Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar jobboldaliak miért...

A magyar jobboldaliak miért hajlamosabbak az összeesküvés-elméletekben hinni?

Figyelt kérdés

2023. jan. 2. 02:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
38%
Amelyik cigány fel akar zárkózni és emberként akar élni, az most is simán megteheti. Az intézményesített rasszizmus miatt sokkal több lehetősége van rá, mint egy magyarnak. A cigányok nagy részének viszont ilyesmi eszében sincs. Sőt, kinézik maguk közül azt, aki elmegy dolgozni.
2023. jan. 2. 15:09
 42/61 anonim ***** válasza:
92%

#38, nem teljesen tudtalak követni, de ha ezt a "pszichológia mint a liberális politika igazolása" fejezetre írtad, akkor nekem ebből csak az jön le, hogy nem olvastál még egyetlen pszichológiai szakkönyvet sem. Te nem a pszichológiáról beszélsz, hanem az ott olvasottakat felhasználó politikusokról.

A pszichológia, mint tudomány értéksemleges, és ugyanúgy kutatja azt, hogy a feketéknek miért alacsonyabb átlagosan az IQ-ja a fehérekéhez/mongoloidokéhoz képest, mint azt, hogy a vélemények és értékrendek diverzitása hogyan kedvez egy társadalomnak. Amit ott olvastál, azon elgondolkodhatsz, kipróbálhatod, vagy mondhatod, hogy "na persze, ezt biztosan libsik fizették, és hazugság".

2023. jan. 2. 15:09
 43/61 anonim ***** válasza:
46%
Igen, elvégre ez volt a kérdésed. A liberális pszichológia. Én pedig korábban utaltam rá, hogy attól még a közgazdaságtan és a genetika nem vesztik hitelüket, hogy voltak politikusok, akik a saját ideológiájuk igazolására igyekezték kifordítani őket. Ugyanígy a pszichológia sem veszti értékét attól, hogy a liberálisoknak megvan a saját verziójuk belőle.
2023. jan. 2. 15:14
 44/61 anonim ***** válasza:
45%

"ugyanúgy kutatja azt, hogy a feketéknek miért alacsonyabb átlagosan az IQ-ja a fehérekéhez/mongoloidokéhoz képest"

James Watsonnak ehhez lenne egy-két szava.

[link]

2023. jan. 2. 15:20
 45/61 anonim ***** válasza:
7%

"Amelyik cigány fel akar zárkózni és emberként akar élni, az most is simán megteheti."

Áh... Ne nekem higgy, csak próbáld magad beleképzelni. Kolompár Ronaldo vagyok, 20 éves. Egy putriban nevelkedtem, ahol csak azt tanultam meg, hogy ha rosszat csinálok, akkor elvernek, illetve hogy el kell mennem lopni, ha pénzt akarok. Az óvodába csak akkor vittek be anyámék, ha muszáj volt. Már onnan is kilógtam, bénább voltam, koszos és neveletlen, kinevettek, kicsúfoltak, ezért verekedtem, mert apáméktól azt tanultam, ezt csináljuk, ha nem tetszik valami. Ezért aztán megbüntettek, és még jobban kicsúfoltak.

Aztán az iskola még rosszabb lett, én lettem az osztály legszarabb tanulója. Még ha próbálkoztam is, az sem ért semmit, mert már 1-2 éves koromban lemaradtam az alapkészségek fejlesztésénél. Ha le akarok otthon ülni tanulni, apám még olvasni sem tud, hogy segítsen, inkább lebasz egy pofont, hogy húzzak el lopni. Úgyhogy inkább be sem jártam a suliba, mert csak megalázva éreztem magam minden nap.

Most itt vagyok 20 évesen, olvasni is alig tudok, csóró vagyok, frusztrált, és cigány. Ki a f.sz fog engem felvenni? Miért tenné?

Ronaldo már kisgyerek korában el lett b.szva, innen feltörni... esélytelen. De még ha egyik-másiknak sikerül is, az is csak kivétel.

2023. jan. 2. 15:20
 46/61 anonim ***** válasza:
0%

"Ugyanígy a pszichológia sem veszti értékét attól, hogy a liberálisoknak megvan a saját verziójuk belőle."

Nem, csak éppen invalidálod az állításaimat azzal, hogy biztosan akik ezt írták, csak a liberálisokat szolgálják ki.

2023. jan. 2. 15:22
 47/61 anonim ***** válasza:
7%
Ahogy nem minden cigány bűnöző, úgy nem minden a liberálisoknak, vagy éppen a konzervatívoknak kedvező tudományos állítás az előbbiek, vagy az utóbbiak nyomására született. De hogy a tudomány befolyásolása a politika által nem létezik, az legalább annyira meredek állítás, mint hogy mindent az határoz meg. Márpedig erre most a liberalizmusnak több lehetősége van.
2023. jan. 2. 15:33
 48/61 anonim ***** válasza:
92%

#47, megint olyat látsz a mondandómba, ami nincs ott. A politika befolyásolja a kutatásokat, és kiforgatja az eredményeiket, ez nyilvánvaló, de hol tagadtam én ezt?

Engem mindössze az zavart, hogy először ezotériának nevezted az egyik állításomat, majd amikor a pszichológiára hivatkoztam, azonnal azzal kontráztál, hogy a pszichológiának "mostanra jól kifejlődött egy a liberalizmust minden téren kritikátlanul kiszolgáló ága". Az, hogy szinte rögtön ezzel vágtál vissza, számomra azt sugallja, hogy ezzel a kifogással utasítasz el bármit, ami a liberalizmust támasztja alá.

2023. jan. 2. 15:49
 49/61 anonim ***** válasza:
94%

"Engem úgy neveltek, hogy az igazságot ki kell mondani."

Még mindig nem érted, mit akarok mondani. Én nem azt mondom, hogy tegyünk úgy, mintha a romák nem bűnöznének, igenis beszéljünk róla, és tegyük nyíltan. Semmilyen bűnözőt sem mentenék fel semmilyen körülmények között, és semmilyen áldozatot nem nem veszek semmibe.

Én csak azt mondom, hogy kezeljük helyén a dolgokat.

Az a kisebbségi népcsoport, amelyik valamilyen okból kifolyólag kirekesztődik a társadalomból, frusztrált lesz, és minél jobban lecsúszik, annál nagyobb eséllyel fog bűnözni. Ha egy lecsúszott népcsoportot még jobban elkezdünk pellengérre állítani, akkor még jobban leszakad, és még inkább bűnözni fog.

Amikor mindenki a cigánybűnözésről akar beszélni, akkor rossz helyre kerül a fókusz. Igazából a romák társadalmi leszakadásáról kellene beszélni, aminek bizony fontos része a bűnözős is. Egyszerre kellene a romákat közelebb hozni magunkhoz ÉS EZZEL EGYÜTT fellépni a bűnözés ellen IS. Ha csak a cigánybűnözést tesszük a fókuszba, azzal igazából rontunk a helyzeten.

2023. jan. 2. 16:01
 50/61 anonim ***** válasza:
52%
Felőlem hihet mindenki abban amiben akar csak ne akarja a másik emberre erőltetni az igazát.
2023. jan. 2. 23:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!