Ma már nem divat a hazaszeretet. Miért?
Attól függ, hogy mit értesz hazaszereteten?
Mert a mai divat szerint lassan már csak az számít hazafinak, aki követeli Trianon eltörlését, a Jobbik kormánypárttá választását, támogatja a zsidó- és cigánygyűlöletet, és aki ezzel ellentétesen gondolkodik, az bizony áruló szemét.
Sajnos ez a meglátásom. Pedig ezzel messze nem értek egyet, lévén egyik előbb felsorolt eszmét sem támogatom: számomra azt jelenti a hazaszeretet, hogy az illető személy megbecsüli és tiszteli a hazája értékeit (legyen az kulturális, gazdasági, politikai), és mindamellett, hogy elismeri kis országunk elkövetett hibáit, ugyanúgy képes szeretni, hisz elsősorban a pozitív dolgokat emeli ki.
"Magyar az,akinek fáj Trianon" - Illyés Gyula
Cserébe a több évszázadnyi védelemért,1920.június 4-én olyan mértékű csapást mértek a nagyhatalmak Magyarországra,amit más nemzet aligha élt volna túl.Ekkora igazságtalanság minden nemzeti érzelmű,hazáját szerető magyart bántania kell.
Azért érzem úgy,hogy a Jobbikra kell szavaznom,mert egyedül bennük bízok.Nem tudom elképzelni,hogy az utóbbi húsz évhanyatlása nem volt egyaránt "köszönhető" mindkét akkor kormányzó elitnek.A kurucon naponta olvashatsz olyan híreket,melyek a két párt összefonódását igazolják,és bár jelentőségüket igen,valóságtartalmukat soha sehol nem cáfolta senki.A Jobbik,aki elsőként beszélt olyan dolgokról,amiket mindnyájan problémának tartunk,mégse mondta soha senki.Ha nincs a Jobbik,akkor most sem beszélne senki cigánybűnözésről,politikai álláshalmozásról/bűnözésről,a nemzetközi tőke negatív hatásairól...stb.Soha más politikustól nem hallottam még olyan mondatot,hogy hányok a politikától,és csak azért lettem politikus,mert nem volt,aki képviseljen.Soha nem hallottam még,hogy szerelmes vagyok a hazámba,csak és kizárólag jobbikos politikustól.(ezek speciel Vona Gábor szavai)A híresztelésekkel ellentétben igenis kínálnak megoldásokat,nagyon sokat a Fidesz is lenyúlt belőle.(igazoló linkekkel együtt meg szoktak jelenni szintén a kurucon)Soha sehol nem hallottam még ilyen beszédet:
http://www.youtube.com/watch?v=ou7aoIEvXcg
Kövesd nyugodtan a jobbikos parlamenti beszámolókat,jobbikos híreket/videókat,és ne abból indulj ki,amit ide írkálnak feltehetőleg még kiforrott személyiség nélküli serdülő fiatalok.
Az idegengyűlöletről meg annyit,hogy Vona Gábor nemrég jelentette ki,hogy semmi mást nem vár a cigány kisebbségtől,csak amit saját magától is elvár:tartsa be a szabályokat,éljen tisztességesen,dolgozzon rendesen,nevelje becsülettel gyermekeit.Amelyik cigány így viselkedik,azt ő magyar testvérének tartja.
"Ekkora igazságtalanság minden nemzeti érzelmű,hazáját szerető magyart bántania kell. "
Tudod mit? Bánt. Bánt az, hogy elvették azokat a területeket, ahol a mi népünk élt, és hogy rengeteg magyar veszítette el a hazáját.
De nem bánt az, hogy olyan területeket is elvettek, ahol már régóta nem magyarok éltek. Mert bőven akadt szlovák,román, horvát, stb. többségű terület, ahol nem csupán pár évtizede laktak a nemzetiségek.
És nem érzem magam hazaárulónak, amikor azt mondom, hogy a Haza az, amit a nép a saját kezével gondoz, ahol gyermekeit neveli, amit ő véd - egyszerűen az számít hazánknak, ahol élünk.
Az, hogy valami papíron Magyarországhoz tartozott - hajaj, hogy le leszek pontozva - , semmit nem jelent. Én azt mondom, hogy igenis sokkal inkább egy szlovák hazája az a terület, ahol az ő ősei élték a mindennapjaikat, mint egy magyaré, aki még életében nem járt ott.
"És nem érzem magam hazaárulónak, amikor azt mondom, hogy a Haza az, amit a nép a saját kezével gondoz, ahol gyermekeit neveli, amit ő véd - egyszerűen az számít hazánknak, ahol élünk. "
Ezt tettük több mint ezer évig.Azt a hazát mi teremtettük.Az én és a te őseid.
„Soha sehol nem hallottam még ilyen beszédet”
Pedig milyen igaz!
ma 17:55
Végre egy normális válasz!
Az egyik válaszolónak üzenem hogy én némely patkányt nagyobbra tartok mint egy oláhot vagy tótot. Ezeréves zent hazánk ha lassan de egyesülni fog!
"És nem érzem magam hazaárulónak, amikor azt mondom, hogy a Haza az, amit a nép a saját kezével gondoz, ahol gyermekeit neveli, amit ő véd - egyszerűen az számít hazánknak, ahol élünk. "
Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy jelenlegi (kicsit szánalmas) határainkon túl élnek még magyarok, nem is kevesen, akiknek helyileg az a hazájuk, de politikailag egy másik ország, amit nem tekinthetnek hazájuknak.
Nem is tudom mit gondol aki azt mondja hogy trianonba bele kell törődni. Olyan jó hallani, hogy béke, szeretet, egyetértés meg ilyenek. Nade amíg a trianoni diktátum érvényben van, amíg nem kapunk kárpótlást, (legalább a többségi területeinket, vagy autonómia, akármi) nem lesz béke a szomszédokkal. Az a "szerződés" 1920 óta magában hordozza gyűlöletet, népek közti ellenszenvet, feszültséget (és egyszer robbanni fog).
Trianonba nem nyugodhatunk bele, engem legalábbis a lelkiismeret és a büszkeség nem visz rá. (azt nem értem, hogy a románok, szlovákok mire olyan büszkék) Ennek a feszültségnek meglátásom szerint előbb utóbb úgyis valami csúnya konfliktus lesz a vége, (hiába próbál akárki is belenyugodni) és abból a konfliktusból nem mindegy, hogy hogy jövünk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!