A kormány el fogja törölni a pedagógusok közalkalmazotti státuszát, és egy másik jogi státuszt vezet be. Milyen hátrányai vagy előnyei lesznek ennek a változásnak a tanárok számára?
Azért nem semmi az, hogy egyedül én voltam a 7-esben aki konkrétan megmutatta, hogy el is olvastam mi van a tervezett módosításban, én voltam az aki tényleg tanár és engem érintő kérdésben leírtam a választ amihez konkrétan ki is másoltam az információt - de az itt kommentelők szerint ennek hasznossága 0%.
Tipikus ballibes hozzáállás. Aki csak úgy hallomásra bedob valami hülyeséget azt felpontozzák, aki meg tényekkel mutatja meg az ellenkezőjét annak amit szeretnének hinni, azt meg lepontozzák. Sajnos ez jellemző erre a fórumra más témákban is.
#13 Nem most kerültem Ped I. kategóriába, tehát nekem pontos tudásom van arról mi a nevetséges. Nem ez.
Most a Ped I. minimuma a garantált bérminimum és a maximuma 385700Ft. Erre jön még rá az ágazati bérpótlék.
A garantált illetmény annyi, amennyi. Annál kevesebbet nem kaphatsz, de többet sem igen fogsz. A szegényebb tankerek hogyan fogják ezt kigazdálkodni például? Nem lennék meglepve, ha a jelenlegi béredet rögzítenék (mert elvileg kevesebbet nem kaphatsz), majd újból befagyasztanák évekre.
De ott az of pótlék is. Jelenleg 60900 ft-ot kapok, az új tv-ben a plafon 64000 ft, na ez aztán minőségi rendezés.
#15 Értem.
Szóval ott van előtte a törvénytervezet amiben le van írva az ami lesz.
Odaírtam hozzá, hogy ami most a kategória maximuma az lesz a kategória minimuma és látod, hogy ennek majdnem háromszorosa lesz a kategória maximuma a tervezet szerint.
De te ennek ellenére próbálod nyomni a mindeszarizmust, hogy de hát akkor sem.......
De bizony!
Ahogy az orvosoknál is megtörtént az a béremelés amit beígértek, úgy meg fog történni a pedagógusoknál is. Az elmúlt napokban kérték be a tankerületek a pedagógusoktól a jogviszony igazolásokat és én is kézhez kaptam írásban pontosan, hogy ez alapján mi a közalkalmazotti jogviszony számítás kezdő időpontja. Erre eddig nem volt szükség, ez azért kellett, hogy pontos adatokkal kalkulálhassanak a tervezett béremeléseket illetően.
Nem most lesz béremelés, lehet, hogy nem is szeptembertől lesz érezhetően magas. De amint döntöttek a forrás is ott lesz mögötte és több lépcsőben akár, de meg fog nőni a pedagógusok bére.
Az osztályfőnöki pótlékod IS emelkedik, még ha csak 3000Ft-tal is, de ami érezhető lesz az a rendes illetmény emelése. Majd. Nem most.
Addig nyugodtan gyakorold a mindenszarizmust, ha ezt akarod akkor érezd magad a lehető legszarabbul! Neked az sem lesz jó ha dupla bért fogsz kapni a mostanihoz képest, akkor is elő fogsz jönni valamivel, hogy az miért is szar. Van ilyen kollégám, megszoktam.
Ettől még a valóság nem változik, lesz pedagógus béremelés, jelentős béremelés lesz.
Ok, visszatérünk erre júliusban, az első magasabb fizu után.
Én nem kétlem, hogy te többet fogsz keresni. Én is tudom, hogy mely kollégák "érdemlik meg" majd a "pofapénzt". 🙂
#4 Biológia-testnevelés szakos vagyok, és Rákospalotán tanítottam 20 évvel ezelőtt. Azóta fiókva került a diplomám pont a hozzád hasonló tahók miatt. TB számom is kellene?
Részemről magasról tojok az oktatási rendszerben vergődő, emberileg zéró "tanárokra", akik a gárda 80%-át adják. Két iskolás gyerekem van, a harmadik idén kezdi. Pontosan látom, mennyire lexarják a gyerekeket mindahányan. Ugyanúgy,mint ahogy lepontozzák itt is, ha amellett emelem ffel a szavam, hogy a gyerekeknek joguk van minőségi oktatásban es emberi bánásmódban részesülni a tanárok fizetésétől függetlenül. Lexarom, mennyit keres a tanár, kutya kötelessége a munkáját, hivatását ellátni. Ha ezt nem hajlandó, akkor takarodjon raktárat pakolni!
#7 Egyetértek! Én még megvárom, amíg végre lemorzsolódnak a begyöpösödött "hosszú ideje tanítók", akkor minőségellenőrzés és piaci alapú fizetés mellett szívesen mennék vissza a pályára.
Neked kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!