgozik egy tanár is, legalábbis akiket én ismerek.
19. Úgy vagy te pedagógus, ahogy én köztársasági elnök!😀
Ha mégis az lennél, hogy nem sül le az arcodról a bőr?
Aki írta hogy agyon vannak terhelve
A fenéket vannak
Ha agyon lennének terhelve nem lenne idejük plázazni bulikázni megdoncsizni kondizni stb
Ne beszéljünk már hülyeségelet
Tüntetésre is azért járnak a tinik hogy addig se kelljen iskolapadba ülniük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!