Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány el fogja törölni a...

A kormány el fogja törölni a pedagógusok közalkalmazotti státuszát, és egy másik jogi státuszt vezet be. Milyen hátrányai vagy előnyei lesznek ennek a változásnak a tanárok számára?

Figyelt kérdés
Ismerek tanárokat akik 20-30 év tanítás után elmentek külföldre dolgozni. Például szállodába takarítani vagy műkörmösnek. Úgy érzik, hogy nagyon megbecsülik őket. Elégedettek és nem akarnak visszajönni.

2023. márc. 30. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
77%
Öreg, fuss neki a válaszomnak még egyszer.
2023. ápr. 2. 22:50
 42/80 anonim ***** válasza:
34%

#40 "Akkor elmagyaráznád, hogy a vidéki iskolák miért a frontális oktatást (hogy tovább menjek a tankönyv oldalszám megadásával önálló feldolgozás módszerét) alkalmazzák általános iskola felső tagozatán? A frontális oktatás 50 éve elavult módszer..."

Ez hülyeség.

Egyrészt nem általánosíthatsz, mert minden iskola minden tanára másképpen tanít, másrészt meg a frontális oktatás nem elavult módszer. Csak nem szabad kizárólag frontális oktatást használni. Azonban a jó tanár pontosan tudja hogy mikor van szükség a frontális oktatásra, mikor másféle módszerrel lehet az ismereteket átadni a diákoknak. A nagyon divatos módszerek gyakran csak kirakatban működnek. A szupernek tartott projekt módszerhez az kell, hogy a projekt lépéseinél ne hiányozzanak a diákok és hajlandóak legyenek egymással megfelelően dolgozni. A többi nagyon modern oktatási módszer is mindig korlátozottan alkalmazható. Már gyakorló tanárként jártam egyetemre ahol nekünk is mutattak olyan mintaórát videón példaképpen, amiről saját tapasztalataim alapján azonnal tudtam egy csomó problémát felhozni és egyértelmű volt, hogy állandó jelleggel nem működőképes, csak 1-1 bemutató óráig amire jó előre készültek a diákok is.

És ha most kezdenéd a szokásos szöveget, hogy én milyen maradi vagyok stb. jó előre szólok, hogy mivel kémiát is tanítok pont az én óráim azok amik tele vannak csoportmunkával, páros feladattal, játékos tanulással, IKT eszközök használatával, kísérletekkel is. Ahogy sok benne a frontális oktatás IS, mivel az új anyagot nem mindenből tudod úgy bemutatni a diákoknak, hogy azt meg is értsék másféle módszerrel ennyire rövid idő alatt amire az oktatásban lehetőségük van.

"Bhóckodás? A differenciált oktatás 20 éves is ELVÁRÁS volt, nem bohóckodás. Bohóckodj inkább valahol máshol te is..."

A szövegértéssel gondjaid vannak, az egyértelmű. Különben felfogtad volna, hogy éppen negatívumként mondta a FŐNÖKE megjegyzését AKI mondta azt az ő eltérő tanítására, hogy bohóckodás. De hát ezt hozza ha valaki csak mocskolódni akar és nem figyelni arra mit mond a másik.

"Amikor a gyerekem ped.szakszolgálat által hivatalos értékelésen magasan átlag feletti képességű, 114-es IQ-val rendelkezik, a 6 osztályos gimibe 46 pontos matekot, és 48 pontos magyart írt, de az iskolában bukásra áll matematikából?"

Látva milyen a szülője, sokban érthetővé is válik miért is van így.

Tudod az iskola nem játszótér, nem csak úgy valamit kell alkotni, mint a homokozóban, hogy a legügyesebbet majd megtapsolják, közben meg nem számít mit is csinált. Nekem is vannak rendkívül intelligens, okos diákjaim akik közben arra nem képesek, hogy elolvassák és megértsék a feladatot. A gyengébb képességű gyerek ezért ír jobb dolgozatot, szerez több pontszámot, mert ő odafigyel arra mi a kérdés. A nagyon okos diákjaim egyike olyan okosnak képzelte magát, hogy amikor nem illett a válasza a dolgozat kérdéséhez akkor lazán átírta a témazárót és megváltoztatta a kérdést. Ahelyett hogy arra válaszolt volna amire kell. Aztán meg a szülő nem érti, hogy az ő okos fiacskája miért is nem kapott jobb jegyet?

Pont emiatt van a kettős felvételi rendszerünk, mert más az amikor valaki okos, tehetséges, meg más az amikor a kiadott feladatokat tudja teljesíteni. Így van biztosítva, hogy aki iskolarendszerű oktatásban nem tud jó eredményeket felmutatni annak is legyen lehetősége a képességei szerint tovább haladni.

Ahelyett hogy alapból a tanárokat tartod hülyének inkább gondolkodj el azon, hogy ezt a mentalitást viszi tőled a gyereked is az iskolába és te vagy az egyik oka annak, hogy ott nem fog tudni megfelelőn szerepelni! Hiszen tőled tanulta, hogy a tanár a hülye és nem ő - ebből következően úgy helyes ahogy ő gondolja, úgy kell csinálni ahogyan ő akarja és nem ahogy a tanára.

"Milyen fura, hogy az iskolai tanár osztogatja az egyeseket arra a tudásra, amivel a gyerek ilyen jó felvételit írt, és azért nem fogják a Fazekasba felvenni, mert a hozott jegyeivel esélye nincs? "

A Fazekasban nem elég ha okos a gyerek, ott az is kell hogy az iskola elvárásainak megfelelően tudjon dolgozni. De nem tud. Ezt mutatják meg a jegyei - ebből következően nem való a Fazekasba.

