A tanárok elégedettek lennének a 20%-os béremeléssel?
Most ugye egy mesterdiplomás tanár az első 7 évében keres nettó 207.000 Ft-ot.
Ekkora emeléssel már majdnem elérnék a nettó 250.000 Ft-ot, az már elég lenne nekik?
"Kit érdekel, hogy miért mond ilyet? "
Engem. Meg is kérdeztem. Azt hittem ez elég egyértelmű lesz.
" Ilyennel fenyegetni valakit írtó undorító dolog."
Megdobálni és azon élvezkedni hogy sír nem undorító?
"Szerencsétlennek az egész életét megnyomorítaná, hogy egész életében kevés pénzért dolgozzon."
Ugye tudod hogy a diploma nem minden. Nagyon jól lehet keresni diploma nélkül is és nem kell megszakadni sem hozzá.
Ahogyan a diploma sem egy csodaszer amitől egyből magas fizetésed lesz.
"A másik meg, aki öngyilkosságba hajszolja a gyereket. Milyen világot élünk."
Ennek az esetnek ebben a formábban volt bármi valóság alapja?
Azt hiszem te voltál az aki nem a pénzzel akart motiválni.
Miért nem válaszolsz a kérdésre hogy mivel motiválnád az embereket?
"(tized annyi munka, mint egy tanárnak). Vicc amit írtál."
Nem vicc. Csak gőzöd nincs arról amiről már jó pár választ írtál.
" hogy a versenystférában nincs sok helyen kemény, esetleg brutális hajtás"
Biztos van ilyen munka is. De akkor megint csak 1-2 eset alapján általánosítsunk rengeteg másikra?
41!
"Fagyállót ivott a nyolcadik osztályos Máté, hogy soha többet ne kelljen iskolába mennie, és ne hallja a tanárától azt, hogy ő egy semmirekellő alak."
2022. Május
És ilyen "embereknek" akarnak több fizetést adni. Botrány.
"De te egyáltalán nem vagy tisztábban."
Ezt amúgy honnan szűrted le? Mint írtam egyetemista vagyok és elég sok szak elvárásával vagyok tisztában. Az orvosiéval mondjuk nem annyira, villamosmérnökiével inkább.
"Tehát van egy rossz rendszer és te ragaszkodsz hozzá. Sőt még rosszabbá akarod tenni ami amúgy is rossz. Csak gratulálni lehet az unintelligens hozzá állásodhoz."
A hozzáállásom miért lenne unintelligens? Engem ez nem érint már, most járok egyetemre, azt se sokáig már. A gyerekeim nem itthon fognak iskolába járni, mert le akarok lépni ebből a fosss országból mihamarabb. Nekem baromira nem érdekem, hogy egy tanár meg legyen becsülve. Sőt örülnék is neki, ha nem lennének, mert akkor a moslék tanárokat is jobban megfizetnék, akik nem érdemlik meg.
Viszont van egy kérdésem amire nem válaszoltál nekem!
Azok a tanárok milyen elvárásoknak feletek meg, akik vagy leadták az anyagot vagy nem, aki meg figyelni akart az órán (pl én) az se tudott, mert az oszály fele hőzöngve visítozott az órán? Olyan is volt, hogy enyhe túlzással a tanár alig tanított valamit az órán, mert a saját alkalmatlansága miatt nem is tudodd. És nem azért, mert csak 10 perc marad egy dolgozat után az órából.
"Ebben így igazad is lenne. Csak látszik hogy nem látsz bele a témába csak vagdalkozol."
Örülök hogy legalább valamennyire egyet tudsz érteni velem, bár a mondatod másik felét sajna nem tudom értelmezni, nem vagyok gondolatolvasó én sem, bocsi.
"Nem vicc. Csak gőzöd nincs arról amiről már jó pár választ írtál."
Ismertem azért elég sok tanárt is, és a legbrutálisabb hajtásokról amikről be tudok számolni, azok MIND versenyszférában voltak. A szüleim mindketten komoly helyen dolgoznak és emiatt a család elég jól él anyagilag, sőt nagyon jól is. Én mint írtam egyetemre járok és nem dolgozom. Viszont ha nem dolgoznának rengeteget erős hajtás mellett, akkor már rég nem dolgoznának ott ahol dolgoznak. Amit te írtál, hogy tized annyi munka, na az itt elképzelhetetlen lenne.
"Biztos van ilyen munka is. De akkor megint csak 1-2 eset alapján általánosítsunk rengeteg másikra?"
Ahogy te is tetted, és ha megfigyeled a gyakori kérdéseket ahol mindketten vagyunk, az emberek 99% ezt teszi.
"És ilyen "embereknek" akarnak több fizetést adni. Botrány."
Nem. Azoknak akarnak többet adni akik rendesen dolgoznak. Azért hogy az ilyeneket ne kelljen ott tartani. De felfogó képesség még a béka fenekét sem látja.
46!
És szerinted, hogyan lesznek az ilyenek kiszűrve a nagy fizetésemelésből?
Amúgy ne hidd, h ez kirívó eset, ez csak a jeghegycsucsa sajnos. Nagyon sok ilyen ki se derül.
"Ezt amúgy honnan szűrted le?"
Hogy nem vagy tisztábban azzal mennyi dolga van egy tanárnak? Látszik abból amit írsz.
"A hozzáállásom miért lenne unintelligens? "
Pont utána részletezed. Akkor mi a kérdés?
A hozzá állásod unintelligens és undorító hogy ha te le lépsz akkor az összes többi itteni az már szívjon mert téged már nem érint.
Arról nem is beszélve hogy még itt vagy. Az hogy nem fog érinteni még nem biztos. Ahogyan az sem hogy külföldön nem fog érinteni.
"mert az oszály fele hőzöngve visítozott az órán?"
A tanár a hibás mert leadta az anyagot?
Vagy azért mert a gyerek ordibált?
A tanár nem a gyerek szülője (általában). Tudod te hogy milyen nehéz fegyelmezni 20-30 gyereket akik a hozzád hasonló hozzá állású szülőktől eltanulva semmibe se veszi őket?
Ennek tudod nagyrészt az a forrása hogy sokan be vállalják a gyereket majd magasról tesznek rá. Az ilyen szülők gyerekei szoktak a legrosszabbak lenni az iskolákban. Majd elvárják a tanártól hogy megcsinálja azt ami szülő dolga lenne.
" Olyan is volt, hogy enyhe túlzással a tanár alig tanított valamit az órán, mert a saját alkalmatlansága miatt nem is tudodd."
Erre lenne az a megoldásod, hogy belőlük legyen még több az iskolákban. Zseniális.
"Örülök hogy legalább valamennyire egyet tudsz érteni velem"
Ha valamiben igazad van. Csak a téma itt nem olyan amihez értenél és ez nagyon meglátszik.
"bár a mondatod másik felét sajna nem tudom értelmezni, nem vagyok gondolatolvasó én sem, bocsi."
Pontosan mit nem tudtál értelmezni? Én sem vagyok ugyanis gondolat olvasó.
"komoly helyen dolgoznak"
Mitől olyan komoly az a hely és mitől komolytalanabb bármelyik másik?
"Amit te írtál, hogy tized annyi munka, na az itt elképzelhetetlen lenne."
Nem írtam hogy mindegyik. Ezenfelül ez a kijelentés még mindig ott elbukik hogy nem tudod hogy mennyit dolgozik valójában egy tanár.
Csak hogy jobban megértsed. Van egy X értéked amiről semmit sem tudsz és te kijelented hogy Y aminek ismered az értékét az biztosan több mint X.
Látod mi ezzel a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!