Az apának is kelljen meghallgatnia a szívhangot? (Ha viszont nem megy el az eseményre, akkor elmarad az abortusz.)
Úgy gondolom, jogos a feministák felvetése, hogy kelljen meghallgatnia az apának is a szívhangot.
Ha azonban az apa nem megy el, akkor értelemszerűen nem végezhető el az abortusz, hiszen mindkét szülőnek traumatizálódnia kell a hang által (már ha van lekiismeretük).
#60 nem megalázás, hanem zsarolás. Egyszerűen nem érzem igazságosnak, hogyha megtörténik az abortusz az valahol természetes, de mégis elitélés.
Gondoljunk csak a fogamzásgátlásra. A pasiknak 1 darab fogamzásgátlási módszere van; az óvszer. Míg a nőknek tabletta, pesszárium, sperma ölő gélek, női óvszer, spirál stb... Ez az arány nekem már eleve azt sugalja, hogy a nő dolga a védekezés. Jó, rendben legyen a nő dolga. Hiszen valóban ha én nem figyelek én leszek terhes. De ha egyetlen egyszer elcseszem, mert mondjuk elfelejtek elmenni orvoshoz spirált cserélni időben vagy kihagyok egy tablettát tök mindegy, hogy a pasi csak egyszer vagy 30x élvezett belém én fogok a gyerekkel szenvedni.
Emiatt gondolom úgy, hogy a pasiknak IS meg kéne hallgatni a szívhangot, hogy ők is felfogják hogy nem csak és kizárólag a nő dolga a védekezés. És nem azt mondom, hogy feltétlen legyen dupla fogamzásgátlás csak odafigyelés a nőre. "Bevetted a tablettát? Mikor kell spirált cserélned, elkisérjelek a dokihoz?" Lehet hogy csak kérdés, de legalább érzem a pasitól azt, hogy odadfigyel és ő is elővigyázatos.
Az én párom néha rákérdez, hogy bevettem-e a tablettát. De a korábbi párjaim közül egyik se tett még csak hasonló gesztust sem.
"Az én párom néha rákérdez, hogy bevettem-e a tablettát. De a korábbi párjaim közül egyik se tett még csak hasonló gesztust sem."
Én amikor rákérdeztem, mindig meg voltak sértve, hogy gyanakszom rájuk.
"Emiatt gondolom úgy, hogy a pasiknak IS meg kéne hallgatni a szívhangot, hogy ők is felfogják hogy nem csak és kizárólag a nő dolga a védekezés."
Majd meghallgatjuk mi is, ha egyenlő döntési jogunk lesz az abortusz kapcsán. Amíg a nő dönt, addig felesleges a férfiakat egy olyasmivel tarumatizálni, amiben semmi beleszólási joguk nincs.
Oké, a magzatot véded..de mi van a mélyszegénységben élő gyerekekkel? Beleszállnál különadóval ezen gyerekek elfogadható állami neveltetésébe? Vagy neked csak addig fontos még a nő testében van, utána leszarod te is?
Én abortuszpárti vagyok, így nekem nem kell ilyen téren példát mutatnom. De én köteleznék minden abortuszellenest erre, ne csak a szájuk járjon, a kényelmes fotelből/kanapéról.
#66 "akit traumatizál, ezért esetleg meggondolja, hogy elkövessen-e a saját gyermekével szemben egy gyilkosságot."
Szóval ha traumatizálják a nőt, utána hirtelen lesz majd pénze tápszerre meg pelenkára? Attól hirtelen visszajön a férje? Attól hirtelen elmúlik a betegsége, ami meggátolja a terhesség kihordásában? Attól hirtelen a válsághelyzet az életében megszűnik? Mi lenne, ha elkezdenél dolgozni egy pszichológussal az empátiádon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!