Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanárok elégedettek lennének...

A tanárok elégedettek lennének a 20%-os béremeléssel?

Figyelt kérdés

Most ugye egy mesterdiplomás tanár az első 7 évében keres nettó 207.000 Ft-ot.

Ekkora emeléssel már majdnem elérnék a nettó 250.000 Ft-ot, az már elég lenne nekik?

2022. okt. 30. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
50%

"A szüleim mindketten komoly helyen dolgoznak és emiatt a család elég jól él anyagilag, sőt nagyon jól is. Én mint írtam egyetemre járok és nem dolgozom."

Valószínűleg te kiváltságos gyerek voltál az osztály és beléd nem mertek belédkötni a tanárok. Sőt Gyanítom, h inkább kivételeztek veled a családi háttered és a pénzetek miatt.

2022. okt. 30. 13:01
 52/74 anonim ***** válasza:
50%

"És szerinted, hogyan lesznek az ilyenek kiszűrve a nagy fizetésemelésből?"

Ez sajnos most járulékos veszteség ami elő sem fordulhatott volna ha nem hagyták volna ennyire lecsúszni a tanári szakmát, fizetést és oktatási rendszert.

Tudod ha van egy probléma amire magasról teszel hosszú éveken keresztül miközben az csak növekszik akkor esélyes hogy később nehezebb lesz rendbe hozni és akár olyat is kell tenni amit nem akar az ember. Ilyen a rossz tanárok fizetés emelése.

Egyébként a tanárok is emberek. Ha hiszed ha nem.

Arra még nem gondoltál soha hogy mitől válhattak olyanná amilyené? Fel nem ment valakit a rossz tettei alól. De kicsit érthetőbbé válik a helyzete.

Ezért is kérdeztem, (azt hiszem te voltál vagy a másiktól) hogy mit tett a tanárral. Ha folyamatosan belerúgsz valakibe (képletesen) akkor ne csodálkozzál rajta ha előbb utóbb vissza rúg.

Ha a kérdezőhöz hasonló alja akármiket (nem is ember az ilyan) kellene napi rendszerességgel...

Nem csodálom ha bekattan a tanára.

Bele se gondoltok hogy miket kell nekik sokszor kiállniuk többek között miattatok is. Csak a gyerekes hiszti meg hogy milyen rossz, de az hogy érett felnőtt ember módjára bele gondoljatok abba hogy lehet ti kezetek is benne volt az egészben, ti is hibásak vagytok, az már nem megy.

2022. okt. 30. 13:06
 53/74 A kérdező kommentje:
Ki kéne rugdosni az összeset, menjenek közmunkára, többet úgysem érnek. Országosan egy-két tényleg jó tanárt kell megtatani minden tárgyból, aztán online formában lehet tanítani mindenkit. Máris meg van oldva a fizetések problémája, a többinek nem kell az ország nyakán élősködni.
2022. okt. 30. 13:10
 54/74 anonim ***** válasza:
54%

"Pont utána részletezed. Akkor mi a kérdés?

A hozzá állásod unintelligens és undorító hogy ha te le lépsz akkor az összes többi itteni az már szívjon mert téged már nem érint.

Arról nem is beszélve hogy még itt vagy. Az hogy nem fog érinteni még nem biztos. Ahogyan az sem hogy külföldön nem fog érinteni."

Tudod az unintelligencia az nem azt jelenti, amit te írsz. Az hogy én azt akarom hogy összedőljön a rendszer aminek nem leszek a részese, az nem intelligencia kérdése, mert akkor lenne unintelligens, ha önmagamnak akarnék rosszat. De itt erről szó sincs. Itt a vágyaimat kifogásolhatod, nem az eszemet. Akkor lennék unintelligens ha ez nekem okozna problémát és ezt akarnám. Itt maxmimum azt írhatnád, hogy gonosz vagyok de igazából a saját rossz tapasztalataim miatt mondom ezt, nem így születtem, hogy ilyeneket akartam. Tehát a gonoszság sem jó kifejezés erre.

Egyébként mondjuk Németországban miért érintene engem ez a jelenség? ELárulod nekem, hogy a német tanároknak mi köze van a magyar oktatási rensszerhez? Nem értem!

