A kormány el fogja törölni a pedagógusok közalkalmazotti státuszát, és egy másik jogi státuszt vezet be. Milyen hátrányai vagy előnyei lesznek ennek a változásnak a tanárok számára?
"Tudod jól, hogy ha megverned a gyerkeket, es egész nap semmit nem csinálnál, akkor sem rúgnának ki."
Tudom jól, hogy ha a tanár csak kicsit is felemeli a hangját akkor jönnek a szülők vasvillákkal és fáklyákkal már és perelik be a tanár meg reklamálnak az igazgatónál.
Nem egy olyan eset volt amikor a szülő kitalált dolgokkal rágalmazta és jelentet fel a tanár.
De olyan eset is volt, hogy ment be a szülő reklamálni az igazgatónak mert a tanár volt olyan szörnyeteg és a fegyelmezhetetlen osztályban felmerte emelni a hangját.
" nincs lehetőségük magániskolára, "
Akkor ne vidd iskolába a gyereked ha ennyire rosszak ott a tanárok és nincs lehetőség magániskolára. Lassan úgyis csak a magánsuli és a nem tanulás között lehet majd választani.
"EZÉRT sz@r a magyar oktatás, egészségügy, nem a fizetés miatt!"
Rengeteg oka van annak, hogy miért rossz. Tüntetnek is miattuk.
De tudod, ha lenne egy rendes fizetés akkor nem az lenne a default eset, hogy az órát vagy megtartja a nyugdíjas Pali bácsi vagy nem lesz óra.
Rendes fizetés esetén (és rendszer) esetén lenne elég tanár az iskolákban és azon kívül is, hogy ha valamelyik tanárral nincs megelégedve az iskola akkor könnyedén tudjon helyette jobbat keríteni (minőség ellenőrzés).
Egészségügy esetén is nem egyszer találkoztam már azzal, hogy azért kellett hónapokat várni egy vizsgálatra mert nem kapott pénzt a kórház így csak napi pár vizsgálatot végeztek el.
Egyébként az a hatalmas probléma, hogy egyáltalán nem látnak bele a szülők a tanárok munkájába és most nem arra gondolok, hogy mennyit is dolgoznak.
Nekem is van olyan emlékem amikor teljesen hülyeséget csinált a tanárom és megharagudtam rá. Most már vissza gondolva lehet, hogy némi tekintélyét próbálta megtartani, hogy tudjon kicsit fegyelmezni. Mert egyáltalán nem könnyű 10-30 gyereket fegyelmezetten tartani az órán és itt előre sem árt gondolkodni mert nagyon könnyedén szét eshet még az a kicsi fegyelem is amit sikerült összehozni akkor pedig pillanatok alatt kialakulhatnak olyan esetek amikor az egyik gyerek neki esik a másiknak és véresre veri a másik fejét egy pillanat alatt.
Ez pedig nem a tanár hibája. Amikor a szülő helyesli, hogy ha valaki beszól a gyerekének akkor az a megoldás, hogy ha agyonveri a másikat. (szintén valós eset)
Ott vannak azok a gyerekek is akik teljesen nyilvánvalóan betegek de a szülő retteg attól, hogy szembenézzen vele ezért inkább nem vesz tudomást az egészről. Aztán szintén a tanárt és a többi diákot szívatja.
Az a baj, hogy belesem gondolsz és fogalmad sincs, hogy milyen lehet órát tartani egy normális osztályban ahol rendes szülők gyerekei vannak az iskolában vagy milyen lehet tanítani egy olyan iskolában ahol az elhanyagolt gyerekek és beteg gyerekek vannak.
Temérdek leírás van amiből szinte az látszik, hogy ti az egész tanításra úgy tekintettek mint valami gyártási munkára. Bemegy a tanár robot és a gyerek robotoknak le kell adnia az anyagot majd kész.
DE itt nem robotokról és nem egy gyárról beszélünk. Emberekkel foglalkozni pedig nem olyan egyszerű amit a hozzád hasonlók pedig még a háttérből még ha bele sem gondoltok de nehezítettek.
