Egyesek tényleg elhiszik, hogy nyugat még most is olyan, mint 1989-ben?
Szerintem sokan élnek abban a tévképzetben (erről nemcsak ők tehetnek, hanem az is, hogy a szocializmusban nőttek fel), hogy a nyugat pont ugyanolyan, mint '89 környékén, és a gonosz Orbán ismét el akarja zárni előlünk a nyugati világot.
Én szerencsére nem a szociban nőttem fel, rengeteg helyet beutaztam, és sajnos egyértelmű, hogy az az értékrend, ami régen uralkodott ott, most Közép-Európába koncentrálódott. Nem az LMBTQ-ról van szó, hanem a társadalom általános állapotáról. Végig lehet olvasni egy csomó fórumon, hogy az amerikaiak saját maguk sírják vissza a régi világot, mert érzik, hogy valami megváltozott és nem oké.
A gazdasági helyzetük természetesen még mindig kiemelkedően jó, de nekem az a benyomásom, hogy sokan egy álomképet dédelgetnek nyugatról, ami már rég nem is létezik.

Mondjuk ha te akkora nagy utazó lennél, akkor nem írnál olyan ordas baromságokat, hogy a nyugati értékrend Közép-Európában koncentrálódott.
Nem mintha mi ezzel előrébb lennénk Észak-balkáni országként.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!