Ma már nem divat a hazaszeretet. Miért?
17:55
"Ezt tettük több mint ezer évig.Azt a hazát mi teremtettük.Az én és a te őseid."
Ugye nem kell ecsetelni azt, hogy sok területet már évszázadok óta nemzetiségek laknak és művelnek a magyarok helyett? De most komolyan, te azt hiszed, hogy István királyunk óta az egykori Nagy-Magyarország területe egy full-magyar többségű, kultúrájú és nemzetérzelmi közösség volt?
Akkor ne feledkezzünk meg, hogy Dunántúlra (egykori római provincia) meg jogos igénye van a rómaiak leszármazottainak.
18:42
"Trianonba nem nyugodhatunk bele, engem legalábbis a lelkiismeret és a büszkeség nem visz rá."
Kérdem én, hogy miben zargatja a te lelkiismereted az, hogy elvettek tőlünk területeket? Ez a történelem, ha nem vagy képes elfogadni, hogy a határok és országok változnak, akkor innentől kezdve lelkiismeret-furdalásod lehet azért, amiért mi meg elvettük az avaroktól és egyéb népektől a Kárpát-medencét. Sőt, ilyen alapon minden népnek koszos lehetne a lelkiismerete, mert mindenki vett el és veszített el területeket a hazájából. A Magna Hungária fölött is ekkora bánatot érzel?
A büszkeségről nem is beszélnék. Te olyan területeket siratsz, amihez személyesen tulajdonképen semmi közöd nem volt soha - de ha egy ennyire távoli, ennyire téged nem érintő dolgon kiakadsz, hogy viseled el a mindennapi életet.
Abban egyetértünk, hogy a most magyarlakta területeket vissza kellene kapnunk, nem tagadom ennek a jogosságát. De a többi? Ha a többi terület, ahol most nemzetiségek élnek, nem lesz ismét a miénk - akkor mi van?
Akkor rád nem süt a nap, nem ragyognak a csillagok, nincsenek barátaid, szeretteid, lehetőségeid, nem tudsz esténként aludni, nem nevethetsz szabadon és hihetsz amiben akarsz?
Úgy látom, a mi gondolataink alapvetően ott térnek el, hogy én az embert elsősorban úgy tekintem, mint EMBERT, és csak utána románt vagy magyart. Nem a nemzetiséget értékelem valakiben, hanem a tisztességet és szeretet - azokat az alapvető emberi értékeket, amiért küzdeni kell és nem készen kapod.
Épp ezért az én meglátásomban a hazaszeretetre való büszkeség nem más, mint valami gátló dolog, ami az útjába áll annak hogy igazán akard tudni mások értékeit és jó tulajdonságait, és olyan dolog, ami felesleges gyűlöletet szít.
Mert azt mondani, hogy utálok valakit ,csak mert szlovák és az őseim egykori hazájában él - ez értelmetlen. Te ugyanúgy fogsz meghalni, mint bármelyik "helybitorló" szlovák, és akkor már tökre nem fog érdekelni, hogy mire voltál büszke és mire nem.
17.55 vagyok
Egyszerűen nem értem mire akarsz kilyukadni.Ha az őseid is így gondolkodtak volna,te most itt sem lennél.Valószínűleg egy német vagy egy török lakna most a helyeden.A hazát igenis szeretni kell.Ajánlom,hogy nézd meg a korábban linkelt videót.(Vona Gábor Várpalotán)
Én vagyok a 18:42-es
"Úgy látom, a mi gondolataink alapvetően ott térnek el, hogy én az embert elsősorban úgy tekintem, mint EMBERT, és csak utána románt vagy magyart. Nem a nemzetiséget értékelem valakiben, hanem a tisztességet és szeretet - azokat az alapvető emberi értékeket, amiért küzdeni kell és nem készen kapod.
Épp ezért az én meglátásomban a hazaszeretetre való büszkeség nem más, mint valami gátló dolog, ami az útjába áll annak hogy igazán akard tudni mások értékeit és jó tulajdonságait, és olyan dolog, ami felesleges gyűlöletet szít."
Ez a szöveg így első látásra, nagyon szép meg stb. De már annyiszor hallottam, hogy hányok tőle. Meg a "Szeressük egymást!" és "Szeretkezz, ne háborúzz!" Ezek nagyon jól hangzanak, pont ez a baj velük.
Ez azt üzeni hogy tűrj el mindent amit a népeddel tesznek, "dobj vissza kenyérrel" egyéb hülyeségek. Inkább azt kéne eszébe vésni mindenkinek, hogy ha nem vagy erős elpusztulsz, ha nemvagy tökös, kicsinálnak, ha gyenge vagy felfalnak stb., ez örök érvényű.
Te csak nyugodtan szeress mindenkit, hódolj be, légy rabszolga, amit akarsz!
Az avarokról annyit, hogy mi vagyunk az avarok, hunok, szkíták. Nem elvettük tőük a területet. Tanulj igazi magyar történelmet!
Azt, hogy semmi közöm az elszakított területekhez, kikérem magamnak, felvidéken élek. Azokhoz a területekhez minden magyarnak köze van!
