Az ellenzékiek mért nem látják át a demokráciát?
Azért sírnak, mert nem olyan törvényeket hoznak, amik nekik tetszenek. A társadalom választott, döntött az országgyűlés összetételéről, ha az ellenzéknek nincs beleszólása a politikába, az azért van, mert a választók nem szeretnék, hogy legyen nekik.
Miért nem fogadják el ezt az ellenzékiek?
"Nem tudom, hogy az a 6% honnan jött, de ahol laktam, ott a falu fiataljainak (20-40 év közöttiek) majd' a fele külföldre járt dolgozni és sokuk tartósan ki is költözött. Jó, 1 példa nem példa, de sok más helyről hallottam, hogy hasonló a helyzet."
Azért a statisztikák megbízhatóbb képet adnak egy bizonyos témában, mint az, hogy a Kukványpusztán élő Pista hány családtagja ment el külföldre...
"na mégegyszer: április 3-a nem azt mutatta meg, hogy milyen jó a Fidesz vagy, hogy mennyien szeretik, hanem azt, hogy milyen rossz az ellenzék. Azaz sokan nem JÓnak tartották a Fideszt, hanem csak a kisebbik ROSSZnak."
Bárhogy is van, ez a választói akarat. Akkor csináljon az ellenzék jobb politikát, és akkor majd arra szavazunk. Addig viszont ez a demokratikusan megválasztott kormány, ezt kell elfogadni.
Egyrészt a Fidesz a statisztikákkal mesterien bűvészkedik, és amikor sok "Kukványpusztáról" érkezik ugyanaz a tapasztalat, akkor elgondolkozik az ember, hogy mi a francot mér / hogy a francba mér az a statisztika...
A demokrácia, ha komolyan gondoljuk, azt jelenti, hogy nem kell elfogadni sem azt, hogy mind a 4 évet végig kormányozza az a párt(szövetség). (Tudod, létezik az előre hozott választások intézménye is pl...) Hiszen simán lehet pl. az is, hogy megszegik a választási ígéreteiket, amikért a szavazatokat kapták. Másfelől pedig a népnek még egy alapvetően valóban támogatott kormány minden egyes lépését sem kell elfogadnia. A nép a népfelség elve mentén és egy valódi demokráciában biztosított valóban működő demokratikus eszközeik által ösztönözhetik vagy akár kényszeríthetik a kormányzatot 1-1 adott kérdésben az álláspontjának megváltoztatására, jogosan.
Végül: mit fáj az a Fideszeseknek, ha vannak, akik nem támogatják a kormány politikáját, esetleg demokratikusnak sem ismerik el Magyarország működését, mindaddig, amíg ennek úgy sincs hatása a Fidesz által (pl. 2/3-os "felhatalmazottságával") leuralt rendszerben??
"Már hallottam pedzegetni, hogy ők is "túl sokan vannak"."
Ezzel a mondattal kezdődött a második világháború is. Az intelligens emberek tudnak egymással kommunikálni (lásd: Nemzetközi Űrállomás), a hülyék meg senkivel sem (lásd: Orbán-kormány).
"Egyrészt a Fidesz a statisztikákkal mesterien bűvészkedik, és amikor sok "Kukványpusztáról" érkezik ugyanaz a tapasztalat, akkor elgondolkozik az ember, hogy mi a francot mér / hogy a francba mér az a statisztika..."
Ez tipikusan olyan gondolkodás, amivel buborékba zárod magadat. Csak azt az eredményt fogadod el, ami neked szimpatikus, amivel te egyetértesz. Más esetben összeesküvéselméletekkel jössz.
"A demokrácia, ha komolyan gondoljuk, azt jelenti, hogy nem kell elfogadni sem azt, hogy mind a 4 évet végig kormányozza az a párt(szövetség). (Tudod, létezik az előre hozott választások intézménye is pl...)"
Hát oké, ha meggyőzöd a társadalmat, írj ki róla népszavazást... De mi értelme lenne? Áprilisban láttuk, mi a választás eredménye, azt gondolod, hogy most, ha ma választanánk, megbukna a Fidesz?
"A nép a népfelség elve mentén és egy valódi demokráciában biztosított valóban működő demokratikus eszközeik által ösztönözhetik vagy akár kényszeríthetik a kormányzatot 1-1 adott kérdésben az álláspontjának megváltoztatására, jogosan."
Ez ma is működik. Amikor a társadalom egy hangos része tiltakozott az olimpia ellen, a kormány elengedte azt. Hozzáteszem, az sem derült ki, hogy a többség az olimpia ellen van-e, de a hangos ellenzők annyira bántva érezték magukat az olimpia ötletével, hogy a kormány teret adott az elégedetlenkedőknek.
"Végül: mit fáj az a Fideszeseknek, ha vannak, akik nem támogatják a kormány politikáját, esetleg demokratikusnak sem ismerik el Magyarország működését, mindaddig, amíg ennek úgy sincs hatása a Fidesz által (pl. 2/3-os "felhatalmazottságával") leuralt rendszerben??"
Veled ellentétben én nem vagyok véleménybuborékban, kíváncsi vagyok a másik oldal véleményére is. Amíg te mindenféle párbeszédet lezársz azzal, hogy nincs kedved ellentétes véleményt hallgatni, nem lesz erőlelépés a Fidesz megbuktatásában. Szíved joga, nem kell beszélgetni másokkal, nem kötelez rá senki, de ebben az esetben ne is várj változást!