"A tanár a hibás mert leadta az anyagot?

Vagy azért mert a gyerek ordibált?"

jelenleg te tudod mit csinálsz? A gyerekekre kened az egészet. Bárhogy is mentegeted a tanárokat még mindig nem válaszoltál a kérdésemre. Milyen elvárásoknak felel meg az a tanár, aki vagy nem tanít órán vagy szarul tanít ha éppen valamiért mégis tanít? Akkor vele szemben mik az elvárások, ha a saját munkáját se végzi el?

"Mitől olyan komoly az a hely és mitől komolytalanabb bármelyik másik?"

Erre most egy példát mondok. Egyik családtagom vezető beosztásban van egy multinál. Rajta IS múlik az, hogy mik lesznek az eredmények, de sok minden máson is. Nagyobb a felelőssége, mint egy bolti eladónak, akik sokkal kevesebb a felelősség. Tudod az Ő munkájánál nem engedheti meg magának, hogy olyan szarul dolgozzon, mint az engem (régen) tanító tanárok. Ha ő nem végezné jól a munkáját, keteshetne más munkát.

DE az a tanár aki nem tanít, még mindig tanárként dolgozik!!

Mi a kérdés akkor? A multinál kirúgják a vezetőt ha nem jól végzi a munkáját, de a tanár marad tanár, ha alig tanít és azt is szarul. Akkor van még kérdésed?:))

2022. okt. 30. 13:10
 55/74 anonim ***** válasza:
50%

"Valószínűleg te kiváltságos gyerek voltál az osztály és beléd nem mertek belédkötni a tanárok. Sőt Gyanítom, h inkább kivételeztek veled a családi háttered és a pénzetek miatt."

Egyáltalán nem igaz ez, volt komoly konfluktusom tanárral és diákkal is, bár inkább diákkal de azért a tanárok se maradtak ki.:))

2022. okt. 30. 13:11
 56/74 anonim ***** válasza:

"Nem csodálom ha bekattan a tanára."

Eléggé nem professzionális bekattani... Ilyeneknek semmi keresnivalójuk az oktatásban.

2022. okt. 30. 13:12
 57/74 anonim ***** válasza:

"Itt a vágyaimat kifogásolhatod, nem az eszemet."

Azt ezzel a szóval kifogásoltam "undorító "

"Egyébként mondjuk Németországban miért érintene engem ez a jelenség? "

Nem azt mondtam hogy biztosan. De az oktatási rendszer bedőlését az országban szinte mindenki megfogja inni a levét valószínűleg.

A pontos következményeket nem láthatjuk előre biztosan. Lehet olyan következménye ami rád is hatással lesz még ott is és nem az ottani oktatási rendszeren keresztül. Itt egy teljes országot érintő ügyről beszélünk.

"A gyerekekre kened az egészet. Bárhogy is mentegeted a tanárokat"

Nem. Én egyrészről felhívom a figyelmet arra hogy 1síkuan látod a dolgokat. Másrészről pedig maximum a gyerekek szüleire kenem a dolgokat.

"Milyen elvárásoknak felel meg az a tanár, aki vagy nem tanít órán vagy szarul tanít ha éppen valamiért mégis tanít? Akkor vele szemben mik az elvárások, ha a saját munkáját se végzi el?"

Ez példa így nem elég részletes így válaszolni nem nagyon lehet rá.

Ha konkrétan a saját ordibálós példádra gondolsz akkor ott ti elvégeztétek a dolgotokat? Ültettek órán, figyeltetek, stb. Ha nem akkor milyen alapon kéritek számon a tanárt.

Egy rendes munka helyen is szívhatsz amiatt mert a kollégád nem végzi rendesen a munkáját. Akkor az kinek a hibája hogy te szívsz?

A főnöködnek pedig nincs semmi a kezében ahhoz hogy a kollégádat jobb munkára bírja. Ki sem rúghatja, semmi. Akkor kinek a hibája?

"Mi a kérdés akkor? A multinál kirúgják a vezetőt ha nem jól végzi a munkáját, de a tanár marad tanár, ha alig tanít és azt is szarul. Akkor van még kérdésed?"

