Mi a baja sokaknak az egy kulcsos személyi jövedelemadóval?
Például: az, hogy közben az ÁFA 27%.
Ha pedig azokat a járulékokat is hozzáadjuk, amit a munkáltató fizet utánad, akkor az effektív jövedelemadó 42%.
A jövedelmed majd 60% megy az államhoz különböző jogcímeken. Alacsony adókról a legnagyobb jóindulattal sem beszélhetünk.
Ha a gazdagokat akarjuk adóztatni, akkor növeljük meg a rekord alacsony társasági nyereségadót, és vessünk ki plusz adót mondjuk minden második/harmadik kiadott/befektetési ingatlanra.
De csinalhatjuk azt is, hogy elvesszük a gazdagok minden pénzét (azokét is, akik jó ötletekkel, tanulással, munkával lettek gazdagok, és a pénzből pénzt csinálnak, értéket teremtenek, munkahelyet adnak stb) odaadjuk a szegényeknek akik a sok pénzt egyből elköltik, és volt pénzt nincs pénz, kezdhetjük az egészet az elejétől.
18-as, ok, értem, tehát akkor adóztassuk meg jobban, akinek magasabb iskolai végzettsége van és ezért jobb fizetése? a 8 általános végzettségűt emeljük fel egy kissé anyagilag, aki meg tanult, diplomázott, nyelvvizsgázott, azt meg húzzuk egy kicsit lejjebb? nehogy már értelme legyen a tanulásnak, mi?
azt kell kommunikálni a rosszul kereső, tanulatlan réteg felé, hogy látjátok, az állam nem engedi, hogy a szorgalmasabbak, okosabbak, stréberebbek elhúzzanak tőletek?
Én is szegény családból származom, munka, család mellett tanultam, sok mindent feláldoztam, hogy egy kicsit jobban éljünk. ez üldözendő szerinted?
17.
Az általad írt személyek egyike sem végezte el az egyetemet, utólag "tiszteletbeli" diplomákat kaptak. A többiek akik igen, nem kapnak annyit, mint ez a pár ember, akik csak részben tudásuknak köszönhetik a nagy vagyont, de legalább ilyen mértékben a rohadék, törtető, másokat eltaposó jellemüknek is. Gates cége pl. a korai időkben letarolta az összes konkurenciáját szinte a Microsoft brutális volt ilyen téren, erről sokat lehet olvasni még ma is.
Cukorhegyi úr pedig annak köszönheti a nagy felfutást, hogy a fészbúk rendkívül jó a hirdetőknek és a kémeknek, naná, hogy megfizetik. Jókor, jó helyen. Simán lehetett volna bármelyik másik "közösségi oldal" is így megtámogatva, de őt választották ki erre. Ha hangoskodik, lázad, akkor hamar eltüntetik majd.
Mészáros pedig egy natúr gázkonvektor-szerelő vagy valami hasonló, az ő vagyonát a gyerekkori barátja adományozta neki, kicsit olyan ő most, mint anno Corvin János, akit elkezdtek tolni, amikor rájöttek, hogy Mátyásnak nincs törvényes gyereke. Vagy Sztálin egyik fia, aki minden szar kitüntetést meg címet megkapott, dacára annak, hogy egy alkoholista, alkalmatlan személy volt.
#20 Te meg azt nem érted amit a 18 és 19 írt. A nagy jövedelmeknél nem az szja köteles jövedelem a domináns, ezért aki igazán gazdag azt nem tudod arányosan adóztatni a többkulcsos szja-val.
Ezzel csak a nagyon szegény ember és az átlagpolgár között lehet feszültséget szítani.
Hát nem tudom.
2003-ban 120ezer nettót kerestem. 38%-os szja sávba estem bele. A rezsi 30-35ezer forint volt havonta, a fizetésem negyede. Az ÁFA 25% volt.
2022-ben keresek 560ezret. A rezsi 40-45ezer havonta, a fizetésem 12-ed része. Az ÁFA 27%. Sokkal jobban élek, mint valaha.
19.
Magyarországon másra nem is nagyon van lehetőség. Vidéken csak gyárak vannak meg olyan munkahelyek, mint az örök Posta, Máv, helyi önkormányzati pozíciók, de oda általában "bebetonozott" emberek kerülnek, és váltás csak akkor van, amikor eljön a nyugdíjazásuk. Helyben is az önkormányzati hivatal gerincét még a '80-as évek elején odakerült, mostanában talán nyugdíjba döcögő 55-60 közötti nénik teszik ki, másnak odakerülni csak akkor lehet, ha ők már nem lesznek ott.
Vállalkozni pedig Magyarországon kb. a lehetetlen küldetés. Ha úgy-ahogy működik a céged, akkor addig csesztetik, amíg nem mész tönkre. A nagyobb falatokat úgyis a húsosfazékhoz közel álló cégek viszik, a tied pedig ha jól is megy, bármikor változhat a szélirány. Lásd 2020 elején a koronahiszti, elég sok céget a padlóra küldött, ami addig működött.
És már hangolnak a századik hullámra, már "uncsi" a háború.
24-es, basszus, hoztam pár példát. ne a személyeken lovagoljál már. az volt az üzenete, hogy aki milliárdos, annak a vagyonát szét kell osztani. most hirtelen ez a három madár jutott eszembe. de egyébként ott van a válaszomban a gyerekkori barát(orbán), meg a programozás, bár diploma nélkül.
de ha nem is akarod érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!