Nem szégyenteljes, hogy az ellenzékiek még arra is képtelenek, hogy egy népszavazáson szavazzanak normálisan és ezek papolnak demokráciáról?
A szavazólapon miért nem rajzolgatnak?
Előttem bohóckodott egy ilyen bent volt pár 5 perce szavazófülkébe aztán láttam, hogy éppen rajzolgat , ki is zavartam, úgy meg volt szeppenve , hogy köpni nyelni nem tudott a nagy menő anarchista
Egy hozzád hasonló fideszes takonytól nem várjuk el, hogy megértse: de ez is a véleménynyilvánítás egy formája. Hülye kérdésre hülye vàlaszt adnak, hiszen az egész népszavazási rész egy generált problémáról kérdez… Viszont szavazáson részt venni állampolgári kötelessèg, de csak így tudja a választópolgár kifejezni, hogy értelmetlen az adott téma.
Persze neked ezt nem kell megérteni, csak bégetve menni előre a főni utàn és behúzni az x-et a fideszre.
Régen úgy nézett ki a választási törvény, hogy ha a szavazni jogosult népesség legalább 25%-a egy oldalra szavaz, akkor érvényes a népszavazás. A Fidesz ezt úgy módosította, hogy a teljes népesség 50%-a kell érvényes szavazatot leadjon. Ezzel sokkal nehezebb érvényes népszavazást végrehajtani. (a 2008-as népszavazás kivételével a rendszerváltás óta nem sikerült). A népszavazások gyengítése jó a kormányon lévő erőnek, hiszen így senki se zavarhat bele a törvényhozásba; több hatalom központosul náluk.
Abban az esetben hogyha az egyik kérdés lényegében a jelen állapot fenntartását jelenti, úgy azzal ha nem szavazol/érvénytelenül szavazol akkor sokkal könnyebben éred el a számodra jobb állapotot mint ha ellene szavazol. (persze így az országgyűlés még hozhat törvényt, de azt a népszavazás előtt is megztehette volna ha érdekelte volna)
Nem egy demokratikus dolog, de a fidesz csinálta ezt a nagyon rossz változtatást. A rendszer rossz, az hogy az emberek a számukra legjobb stratégiát követik már érthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!