A multinál rendes fizetést adnak és van után pótlás. Ki lehet rúgni mert lesz másik.

Ezért kell a tanárnak is rendes fizu hogy őt is ki lehessen rúgni és 2 nap múlva legyen ott egy jobb.

Hányszor kell ezt még elmagyarázni?

"Eléggé nem professzionális bekattani... Ilyeneknek semmi keresnivalójuk az oktatásban."

Nem professzionális a nagy mentális stressz hatására megtörni?

Akkor főleg meg kell fizetni a tanárokat ha ilyen nagy tűrőképességet várunk el tőlük.

De ha neked addig terjed a stressz hogy jaj egyest kaptál, és a Jani nem melléd ült az étkezőbben akkor megértem hogy nem érted.

2022. okt. 30. 13:28
 58/74 anonim ***** válasza:
31%

Elég hosszan kezdtek belemenni személyes traumákba, de téma szempontjából tök fölösleges.

AKinek rossz élményei voltak az iskolában, amit nem kívánja, hogy mások is átéljenek, esetleg haszontalannak érezte az ott eltöltött időt, és ezen szeretne változtatni, annak támogatnia kell a pedagógusok követeléseit, hisz ők is ezen akarnak változtatni.

Akinek rossz élményei voltak, vagy fölösleges dolgokat tanult, mégsem támogatja a pedagógusokat, az azt szeretné, hogy a következő generációk is legalább ilyen rossz élményeket szerezzenek.

Ennyi.

Nem a múltat akarják jobbá tenni, hanem a jövőt. Aki támogatja a pedagógusok törekvéseit, a jövőt támogatja.

2022. okt. 30. 13:33
 59/74 anonim ***** válasza:
54%

"Ha konkrétan a saját ordibálós példádra gondolsz akkor ott ti elvégeztétek a dolgotokat? Ültettek órán, figyeltetek, stb. Ha nem akkor milyen alapon kéritek számon a tanárt."

Én speciel elvégeztem a dolgomat, figyeltem a tanárra csak mivel nem tartott értelmes órát, nem nagyon volt mire figyelni. Szóval igem, elvégeztem. Egyébként te is baromira egysíkúan látod a dolgokat, mert ha már a gyerek ordibál az órán, akkor a tanár engedje neki hogy ordibálnjon és akkor aki akar se tudjon tanulni? Ez a te több síkú gondolkodásod? Mégis kinek kéne az órán ordibálást megállítania, ha nem a tanárnak aki az órát tartja? A szülő nem nevelte meg a gyereket, akkor ordibáljon minden órán 4 évig? Micsoda több síkú eszme.

"A multinál rendes fizetést adnak és van után pótlás. Ki lehet rúgni mert lesz másik.

Ezért kell a tanárnak is rendes fizu hogy őt is ki lehessen rúgni és 2 nap múlva legyen ott egy jobb."

Én ezt eddig is tudtam, szóval te nem látod itt a problémát. Viszont te arról beszéltél, hogy a JELEN tanárokkal kapcsolatban is nagyok az elvárások. Érted? A jelen tanárokkal kapcsolatban. Erre mondtam, hogy ez nem igaz, mert akkor nem lennének szar tanárok. Az hogy szar tanárok vannak bizonyítja, hogy nincsenek elvárások velük. Ugyanaz a szar tanár akár évtizedekig is taníthat, ez lenne a magas elvárás?:)

2022. okt. 30. 19:55
 60/74 anonim ***** válasza:

Szóval továbbra is kérdezem, mik az elvárások azokkal a tanárokkal szemben, akik nem tudnak tanítani? Mik azok a magas elvárások, amiket velük szemben támasztanak? Ha ilyen okos vagy, választ is várok tőled.

De amúgy te magad vallottad be nekem priviben, hogy iagazam van, mert szerinted is szar tanárok vannak ma, tehát akkor nincsenek velük szemben elvárások se. Akkor te milyen elvárásokról beszéltél eddig amik MA IS LÉTEZNEK?

2022. okt. 30. 20:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!