Ráadásul beírattad egy 6 osztályos gimibe de most el akarod onnan vinni egy másik középiskolába? Akkor minek tetted ki a korábbi váltásnak?

De tényleg jobb lenne neki másik iskolában. Viszont ha ezt viszi tovább akkor pont olyan lesz az ottani eredménye is mint az itteni.

Azért igen szánalmas az amit a tanárokról kinyilatkozol a toleranciát és hasonlókat számon kérve, mikor benned szikrája sincsen meg. Még azt sem vagy képes megérteni amit közvetlenül próbál egy tanár neked elmagyarázni a saját ügyét illetően.

Ha tudnád mennyi ilyen diákunk van, akinél amint megjelenik a szülő és megismerjük máris tudjuk hogy miért is van annyi problémája annak a gyereknek.

2023. ápr. 2. 23:03
 43/80 anonim ***** válasza:
11%

#42 Nos, a szövegértéssel nem nekem van problémám, hanem neked. Nem csoda, ha a logikai képességeid is nulla felé tendálnak.

Nem probléma.

Esetleg javasolnám újra bejárni a pedagógia félévekre, akkor nem maradna ki egynehány fontosabb momentum.

Gyengébbek kedvéért megegyszer: ha egy gyereknek jók a képességei, és a központi felvételi feladatokat 40+ pontra képes megírni, akkor kizárt, hogy bukásra álljon az iskolában ugyanúgy, mint az osztálytársai nagy resze, akik szintén jó felvételiket írtak. Meg az összes diák, aki ennél a tanárnál tanul matematikát, fizikát, kémiát, éneket, technikát. Erdekes módon, amit ez a nő tanít, abból mindig mindenki bukik. Az is, aki amúgy átjelentkezett másik iskolába, es ott jól teljesít.

A magyar tanár hasonszőrű, a biológia tanárról dől az alkoholszag, a napközis felpofozza a gyerekeket az öltözőben.

Es ezekre akarod megmagyarázni, hogy nem tanárhiba. Ééértem....

Ezeknek szavazzak fizetesemelést? Ezek miatt ne mocskolódjak?

Én legyek toleráns? Tényleg?

Azt mondod, ez "elszigetelt eset"? Furcsa módon felkerestem jópár iskolát, hogy a gyerekem átvigyem, hasonló helyzet uralkodik azokban is.

A gyereknek központi osztályozóvizsgát fogok kérni, és azzal a jeggyel bekerül a Fazekasba. Mert a gyerek tudása megvan, és ha nem egy kretén lenne a tanára, akkor a jegyein is látszana. Az osztálytársainál hasonlóképpen.

Őszintén tojok az összes nyavajgó tanárra! Te is tedd a toleranciádat, meg a mundér becsületének védését a kalapod mellé!Véditek a sz@rt továbbra is ahelyett, hogy önmagatok közül szűrnétek ki az ilyeneket.

Es valóban, a továbbiakban egyáltalán nem érdekel a mondanivalód.

2023. ápr. 2. 23:38
 44/80 anonim ***** válasza:
26%

#43 Megnézném az arcodat amikor a Fazekasban megszerzi a gyermeked az első jegyeit.

Mivel úgy tűnik neked még nem esett le, most szólok, hogy a Fazekasban is TANÁROK vannak akik tanítják majd a gyerekedet.

Pont olyan tanárok, mint akiket te most annyira hülyének meg alkalmatlannak nézel.

2023. ápr. 2. 23:51
 45/80 anonim ***** válasza:
14%

#44 Megnézheted! Mivel én is ott tanultam, szinte mindet ismerem, szóval ismét pofára estél.

További kellemes vergődést neked, ezentúl egyedül folytatod...

2023. ápr. 2. 23:57
 46/80 anonim ***** válasza:
30%

Az összes pedagógusnak kuss a neve. Különben az új értékesítési rendszerbe be lesz írva az 1es

Hahá Viktor, h szivat titeket

VÉGRE

2023. ápr. 3. 00:56
 47/80 anonim ***** válasza:
29%

Fazekasba tán nem pialnak, lépnek félre, drogaztak régen, tanítanak feketén vállalkozás nélkül a tanárok???

Na ugye. Tipikus pedagógus

2023. ápr. 3. 01:02
 48/80 anonim ***** válasza:
62%

@47 Vagyis hoztál egy kirívó példát, és azonnal általánosítottál is belőle a pedagógusok többségére.

Remélem te is érzed benne az általánosítás hamisságát.

2023. ápr. 3. 01:07
 49/80 anonim ***** válasza:
24%

#48 Bármelyik szülőt kérdezem bármelyik fórumon, bármelyik városan, faluban, az általános vélemény az, hogy a tanárok 80%-át el kellene zavarni az iskolákból, mert

Nem dolgozik rendesen (a covid alatt remekül kiderült)

Piál

Genyozik a gyerekekkel, rajtuk éli ki a nyomoronc életéből adódó frusztrációit.

Tudom, tudom, "elszigetelt eset", "marginális probléma", "sulytalan probléma"...

És csodálkoztok, hogy az emberek miert nem állnak a tanártüntetések mellé 🤣 Rávilágít az agyi kapacitásra rendesen...

2023. ápr. 3. 07:10
 50/80 anonim ***** válasza:
9%

Aki tanárként képzeli el a jövőjét, annak adnék egy tippet. Tanuljatok németül és gyertek ki Németországba, itt megbecsülnek titeket.

Üdv egy tanár Dortmundból :D.

2023. ápr. 3. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!