Ma már nem divat a hazaszeretet. Miért?
Akkor tessék írd le azokat az ismereteket!Válaszold meg a kérdéseim légy szíves!
Mindig arra emlékeznek,akik megoldották a jelen kor problémáit,mellesleg ők garantálják a jövőt is...
60%-os végre valaki!!!!
Már annyiszor elmondtam véleményemet és a az igazság egy kis részeltét de mindhiába, nemzetünk nagyjait gyalázzák az ilyen emberek mint a 72%-os.
Egyébként a tótok a 19.században alakultak ki és még Trianon körül sem volt egységes tudatuk mivel a csehek,lengyelek,magyarok.németekből alakultak ki és nagy részük hűséges volt a Kárpáthazához.
Ami a te fajtád véleménye általában hogy mi barbár magyarok ide jöttünk el vettük szegény szlávok földjét, ez amitől hányok, undorodom az ilyen emberektől!
Mi magyarok,avarok,hunok,szittyák vagyunk!Mert ez a 4 nép egy és ugyanaz! Amikor a honvisszafoglalás megtörtént magyarul beszélő emberekkel találkoztunk itt ők voltak az avarok!
Az oláh kecskepásztorok a 13.században jelentek meg először már ha hinne lehet a mai történetírásnak. A 16.században szaporodtak el és csak a a 17.században kerülhettek többségbe Erdélyben a török és Habsburg pusztításoknak köszönhetően. Kihangsúlyozom hogy a Habsburgok jobban megadóztatták a magyar jobbágyt mint a törökök, mivel a törökök testvérnek tekintettek minket és cska szabad átvonulást akartak de erre e témára nem térnék ki bővebben.
Az oláhok többször is tanúbizonyosságot tettek primitívségükről pl. 1784,1848-49,1944-45, remélem tudod mik történtek! Terhes nőkből a baba kirugdosása,gyerekek lefejezése,karóba húzás ketté fűrészelés stb.
Mégis mire lehetnek büszkék ezek a csürhe népek??? Mi adtuk nekik a kultúrát,védtük őket és még történelmük sincsen.
Köszönöm lehengerlően intelligens véleményed kedves utolsó.
Nos, hol gyaláztam én nemzetünk tagjait? Hol tettem egyetlen bántó, zord és gonosz megjegyzést a magyarokra?
És mi az, hogy "csürhe nép"? Az a baj, hogy nem érdemes olyanokkal bármiről is vitázni, akibe a szülei még az emberek iránti alapvető tiszteletet sem nevelték belé...
ma 19:04
Itt vannak: tegnap 17:52, tegnap 19:24, tegnap 19:57 tegnap 20:23 tegnap 20:33
Üdv mindenkinek!
Véleményem szerint a hazaszeretet egyszerűen csak logikátlan érzelem. Van ugyan közösségépítő és erősítő hatása, de többségében mégis negatív hatásait látjuk - ez már az ember, mint faj sajátja, képtelen hosszabb időn át gyűlöletmentesen létezni, idővel mindig megjelennek a nonkonformista elemek - ez a jelenség pedig független bármiféle politikai, kormányzati rendszertől. Az ember gyarló és ezen nem tudunk változtatni.
A hazaszeretet önmagában nem rossz dolog, de szerintem azokban a rétegekben, akik a kelleténél több jelentőséget tulajdonítanak ennek az érzelemnek, egyenlő a nemzet kiváltságossá emelésével, kitüntetett pozícióba helyezésével, amitől már csak egy lépés a többi nemzet megvetése. Az egészséges hazafi (ha ugyan létezik ilyen) nem gyűlölködésben éli meg hazaszeretetét, a többi nemzetnek is becses és legalább annyira tisztességes múltja van, mint bármelyik másiknak.
Végtére is a hazaszeretetet egy infantilis megnyilvánulásnak tartom - s ez nem feltétlenül negatív. Addig, amíg a nemzetek között egészséges versenyszellemet - és nem fanatizmusig fokozódó szándékos idegenkedést és elhatárolódást - jelent, addig a hazaszeretet egy fejlődés szempontjából pozitív jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!