Egyesek tényleg elhiszik, hogy nyugat még most is olyan, mint 1989-ben?
Szerintem sokan élnek abban a tévképzetben (erről nemcsak ők tehetnek, hanem az is, hogy a szocializmusban nőttek fel), hogy a nyugat pont ugyanolyan, mint '89 környékén, és a gonosz Orbán ismét el akarja zárni előlünk a nyugati világot.
Én szerencsére nem a szociban nőttem fel, rengeteg helyet beutaztam, és sajnos egyértelmű, hogy az az értékrend, ami régen uralkodott ott, most Közép-Európába koncentrálódott. Nem az LMBTQ-ról van szó, hanem a társadalom általános állapotáról. Végig lehet olvasni egy csomó fórumon, hogy az amerikaiak saját maguk sírják vissza a régi világot, mert érzik, hogy valami megváltozott és nem oké.
A gazdasági helyzetük természetesen még mindig kiemelkedően jó, de nekem az a benyomásom, hogy sokan egy álomképet dédelgetnek nyugatról, ami már rég nem is létezik.

@38
"De naiv az, aki szerint a nyugat kritizálása ab ovo a Fideszhez köthető."
Azt nem tudom, hogy ab ovo-e, hiszen a szocializmusban is ugyanez ment, Orbán szerintem tulajdonképpen csak felmelegítette ezt a régi "szokást", a hanyatló nyugatozást. Te meg hűséges fideszbérencként lelkesen hanyatló nyugatozol :)
40: "Biztosan megvan az oka"
Ha ugyanolyan tudással és képesítéssel rendelkezel, akkor milyen racionális okot tudnál megemlíteni? Egész egyszerűen az van, hogy nem szeretik a migránsokat. Tagja vagyok egy USA Medical school subnak, és erre a kérdésre az a válaszuk, hogy "They don't like immigrants", sőt egyesek még okosabbnak is tekintenek egy külföldi orvosra, mert sokkal több melót tett bele abba, hogy egyáltalán jelentkezni tudjon egy rezidenshelyre valamelyik putribb kórházba.

"nehezen tudnánk lefolytatni egy higgadt, konstruktív intellektuális vitát a témáról"
Nyilván nehezen, hiszen ha egy hülye meg van győződve róla, hogy ő a világ közepe, és közben hazudik mint a vízfolyás, az alapvetően nem egy jó vitaalap.

"Egész egyszerűen az van, hogy nem szeretik a migránsokat."
Mantrázzad csak. Legalább te elhiszed saját magadnak :D

45: csemegézz csak:
"Why is it difficult for international medical graduates (IMGs) to match into certain specialties?"
There was no difference in how I perceived their intellectual capability, no difference in how they interacted with patients, and no difference overall. You read a lot online, especially in the premed forums, about the lack of quality of Caribbean physicians (or DOs, or FMGs, or really anything other than an Ivy League MD), so I feel the perception gets skewed. In reality, its the individual that makes the great physician and not the school (granted, the schools can help greatly with making a great physician though).
Regarding your second question, you already know there is more difficulty for IMGs towards attaining more competitive specialties - hell, it's difficult even for US students.
Egy konkrét sub van fent az IMG (international medical students) kisebbségnek, és sokan panaszkodnak arról, hogy mennyire igazságtalan a rendszer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!