Ma divat szidalmazni, aki hitelt vesz fel. Te mit tennél adott helyzetben?
X családnál elbocsájtják az egyik felnőttet. A másik fizetése éppen elég a rezsire és a megélhetésre. Elmúltak 40 évesek, az állástalan nem talál munkát hosszabb ideig. Két kiskorú gyereket nevelnek, akik nem tudnak még munkát vállalni, 10 és 12 évesek. Lakáshitelük, egyéb hitelük nincs.
A rezsi csökkentése tovább már nem lehetséges (fürdővízzel öntik le a WC-t, nincs net, tévé, és telefon), a havi étkezésre 20-25 ezret költenek.
A téli fűtéshez 20 köbméter fára lenne szükségük, aminek a vételára 250 ezer forint. Ennyit nem tudnak adott évben félretenni.
Amit tehetnek: hitelt vesznek fel a szigetelésre, és akkor kevesebb fa kell a fűtéshez.
Fűtési rendszert cserélnek, amihez hitelre van szükségük.
Hitelt vesznek fel, hogy fát vegyenek.
Szeméttel, háztáji hulladékokkal igyekeznek fűteni.
Lopják a fát.
Megfagynak télen.
Mit tennétek a helyükben, hogy ne kelljen hitelt felvenni?
Ez csak egy példa, és még számtalan ilyet lehetne felhozni, aminek "csupán" annyi az oka, hogy a fizetések rettentően alacsonyak, míg az árak európai színvonalon vannak.
Elsősorban azok véleménye érdekel, akik annyira okosan tudják szajkózni, hogy miért vett fel hitelt?
A kérdésedre, szeméttel fűts, és a szükséges fa egy részét akár lophatod is.
Amúgy azért van bajunk a hitelesekkel, mert általában csóró létükre lcd tévét meg ájfónt vesznek hitelre, hogy villogjanak vele. Én megengedhetném magamnak mindkettőt, de nem teszem, mert gondolok a jövőmre. Azok meg már a jövőjüket is felélik, most.
Az emberek jórésze nem erre vett fel hitelt, hanem házra, mikorvolt hol lakni, TVre, kocsira, számítógépre, iPad-re stb.
Nem szidalmazzuk őket, csak azt szoktuk mondani: Akkor jó volt, mikor felvetted? Akkor fizesd vissza!
A hitelek között van különbség.
A fogyasztási hitelek jó részét olyan cikkekre veszik fel az emberek ami nélkül lehet élni, de meg kell mutatni a szomszédnak meg a munkatársaknak, hogy telik rá. Sokszor látok ilyet gyártósori dolgozóknál. Belegebed a hitelbe, de akkor is megveszi a nagyobbik LCD tévét mert a mellette ülőnek is van.
A másik visszatetsző dolog, amikor valaki felvesz 20-30 milliós hitelt egy csilli villi házra mert 200 m2 alatt nem élet az élet, aztán bedől a hitele. Kisebb ház nem lett volna elég ?
Nem tudom mekkora házat kell fűteni, de én gázzal fűtöttem az elmúlt télen egy öreg 100 m2-es nem szigetelt házat kb. 250 ezer forintból.
A fatüzelés állítólag sokkal olcsóbb mint a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!