"Egyrészt a Fidesz a statisztikákkal mesterien bűvészkedik, és amikor sok "Kukványpusztáról" érkezik ugyanaz a tapasztalat, akkor elgondolkozik az ember, hogy mi a francot mér / hogy a francba mér az a statisztika..."
Csakhogy azok nem Fidesz statisztikák.
"na mégegyszer: április 3-a nem azt mutatta meg, hogy milyen jó a Fidesz vagy, hogy mennyien szeretik, hanem azt, hogy milyen rossz az ellenzék. Azaz sokan nem JÓnak tartották a Fideszt, hanem csak a kisebbik ROSSZnak."
Forditva is lehet érvelni : Az ellenzékre szerintem 80-90 %-ban nem azok szavaznak, akiknek tényleg tetszik, hanem a Fidesz ellen szavaznak. Magyarul az ellenzékkel se tudnak azonosulni, nem tartják jónak, csak nekik az a kisebbik rossz.
Nem nagyon láttam Márkyért, Kunhalmiért, Gyurcsányért, a Momentumosokért, Szabó TImiért fanatikusan rajongó tábort, az ellenzékiek soha nem az ellenzéki politikusokat dicsérik, elemzik, hanem Orbánt szidják .
"Azért sírnak, mert nem olyan törvényeket hoznak, amik nekik tetszenek. A társadalom választott, döntött az országgyűlés összetételéről, ha az ellenzéknek nincs beleszólása a politikába, az azért van, mert a választók nem szeretnék, hogy legyen nekik.
Miért nem fogadják el ezt az ellenzékiek?"
Nagyon egyszerű a válasz számodra, de összetett.
Egyrészt, a Fidesz tisztességtelen előnyből indul a választásokon, ezért az eredménye alapból torz. Egy rendes országban nem lehetne ezt tenni, amit a Fidesz csinál. Szóval az ellenzék fogadja el, hogy nem nyert egy olyan rendszerben, ami nem fair rendszer.
Abban igazad van, hogy sokan a Fideszt akarják, de ezt rengeted hazugsággal és egyéb aljas dolgokkal érte el.
Másrészt az ellenzéki összefogásra sokan szavaztak, de a fidesz nem hagyja nekik, hogy érvényesítsék az akaratukat.
Harmadrészt a Fideszt nem arra hatalmazta fel a szavazóbázisa, hogy szétlopja és szétverje ezt az országot.
ÉRTED MÁR?
"Nagyon egyszerű a válasz számodra, de összetett."
Jól indul a hozzászólás, megalapozza a komolyanvehetőségét :D Egyszerű, de összetett, oké.
"Egyrészt, a Fidesz tisztességtelen előnyből indul a választásokon, ezért az eredménye alapból torz."
A választópolgárok által kinevezett Parlamenti tagok döntöttek a választási rendszerről. Lehet, hogy neked nem tetszik, de ilyen a demokrácia, a megválasztott személyek hozhatnak nekünk nem tetsző döntéseket.
"Másrészt az ellenzéki összefogásra sokan szavaztak, de a fidesz nem hagyja nekik, hogy érvényesítsék az akaratukat."
De azért tudtommal a 3 millió még mindig több, mint az 1,9.
"Harmadrészt a Fideszt nem arra hatalmazta fel a szavazóbázisa, hogy szétlopja és szétverje ezt az országot."
És ha ez így történne, akkor nem szavaznák meg újra. De mivel nem így történik, nem veszíti el a szavazóit. Az, hogy mi a te saját megítélésed a kormány munkáját illetően, a te magánügyed, természetesen gondolhatod ezt, de az, hogy mi "építés", mi "rombolás" az relatív, ezért erről a választópolgárok döntenek.
Kérdező, elmondom neked, a Fidesz eddigi utolsó 2 kampányát, az országgyűlési választásokra.
2018: Azzal kampányoltak, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat.
-A kisebbik gond, hogy ez egy olyan kampány, hogy miért ne a másikra szavazz.
-A nagyobbik gond, hogy ez hazugság volt.
Emlékszem, hogy a néhai Baló György műsorában az ellenzékiek kiemelték, hogy nem bontanák le a határzárat, mindegyikük. Remélem, hogy jól emlékszem.
2022 ben azzal kampányoltak, hogy marad a rezsicsökkentés, nem lesznek megszorítások. Ja és azzal, hogy MZP milyen szörnyűségeket tenne. Persze a választások után a fideszesek is spórolásról beszéltek, de a választások előtt meg az volt a kommunikáció, hogy MZP mekkora rohadék, hogy spórolni akar. Vicces nem? Inkább szánalmas.
-Majd lett megszorítás, a rezsicsökkentés módosult, és rekord (sőt hatalmas rekord) infláció is lett.
Bár én 2022 es összefogás szavazóként se hittem, hogy ekkora gáz lesz, szóval valahol hittem a Fidesznek, bár persze gyűlöltem őket.
Ezekkel kapcsolatban mi a véleményed kérdező? Bár én nem tudok olyan törvényről, ami tiltaná az undorító hazugságot a kampányban, de a miniszterelnök esküje mondjuk erre is ráillik, mert neki az ország javát kéne szolgálnia.
Ez lenne kérdező a demokrácia? Persze sok más téren is csorbult a demokrácia, de azért ez is nagyon durva. 2 választáson a másik fikázása volt a fő mondandójuk, mindkettő kamu volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!