Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyesek tényleg elhiszik,...

Egyesek tényleg elhiszik, hogy nyugat még most is olyan, mint 1989-ben?

Figyelt kérdés

Szerintem sokan élnek abban a tévképzetben (erről nemcsak ők tehetnek, hanem az is, hogy a szocializmusban nőttek fel), hogy a nyugat pont ugyanolyan, mint '89 környékén, és a gonosz Orbán ismét el akarja zárni előlünk a nyugati világot.

Én szerencsére nem a szociban nőttem fel, rengeteg helyet beutaztam, és sajnos egyértelmű, hogy az az értékrend, ami régen uralkodott ott, most Közép-Európába koncentrálódott. Nem az LMBTQ-ról van szó, hanem a társadalom általános állapotáról. Végig lehet olvasni egy csomó fórumon, hogy az amerikaiak saját maguk sírják vissza a régi világot, mert érzik, hogy valami megváltozott és nem oké.

A gazdasági helyzetük természetesen még mindig kiemelkedően jó, de nekem az a benyomásom, hogy sokan egy álomképet dédelgetnek nyugatról, ami már rég nem is létezik.

2023. febr. 23. 23:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
87%
Nem, nem olyan. Azóta jobban lehagytak minket.
2023. febr. 23. 23:44
 2/73 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk az valós álomkép, hogy nem kell nézzem a sajt vagy a kenyér árát, hanem meg tudom venni gond nélkül. Ja igen, ez a hanyatló nyugat...
2023. febr. 23. 23:49
 3/73 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem ugyanolyan, itt nyugaton fejlodes is tortent 89 ota
2023. febr. 23. 23:50
 4/73 A kérdező kommentje:
Tehát azt állítod, hogy nyugaton nincs szegénység? :D
2023. febr. 23. 23:50
 5/73 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk ha te akkora nagy utazó lennél, akkor nem írnál olyan ordas baromságokat, hogy a nyugati értékrend Közép-Európában koncentrálódott.

Nem mintha mi ezzel előrébb lennénk Észak-balkáni országként.

2023. febr. 24. 00:03
 6/73 A kérdező kommentje:
A folyamat most zajlik. Magyarország pedig nem tartozik a balkánhoz.
2023. febr. 24. 00:14
 7/73 anonim ***** válasza:
89%
Jogos, mert lassan a Balkán is szégyell minket.
2023. febr. 24. 00:15
 8/73 A kérdező kommentje:
Magyarország nem tökéletes, de nincs mi miatt szégyenkeznie olyan mértékben, ahogyan azt egyes hazaáruló politikus szeretik beállítani.
2023. febr. 24. 00:21
 9/73 anonim ***** válasza:
92%
Utazz még, sokkal többet.
2023. febr. 24. 00:26
 10/73 A kérdező kommentje:
Nem veszed észre, hogy az ellenzék ugyanúgy gyártja a propagandát? Utaztam és tervezek is utazni, a külföldiek imádják Magyarországot.
2023. febr. 24. 00:28
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!