Az egész oktatásban az egyik ami nagyon romlik az a gyerek. Egyáltalán nem érdekli őket semmi és egyre több és több az olyan gyerek akiket túlhajszolnak a szülők és nem figyelnek rájuk, nem foglalkoznak velük,.... erre még rájön a szülők tanár ellenes hozzá állása és egyből kapsz több 100 olyan diákot akiknél bármit csinálhatsz akkor is "lámpán fog lógni".
Idéznélek mert ide passzol:
"Gatulálok! Önkritika sincs."
"Aki közületek nyavajog a fizetés miatt, de nem megy el jobban fizető állásba, az rohadtul nem a hivatástudat miatt nem megy, hanem alkalmatlan mindenre, és a versenyszférában egy perc alatt rúgnák ki ilyen munkamorállal."
Ez sem igaz. Csak megint egyáltalán nem látsz bele az egészbe de így is rengeteget írtam már így ezt már nem kezdem el részletezni.
#61 Eddig sem csináltatok túl sokat, nem lesz nagy változás...
#62 "Tudom jól, hogy ha a tanár csak kicsit is felemeli a hangját akkor jönnek a szülők vasvillákkal és fáklyákkal már és perelik be a tanár meg reklamálnak az igazgatónál."
Aztán mi történik? Semmi! Kapjátok a fizetésemelést, mintha megérdemelnétek.
Remélem, az új bérmodell végre változtat ezen, és már nem fogja megérni mereszteni a s3ggeteket.
#65 Látom, ti nem fogtátok fel,hogy a láblógatásnak vége! A covid alatti és utáni "teljesítményetek" erősen elgondolkodtatta a szülőket, hogy megis mi a francért érdemelnétek még fizetésemelést is ezek után? Fetrengjetek nyugodtan tovább! Részünkről a toleranciának vége.
Kezdjetek el dolgozni!
Mert TI tudjátok mennyit dolgozik egy tanár....
Eddig miért nem mentettek akkor magán iskolába? Úgy is azt akarjátok, hogy már csak az legyen.
#67 Nos, a covid óta a szülők 99%-a pontosan tudja, hogy semennyit nem dolgoznak.
Menj át te magániskolába, ott majd többet keresel. Feltéve, ha dolgozol. Ha nem, akkor kivágnak, mint macskát sz@rni.
Államiban pedig lesz teljesítmény alapú beremelés, ugyhogy nézegesd a raktáros álláshirdetéseket szorgalmasan! Talán arra alkalmas leszel, de a közmunka mindig ott lesz nektek...
Köszönöm én pont mérnök vagyok.
Csak az a különbség kettőnk közül, hogy én nem 0 információ alapján alkotok véleményt mások munkájáról.
#69 Akkor meg miert is pofázol a tanárok rettentő munkájáról?
Nos, és tanárként végeztem 20+ éve, azert hagytam el a pályát, mert ugyanez volt a probléma akkor is. Lusta, szanalmas, gerinctelen banda volt már akkor is az iskolákban, és aki nem idomult ehhez, azt letaposták lehetőleg a tanítványain keresztül. Szerencsére a gyerekek nem hülyék.
Mellesleg 2 iskolás gyerekünk van, a szülői oldallal is tisztában vagyok.
Akkor most ki alkotott véleményt 0 információ alapján?
Ki az, aki itt védi a naplopókat?
Ki akar fizetesemelést adni azoknak, akik konkrétan rombolják a társadalmat?
Mert belelátok a tanárok munkájába így egyáltalán nem 0 az információm azzal szemben aki azt hazudja, hogy tanár volt.
Rengetegszer találkozok azzal, hogy valaki más munkakörét szidja közben halvány fogalma sincs arról, hogy mennyi munkája van a másiknak.
Velem is megesett már, hogy közölték velem, hogy milyen egyszerű a munkám csak ezt meg azt kell csinálni. Nekik pedig mennyivel többet. A munkám nagy részébe belesem látott amit pedig látott ott sem gondolt bele, hogy nekem ott jóval többet kell csinálnom mint ahogyan azt ő gondolja.
Aztán még ezek mellett látom, hogy a tanárok mennyit dolgoznak, olyankor is amikor én már rég pihenek.
A két iskolás gyereked magániskolában van?
"Ki az, aki itt védi a naplopókat?
Ki akar fizetesemelést adni azoknak, akik konkrétan rombolják a társadalmat?"
Én nem védelek és nem akarok fizetés emelést adni neked. Nem tudom kiről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!