19:51
Én szeretem a hazám. Emelt szinten érettségiztem, épp azért, mert imádom a magyar történelmet, kultúrát. És büszke vagyok arra, hogy magyar lehetek, mert értékelni tudom ennek az ajándékait.
De az a település, amit 1500 óta többségben szlovákok laknak és művelnek, nekem nem hazám. Mert nem magyarok éltek ott, nem a magyar hagyományok és kultúra élt tovább azon a területen, hanem a szlovák. Erre akarok kilyukadni.
Hogy Magyarország nem területet jelent, hanem a magyarságot. És ahol nincs magyarság, ott nincs jogosultság sem arra, hogy így nevezzenek egy helyet.
Ahogy Amerikára sem mondja senki, hogy az igazából az Azték- és Maja Birodalom, amit gyorsan vissza kell állítani.
Berzsenyi Dániel
A MAGYAROKHOZ
Romlásnak indult hajdan erős magyar!
Nem látod, Árpád vére miként fajul?
Nem látod a bosszús egeknek
Ostorait nyomorult hazádon?
Nyolc századoknak vérzivatarja közt
Rongált Budának tornyai állanak,
Ámbár ezerszer vak tüzedben
Véreidet, magadat tiportad.
Elszórja, hidd el, mostani veszni tért
Erkölcsöd: undok vípera-fajzatok
Dúlják fel e várt, mely sok ádáz
Ostromokat mosolyogva nézett.
Nem ronthatott el tégedet egykoron
A vad tatár khán xerxesi tábora
S világot ostromló töröknek
Napkeletet leverő hatalma;
Nem fojthatott meg Zápolya öldöklő
Századja s titkos gyilkosaid keze,
A szent rokonvérbe feresztő
Visszavonás tüze közt megálltál:
Mert régi erkölcs s spártai férfikar
Küzdött s vezérlett fergetegid között;
Birkózva győztél, s Herculesként
Ércbuzogány rezegett kezedben.
Most lassu méreg, lassu halál emészt.
Nézd: a kevély tölgy, mellyet az éjszaki
Szélvész le nem dönt, benne termő
Férgek erős gyökerit megőrlik,
S egy gyenge széltől földre teríttetik!
Így minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, melly ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed.
Mi a magyar most? - Rút sybaríta váz.
Letépte fényes nemzeti bélyegét,
S hazája feldúlt védfalából
Rak palotát heverőhelyének;
Eldődeinknek bajnoki köntösét
S nyelvét megúnván, rút idegent cserélt,
A nemzet őrlelkét tapodja,
Gyermeki báb puha szíve tárgya. -
Oh! más magyar kar mennyköve villogott
Atilla véres harcai közt, midőn
A fél világgal szembeszállott
Nemzeteket tapodó haragja.
Más néppel ontott bajnoki vért hazánk
Szerzője, Árpád a Duna partjain.
Oh! más magyarral verte vissza
Nagy Hunyadink Mahomet hatalmát!
De jaj! csak így jár minden az ég alatt!
Forgó viszontság járma alatt nyögünk,
Tündér szerencsénk kénye hány, vet,
Játszva emel, s mosolyogva ver le.
Felforgat a nagy századok érckeze
Mindent: ledűlt már a nemes Ílion,
A büszke Karthágó hatalma,
Róma s erős Babylon leomlott.
[1796-1810 között. Végleges formája: 1810]
az azték és maja birodalomnak, nincs semmi értelme visszaállítani, mi viszont még nem pusztultunk ki -.-
És ha nem is "Mindent vissza!", legalább kárpótlást, elismerést hogy igazságtalan volt, és a többségi területeinket.
19:56
"Te csak nyugodtan szeress mindenkit, hódolj be, légy rabszolga, amit akarsz!"
Szóval te egy alapvetően boldog ember vagy? Nem, mert már maga a 90 éves Trianon is zavar. Én boldog ember vagyok, és nem rabszolga - miért lennék az? Én nevetve kelek fel és nevetve fekszem le - az én arcom ragyog, mert szeretem az embereket nemzetiségtől függetlenül, a te szívedet meg csak rágja a büszkeség és tehetetlen elégedetlenség, harag.
Na a hiábavaló vágyakozás és a düh tesz rabszolgává valakit.. és én pedig attól hányok, mikor valaki úgy véli, hogy mindenkit el kell taposni... konkrétan nem hiszek ebben. S mint mondtam, így boldog és szabad ember vagyok - te elmondhatod ezt magadról?
"Az avarokról annyit, hogy mi vagyunk az avarok, hunok, szkíták."
Ez az, amikor egy történelmi feltételezést bizonyított tényként fogadsz el. Talán te tanulj igazi történelmet, hogy saját véleményt is leszűrhess, ne csak másokét ismételgesd.
"Azokhoz a területekhez minden magyarnak köze van!"
Felvidékhez? Sosem jártam ott, egy rokonom, ismerősöm sem lakik ott, és nem is vágyom oda. Nem gondolok rá napi szinten, csupán ha néha felemlegetik - ennyi a közöm hozzá, nem több.
"mi viszont még nem pusztultunk ki"
Az aztékok és maják sem pusztultak ki, van még belőlük jó pár... ;)
19:56 vagyok
20:05! te füvezel? esetleg valami buddhista szekta tagja vagy? nekem nagyon úgy tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!